Jump to content
MAINOS

STM: Ministeri Rehula: Onnistunut kuntoutus voi estää syrjäytymiskierteen


Reportteri

Recommended Posts

"Suomalaisten hyvinvointi on turvattu vain, kun mahdollisimmanmoni työikäinen on töissä. Työkyvyn ylläpitämisen toimet ovatsiirtymässä yhä enemmän työelämään ja työpaikoille. Osakuntoutuksesta tapahtuu työssä ja työtä tehden. Kuntoutus onaloitettava ajoissa ja sen ensisijaisuutta eläkeratkaisuihinverrattuna on korostettava", sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula totesi avatessaan Kuntoutusasiainneuvottelukunnan seminaarin 18. helmikuuta Helsingissä.

"Kuntoutuksen haasteista nostan esille erityisesti kaksi ryhmää:mielenterveysongelmista kärsivät työikäiset sekä nuoret, joiden onvaikea löytää paikkaansa työelämässä. Jos näiden ihmisten kuntoutusei onnistu, heillä on edessään vuosikymmenten työttömyys,työkyvyttömyys ja syrjäytymiskierre", ministeri Rehulavaroitti.

"Kuntoutusta myönnetään useasta eri järjestelmästä erilaistenrahoitus- ja toimintaperiaatteiden mukaan. Myönteistä on, ettäkuntoutukseen on panostettu jatkuvasti enemmän varoja. Vaarana on,että kukaan ei hallitse tätä kokonaisuutta. Erityisesti onhuolehdittava siitä, että kuntoutujan saamaa hyötyä eli eritoimenpiteiden vaikuttavuutta arvioidaan luotettavasti."

"Koko terveydenhuollon rahoitus on uudistettava, ja yhtenäperusteena siihen on kuntoutuksen tilanne. Rahaa ja resursseja on,ja tuloksiakin on saatu. Järjestelmien ja toimintatapojenvaikuttavuutta pitää kuitenkin yhä lisätä. Ihminen ei saa hukkuajärjestelmään", ministeri Rehula peräänkuulutti.

Rehula korosti, että kuntoutuja on aktiivinen toimija, jolle onlöydettävä paras mahdollinen kuntoutuspalvelu. Kuntoutujansitoutuminen edellyttää, että hänen omat tarpeensa ja tavoitteensayhdistetään asiantuntijoiden näkemykseen. Asiakaslähtöisyydenavaimena on hyvä yhteistyö eri toimijoiden välillä.

"Kuntoutus on nähtävä investointina eikä kustannuksena.Kuntoutuminen palvelee sekä yksilön että yhteiskunnan etua",painotti ministeri Rehula.

Lisätietoja

erityisavustaja Hanna-Maija Kause, p. 050 566 7949

Lähde

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Käytännön työssä ( psykiatrian poliklinikalla )syrjäytymisriskissä olevien nuorten auttaminen ei ole kovin vaikeaa tai paljon resursseja vaativaa. Yhteistapaaminen työkkärin,päihdepuolen ja vaikka sossun kanssa riittää.Kun kaikilla tahoilla on yhteinen tavoite ja nuori tulee kuulluksi niin sillä pääsee pitkälle.

- elämä on asenne kysymys -

Link to comment
Share on other sites

Kuntoutuksen haasteista nostan esille erityisesti kaksi ryhmää:mielenterveysongelmista kärsivät työikäiset sekä nuoret, joiden on vaikea löytää paikkaansa työelämässä. Jos näiden ihmisten kuntoutus ei onnistu, heillä on edessään vuosikymmenten työttömyys,työkyvyttömyys ja syrjäytymiskierre", ministeri Rehula varoitti

Syy - seuraussuhde on mun mielestä just näin päin; eli jos jokainen nuori saataisiin oikeisiin töihin olis nuorten mielenterveys ym. ongelmat minimaalisia tähän päivään verrattuna. Holhoamalla liikaa ei saada aikaiseksi kuin sairaita yksilöitä.

Link to comment
Share on other sites

sormeni osoittaa kotiin,jos lapsuus ja nuoruus on mennyt pellossa,ei siitä helpolla veronmaksajaa tule.

"to ride,shoot straight and speak the truth"

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...