Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Venni-Veiterä

työntekijän valinnasta

Recommended Posts

Venni-Veiterä

oon lähes 5 v ollut samassa hommassa. Nyt viimeiset 1½ vuotta useammalle kunnalle terveydenhuoltopalvelut tuottavassa puljussa. Ensin sopimuksia tehtiin 2-3 kk pätkissä tämä 1½ vuotta ja liittojen ärähdettyä 2 paikkaa vakinaistetaan ja pistettiin auki. No kaikki työntekijät hakivat paikkaa. Kuinka ollakaan valituksi tulivat reilun vuoden tehneet tyypit, toinenkin joka on vain muutaman vuoron käynyt tässä yksikössä tekemässä. Yksikössä, jossa minä olen ollut koko tämän ajan. Minä ja toinen pidempään olleista saadaan lähteä siis.

Meneeköhän tää ihan näin ja onko mitään tehtävissä?

perusteita valinnalle kysyin, niin minun kohdalla se oli "sinun on niin vaikea päästä palavereihin lasten takia" Kysyin sitten olenko ollut yhdestäkään poissa, niin vastaus oli että "et" Eli ihan tuulesta temmattua siis

Voiko tointa haettaessa siis korkeamman koulutuksen ja pidemmän työkokemuksen juuri samasta työstä( eli kun haet omaa työtäsi mitä olet tehnyt)Sivuttaa noin vain ja valita sen kenen naama eniten miellyttää?

Share this post


Link to post
Share on other sites
aqualife

Ainakin meidän kunnassamme on hakijoilla oikeus kyseenalaistaa toimiin/virkoihin tehdyt valinnat mikäli niihin on perusteet (valitusoikeus). Sitä en tiedä miten se tapahtuu. Liitolta kannattanee asiaa tiedustella ennen kuin sohaisee kepillä muurahaispesää.

Nimim. ilman vakipaikkaa mutta pitkäaikaiseksi sijaiseksi kelpaava..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Venni-Veiterä

Joo on jotenkin huippuhauskaa, että sanotaan et valittu työntekijä jää kuulemma piiiitkälle vuosilomalle pian, että tuuraajaa tarvitaan kyllä ja toinen jää 3 kkn päästä mammalomalle. Alkaa olemaan mitta täynnä tätä ihmeen sijaisuus/määräaikaisuus kikkailua..

Share this post


Link to post
Share on other sites
_Silja_

Ilmeisesti kyseessä on työsuhde. Työsopimukseen perustuvassa asiassa ei voi valittaa tai tehdä oikaisuvaatimusta, vaan asia on vietävä työtuomioistuimeen tai käräjäoikeuteen. En ole kuullut, että valintaa olisi koskaan muutettu oikeuden perusteella, periaatteessa se kai olisi mahdollista lähinnä tilanteissa, joissa toimeen oli valittu epäpätevä. Työnantaja voi varsin vapaasti valita toimeen mielestään "sopivimman" joka ei tarkoita parasta koulumenestystä tai pisintä työkokemusta. Joskushan hakijoita sivuutetaan myös "liian pätevinä", esim. jos jatkokoulutettu sh hakee sh:n paikkaa, voi työnantaja ajatella hänen siirtyvän muihin tehtäviin heti tilaisuuden tullen ja jättää siksi valitsematta. Eri organisaatioissa saattaa olla vakiintuneita käytäntöjä, miten pitkäaikaisia sijaisia voidaan valita toimeen ilman hakumenettelyä, mutta jos siis toimi on julkisesti auki, voidaan siihen valita kuka tahansa. Harmittavaa, jos hyväksi todettu vanha työntekijä joutuu lähtemään :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Venni-Veiterä

Kyseessä on toimi..

Joku valitusjuttu siinä on kuulemma kun paikka on julkisesti auki vissiinkin, mut enpä taida viittiä valitella :-) Katelkoon sijaisen sit muualta, ehkä 5 v alkaa olemaan tätä tarpeeksi. Ja kun uusin tieto on ettei valittuja välttämätä edes vakinaisteta vaan määrä-aikaisuuksilla kikkailu sen kun jatkuu. Mut aika mielenkiintoinen kokemus oli, täytyy myöntää. Pula on kuulemma huutava et töitä ahkeralle ja innokkaalle hoitsulle löytyy, mut ko puljuun meikkis ei enää eksy :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
dino

Kuinka ollakaan valituksi tulivat reilun vuoden tehneet tyypit, toinenkin joka on vain muutaman vuoron käynyt tässä yksikössä tekemässä. Yksikössä, jossa minä olen ollut koko tämän ajan. Minä ja toinen pidempään olleista saadaan lähteä siis.

Meneeköhän tää ihan näin ja onko mitään tehtävissä?

Karua toimintaa, mutta näin se menee; työnantajalla on valta valita itselleen mieluisat työntekijät ja silloin ei aina kokemus, osaaminen yms paina valintatilanteessa.

Onko mitään tehtävissä? On, vaihda työpaikkaa sillä työnantaja on osoittanut että sinulla ei ole tulevaisuutta ko. firmassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
_Silja_

Ja kun uusin tieto on ettei valittuja välttämätä edes vakinaisteta vaan määrä-aikaisuuksilla kikkailu sen kun jatkuu.

Eihän se noin mene! jos on vakituinen toimi ollut auki, niin kyllä siihen pitää valita henkilö toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen! Työntekijöitä voidaan valita vakituisiksi tai sisäisiksi sijaisiksi tai erilaisiksi varahenkilöiksi, mutta se ei isoissa organisaatioissa näy työntekijälle mitenkään, pienemmissä työntekijälle on etukäteen määritelty yksiköt, esim. osastot tai terveysasemat, joissa hän joutuu työskentelemään.

Share this post


Link to post
Share on other sites
aqualife

Itselleni tässä taannoin sattunutta "työnhakua": Olin ainoa paikkaa hakeneista talomme sijaisista jota ei haastatteluun kutsuttu.. johtopäätös: seurataan nyt vielä pari vuotta ja jos samoin jatkuu niin taitaa kutsua kaupan kassa.. tai kenties ihan uusi ala!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Venni-Veiterä

kyllä se vaan menee. meidät haastateltiin ennen virallista hakua ja päätös on olemassa ketkä kaksi saa paikat. Mut pykälien mukaan ne on laitettava hakuun. Et toimet hakuun vaikka siihen on jo päätetty jatkajat.. Tai sillä ei tarvi laittaa hakuun jos en niitä vakinaistetakkaan vaan jatketaan edelleen määräaikaisuuksilla. Fiksu pulju ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...