Jump to content
MAINOS

YLE: SPR painottaa yhä puhalluksen merkitystä elvytyksessä


Reportteri

Recommended Posts

Suomen Punainen Risti on arvioinut ja hyväksynyt Euroopan elvytysneuvoston (ERC) päivitetyt elvytysohjeet. SPR:n asiantuntijat painottavat yhä nopeasti aloitetun puhalluselvytyksen merkitystä.

Lue koko juttu

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Niin justiinsa. Luulempa, että se elvytyksen aloittamisen kynnys maallikolla kyllä alenee jos neuvotaan tehokkaaseen paineluun. Miten SPR perustelee nuilla puhalluksilla kun tutkimuksetkin muuta osoittavat? Se ei paljon auta ketään kun on mahan sisältö puhallettu hengitysteihin väärällä puhallustekniikalla.

Link to comment
Share on other sites

Se ei paljon auta ketään kun on mahan sisältö puhallettu hengitysteihin väärällä puhallustekniikalla.

Ihan yhtä turhaa on sitä hapetonta verta kierrättää painelulla. 4-5 minuuttia (aika heitetty hatusta) varmaan tuosta painelusta on hyötyä, sitten pitäisi kyllä auttamatta saada kaasut vaihtumaan. Oksennus keuhkoissa on mun mielestä pienempi paha kuin hapettomuus kropassa. Jos mitään ymmärtää elimistön toiminnasta niin tietää varmasti että sekä hengitys ja verenkierto ovat molemmat välttämättömiä.

Tottakai tehokkaasti suoritettu painelu on parempi kuin ei mitään. Ja alueellisuus tässäkin on isossa roolissa. Maalla kun yksikkö lähtee vartin päästä ja matka voi olla hyvinkin 30 kilometriä vrt. kaupungissa kuukahtaa paloaseman vieressä, vasteaikoihin tulee yhtäkkiä > puolen tunnin ero. Puhalluksien tärkeys siis korostuu kun ammattiauttajille kohteeseen kestää pidemmän aikaa.

Link to comment
Share on other sites

Hengitystiet kun on auki, niin kyllä ne kaasut vaihtuu jonkin verran myös painellessa.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...