Jump to content
MAINOS

Miten suhtaudutte yliavuliaisiin omaisiin?


mannapuuro

Recommended Posts

On mukavaa, kun vanhusten luona käy omaisia, jotka viettävät vanhusten kanssa aikaa, syöttävät näitä ja työntävät rullatuolissa. Välillä kuitenkin työnnettävänä on vanhus, joka osaa liikkua itsenäisesti tuolillaan, ja syötettävänä vanhus, joka syö tavallisesti kaikki ateriansa itse.

Miten suhtaudut sellaiseen?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Jos omainen haluaa olla avulias ja tuuppia vanhustaan rullatuolissa niin ei kai se kuntoututtavan hoitotyön periaatteita täysin romuta. Useinkaan se vierailuhetki ei ole päivittäinen, ja toisaalta se on kuitenkin sosiaalisesti potilaalle arvokas.

Kai tuohon puuttua täytyisi jos se siltä näyttää, että omainen suorastaan passaa läheisensä vuodepotilaaksi silkkaa tietämättömyyttään, Tärkeintä on kuitenkin se, että viitsii käydä katsomassa ja viettää aikaa. Mutta jos omainen käy usein katsomassa ja passaamassa potilasta niin koitappa vaikka sujauttaa vähän jotain tuolijumppaohjetta hänelle ja katso jos he saisivat siitä ihan uuden harrastuksen :)

Link to comment
Share on other sites

Onhan se vanhukselle ihana, että läheinen työntää tuolissa ja on lähellä. Varsinkin jos käyttää pitempiä matkoja. Joskus vain kuulee näiden vanhusten pyytävän, että heitä työnnettäisiin, koska he ovat niin hitaita- aivan kuin se ei kuuluisi asiaan, että liikkumiseen menee vanhana enemmän aikaa. Vanhus saattaa myös ihmetellä, että miksei hänelle vedetä vetoketjua, laiteta kenkiä jalkaan tai aseteta tyynyä pään alle.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Meillä ei olla puututtu mitenkään. Saatetaan joskus usein käyvälle omaisella sanoa, että osaa syödä vielä itsekin. Omaiset kyllä tietää itsekin sen, haluavat vain hemmotella niin läheisiään ja minusta se on hienoa, että jaksavat höösätä. Kyllä minä saatan itsekin töissä välillä viedä ruuan huoneeseen tai ottaa pidemmälle matkalle pyörätuoliin, jos vanhus kokee itsensä väsyneeksi. Jokainen ihminen kaipaa välillä hemmottelua.

On ne niin erilaiset raulit, toinen on herkkä ja ujo, toinen taas suuna päänä

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...