Jump to content
MAINOS

HS: Ambulanssiyrityksissä käytetään halpatyövoimaa


Reportteri

Recommended Posts

Suurten terveydenhuoltoyritysten ambulanssit toimivat riskirajoilla, koska työtä teetetään liian halvalla. Näin väittävät HS:n haastattelemat ensihoitajat ja sairaankuljettajat. Heidän mukaansa yritykset savustavat vanhat työntekijät ulos. Tilalle otetaan halpoja sijaisia, jotka eivät aina tiedä, minne ambulanssilla ajetaan. Suuryritysten mahti on kasvanut ensihoidossa viime vuosina. Nyt työntekijät ovat levottomia, koska uusi terveydenhuoltolaki mullistaa alan asetelmat. Lue koko juttu: http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Isoja+ambulanssiyrityksi%C3%A4+syytet%C3%A4%C3%A4n+halvan+ty%C3%B6voiman+k%C3%A4yt%C3%B6st%C3%A4/1135262531124?fb_ref=fb-recommend&fb_source=home_oneline

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Taitaa koskea pitkälti kaikkia yksityispuolen sairaankuljetusyrityksiä olipa sitten pieni tai suuri yritys. Toki on hyviä poikkeuksiakin.

Halpatyövoiman käyttö jatkuu aivan varmasti niin pitkään kuin itse sairaankuljettajat haluavat. Ei työnantajakaan voisi halpatyövoimaa käyttää, jos sitä ei olisi saatavilla tai siihen ei suostuta. Ilmeisesti ei kuitenkaan näin yksinkertaista vaikka pitäisi olla.

Halvat työntekijät ja sijaiset tottakai tekevät vain voittoa yrityksille. Yksityisella puolella ollaan oltu jo vuosikymmenet samassa kierteessä. Lehtiartikkelissakin Pirkanmaalla MedGroup-konsernissa työskennellyttä hoitajaa on sanottu liian kalliiksi työntekijäksi? ja hän on itse irtisanoutunut tehtävästä. Aivan varmasti tulee työntekeminen nykypäivänä maksamaan työnantajalle, jos noudatetaan alan työehtosopimuksia. Se ei ole työntekijän vaan työnantajan ongelma, jos raha ei riitä palkan maksuun voiko yritystoimintaakaan jatkaa vai onko siihen joku muu syy miksi työntekijä on liian kallis?

Kerta työntekijöiden vaihtuvuus on alalla suuri, saadaan tilalle uusia työntekijöitä. Koulusta valmistuu joka vuosi uusia hoitajia alalle, jotka eivät täysin tunne oikeuksiaan ja suostuuvat tähän halpatyövoimaan. Ikävintähän on, että kun on saatu tarpeeksi, irtisanoudutaan ja halvan työvoiman käyttö jatkuu. Vaatikaa ensin mitä teille kuuluu ennenkuin irtisanoudutte. Sama vääntö on jatkunut sairaankuljetuksessa esimerkiksi varallaolosta ja niiden korvauksista.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Juu niinhän se taitaa mennä, että ensin kerätään yksityisellä työkokemusta cv:seen ja hota-velvoitteisiin ja vaihdetaan kunnalliselle puolelle/paremmalle yksityiselle mahdollisuuden koittaessa. Edunvalvonnallisesta näkökulmasta tuo ei vaikuta fiksulta, mutta toisaalta yksilölle on paljon helpompaa toimia näin.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...