Reportteri Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Potilastietojen urkkiminen on tuonut sakkoja terveydenhoitajalle Pohjois-Pohjanmaalla. Nainen katsoi aiheetta kahdeksan ihmisen potilastietoja vuosina 2000-2008. Hän työskenteli terveyskeskuksessa, mutta hänellä ei ollut hoitosuhdetta yhteenkään asianosaisista. Tuomio tuli virkavelvollisuuden rikkomisesta. Naisen maksettavaksi määrättiin yli 1500 euron sakot ja 5500 euroa korvauksia muun muassa loukkauksien aiheuttamista kärsimyksistä ja oikeudenkäyntikuluista. http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2011/05/1330994/urkki-opettajaperheen-potilastietoja-9-vuotta---terveydenhoitajalle-sakot
{BS} Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Toivottavasti tässä mennään samoilla sanktioilla, kuin potilastietojenkin kohdalla http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011111014733918_uu.shtml (vai hautautuuko asia vaan.....) "If you ain't part of a solution, you are solid or gas."
Julma Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Miten muuten hoitosuhde määritellään? Riittääkö esim. päivystyksessä, että potilas on tullut hoitoon ja vuorossa oleva hoitaja lukee sieltä kertomuksesta triagen kirjaamia esitietoja, mutta ei koskaan varsinaisesti tapaa potilasta? Itse tulee usein avattua päivystyksessä keikkaillessa potilaan paperit jos ajanvarauslistalle merkitty tulosyy on jollain tapaa epäselvä. Mikäli esitiedoissa ei ilmene mitään, minkä tulisi kiinnittää huomioni, en tietenkään kirjaa mitään potilaasta, enkä käy häntä haastattelemassa. Itse miellän tämän hoidon tarpeen arvioinniksi, vaikkakin se tapahtuu sähköisesti. Halvat vitamiinit iHerbistä - Klikkaamalla tästä vielä 10 dollaria alennusta ensitilaajalle!
{BS} Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Miten muuten hoitosuhde määritellään? Riittääkö esim. päivystyksessä, että potilas on tullut hoitoon ja vuorossa oleva hoitaja lukee sieltä kertomuksesta triagen kirjaamia esitietoja, mutta ei koskaan varsinaisesti tapaa potilasta? Itse tulee usein avattua päivystyksessä keikkaillessa potilaan paperit jos ajanvarauslistalle merkitty tulosyy on jollain tapaa epäselvä. Mikäli esitiedoissa ei ilmene mitään, minkä tulisi kiinnittää huomioni, en tietenkään kirjaa mitään potilaasta, enkä käy häntä haastattelemassa. Itse miellän tämän hoidon tarpeen arvioinniksi, vaikkakin se tapahtuu sähköisesti. Muistaakseni näitä ajanvarauksia ja potilastietojen katsomista on pohdittu jossakin korkeemmalla ja todettu, että ne kuuluu hoitoon. "If you ain't part of a solution, you are solid or gas."
Kotsari Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Itse tulee usein avattua päivystyksessä keikkaillessa potilaan paperit jos ajanvarauslistalle merkitty tulosyy on jollain tapaa epäselvä. Mikäli esitiedoissa ei ilmene mitään, minkä tulisi kiinnittää huomioni, en tietenkään kirjaa mitään potilaasta, enkä käy häntä haastattelemassa. Itse miellän tämän hoidon tarpeen arvioinniksi, vaikkakin se tapahtuu sähköisesti. Samoin katselen aika usein potilastietoja, mutten kuitenkaan osallistu sitten hoitoon välttämättä mitenkään. Usein kirjaan papereihin kuitenkin syyn miksi ne avasin.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.