Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Reportteri

YLE: Valvira moittii Hyvinkään lastenpsykiatriaa epäasiallisesta hoitomallista

Recommended Posts

Reportteri

HUS:n Hyvinkään sairaalan lastenpsykiatrian yksikössä on ollut käytössä yleisesti tuntematon hoitomalli, jota sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira pitää epäasiallisena ja potilasturvallisuutta vaarantavana. Yksikössä on jo aloitettu toimenpiteet tilanteen korjaamiseksi.

Lue koko juttu

Share this post


Link to post
Share on other sites
gittak

En voi käsittää, miten hoitajat ovat suostuneet käyttämään pelkkää turvaistamista hoitona. Tuo hoitomalli on ihan tuulesta temmattu linja, jolla on tehty business:tä hyvin. Ainakin itselleni on selvää, että ensin diagnoosi ja sitten vasta hoito. Asumme hyvinkään sairaanhoitoalueella ja kummallakin lapsellani on psykiatrinen diagnoosi. Ei sitä missään vaiheessa 2000-luvulla ole hoidettu turvaistamalla. Tosin lääkäri, joka tuota mallia on vienyt eteenpäin oli aikoinani toisen lapseni psykiatrina yksityissektorilla (onneksi on vakuutukset) ja teki ihan pätevää työta. Hyvinkään sairaalasta sanoi, ettei sinne kannata mennä jonojen takia vaan parempi pysyä yksityissektorilla.

Tiedän useamman lapsen hyvinkäältä, jonka hoito on mennyt ihan pieleen tuon hoitomallin takia. Hyvinkään sairaalassa oli pitkään vs ylilääkärinä tuolla osastolla yleislääkäri, joka myös oli intoutunut kys hoitolinjasta. Ketään ei tutkittu eikä pahemmin sitten hoidettukkaan. Hyvinvointi valtiossamme on mahdollista näköjään leikkiä lasten terveydellä ilman, että kukaan pahemmin edes epäilee mitään hoitohenkilökunnastakaan. Mistä näitä hoitajia löytyy "mengelin" leikkeihin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...