Jump to content
MAINOS

TS: Hoitajat epäröivät ilmoittaa potilaan väkivallasta poliisille


Reportteri

Recommended Posts

Riittävän ohjeistuksen puute huolettaa terveydenhuoltoalan ammattilaisia, kun tuore aselaki vaatii lääkäreitä ja hoitajia ilmoittamaan poliisille esimerkiksi potilaan väkivaltaisuudesta tai mielenterveysongelmista aselupa-asioita varten. Tehy pelkää, että ohjeistuksen puuttuessa asetus jää käytännössä toteutumatta.

– Laki on säädetty asioiden ennakoimista varten, että saataisiin seulottua riskit pois. Mutta jotta se kannustaisi positiivisella tavalla ilmoitusten tekemiseen, ohjeistuksen pitäisi olla kattava. Monelle terveydenhuollon ammattilaiselle voi olla ahdistava ja radikaalikin asia lähteä tekemään tällaista ilmoitusta, Tehyn kehittämisyksikön vt. johtaja Marja-Kaarina Koskinen arvelee.

Tehy toivoo myös selkeämpää linjanvetoa hoitajien yksityisyydensuojaan. Koskisen mukaan asetuksen on varmistettava, ettei ilmoituksen tehneen hoitajan nimi ole julkinen.

http://www.ts.fi/online/kotimaa/237681.html

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Miten tuo muuten käytännössä menee? Ilmeisesti asehakemukseen pitää käydä terveystarkastuksessa? Ja sitten jos papereissa lukee että potilas on "hullu", niin ilmoitetaan poliisille ja lupaa ei tule. Mites sitten jos asehakemukset on tehty ja saatu ja asehakemuksellinen kansalainen joutuu vaikka sidottuna psykpäivystykseen tai tavpäivystykseen, niin lukeeko jossain papereiden yläkulmassa että ko. henkilöllä on aselupa joka pitäis nyt sitten ilmoittaa poliisille?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...