Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Reportteri

YLE: SPR painottaa yhä puhalluksen merkitystä elvytyksessä

Recommended Posts

Reportteri

Suomen Punainen Risti on arvioinut ja hyväksynyt Euroopan elvytysneuvoston (ERC) päivitetyt elvytysohjeet. SPR:n asiantuntijat painottavat yhä nopeasti aloitetun puhalluselvytyksen merkitystä.

Lue koko juttu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Millipilli

Niin justiinsa. Luulempa, että se elvytyksen aloittamisen kynnys maallikolla kyllä alenee jos neuvotaan tehokkaaseen paineluun. Miten SPR perustelee nuilla puhalluksilla kun tutkimuksetkin muuta osoittavat? Se ei paljon auta ketään kun on mahan sisältö puhallettu hengitysteihin väärällä puhallustekniikalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Julma

Se ei paljon auta ketään kun on mahan sisältö puhallettu hengitysteihin väärällä puhallustekniikalla.

Ihan yhtä turhaa on sitä hapetonta verta kierrättää painelulla. 4-5 minuuttia (aika heitetty hatusta) varmaan tuosta painelusta on hyötyä, sitten pitäisi kyllä auttamatta saada kaasut vaihtumaan. Oksennus keuhkoissa on mun mielestä pienempi paha kuin hapettomuus kropassa. Jos mitään ymmärtää elimistön toiminnasta niin tietää varmasti että sekä hengitys ja verenkierto ovat molemmat välttämättömiä.

Tottakai tehokkaasti suoritettu painelu on parempi kuin ei mitään. Ja alueellisuus tässäkin on isossa roolissa. Maalla kun yksikkö lähtee vartin päästä ja matka voi olla hyvinkin 30 kilometriä vrt. kaupungissa kuukahtaa paloaseman vieressä, vasteaikoihin tulee yhtäkkiä > puolen tunnin ero. Puhalluksien tärkeys siis korostuu kun ammattiauttajille kohteeseen kestää pidemmän aikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Janne

Ja elvytyksestä jotain ymmärtävät painottavat katkeamatonta painelua...

Share this post


Link to post
Share on other sites
{BS}

Hengitystiet kun on auki, niin kyllä ne kaasut vaihtuu jonkin verran myös painellessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...