Jump to content
MAINOS

Mistä hyvä hoitokoti dementia potilaalle?


AnuK

Recommended Posts

Hei!

Etsin dementiakotipaikkaa Helsingistä tädilleni. Kun on kuullut kaikenlaista hoitopaikoista, haluaisin varmistaa että hoitopaikka olisi mahdollisimman hyvä.

Ajattelin että täältä varmaankin löytyy tietoa hyvistä hoitokodeista :).

Taitaa olla niin ettei täällä saa mainostaa joten laitan tähän meili osoitteeni jos joku ystävällisesti laittaisi sinne tietoja.

Kiitos jo etukäteen :)!

Yst.terv. Anu Kaitonen, anu.kaitonen@hus.fi

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Meidän pikku kotiin ihan jonotetaan mutta ollaan nykyisin attendo medonen listoilla... Riippuu tietysti mitä hyvällä tarkoitetaan. Meillä edelleen työantajan vaihtumisesta huolimatta tehdään työtä sydämellä ja ammattitaidolla ^_^ . Tulevaisuudestahan ei kukaan tiedä...Hajota ja hallitse voi tietty tulla kuvioihin jossain vaiheessa.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

No voi ei! Olen menossa tutustumaan juuri Attendo Medone:in hoitopaikkaan Vantaalla. Paikka on Lustikullan hoitokoti. Onko tästä paikasta kenelläkään kokemuksia?

Kiitos vastauksista!

yst.terv. Anu K

Link to comment
Share on other sites

Juuri tästä paikasta ei itselläni ole kokemuksia, mutta parista muusta Attendon pääkaupunkiseudun paikasta on (siis työntekijänä). Jos olet omaistasi laitokseen laittamassa, ota selvää onko kyseisessä paikassa minläänlaista viriketoimintaa tarjolla asukkaille. Paikoissa missä olen töissä ollut, ei ollut mitään. Päivän rytmitti WC-käynnit ja vaipanvaidot, sekä ruoka- ja kahvihetket. Mitään extraa ei koskaan ollut tarjolla. Siksi uskallan puhua "säilytyspaikoista". Missä on elämänlaatu tässä tapauksessa?

Link to comment
Share on other sites

Helsingin paikoista en hirveästi tiedä mutta jonkin verran oma kohtaisesta kokemuksesta uskallan sanoa että yksityiset hoivakodit ovat palveluineen paljon kunnallisia edellä, tietysti ei voi yleistääkään.

Parempi pitää suunsa kiinni ja näyttää tyhmältä kuin avata se ja poistaa epäilykset.

Link to comment
Share on other sites

Yhdyn edelliseen siinä, että pienet yksityiset hoitokodit ovat usein "inhimillisiä". Mutta ne,joissa kunta on ostanut kaikki tai lähes kaikki paikat kilpailutuksen tuloksena, on parempi jättää väliin, jos haluaa ihmisen arvoista hoitoa läheiselleen. Valitettavasti nuo isot peikot - Attendo ja Esperi - voittavat joka kerta kilpailutuksen. Vetävät kustannukset alas pienellä henkilöstömäärällä sekä pelkän perushoidon antamisella. Ei siis mitään extraa asukkaille, vain ruoka, juoma ja pesut/vaipan vaihdot. Hoitotapahtumat itsessään ovat kuulema virikkeellisiä - sanoi joku Attendon työhönottaja vähän aikaa sitten kun uutta hoivakotia availtiin ja henkilökuntaa värvättiin.

Link to comment
Share on other sites

Hei taas!

No meni sekin paikka sitten sivu suun sieltä Lustikullan hoitopaikasta Vantaalta.

Tuntuu aika toivottomalta tilanteelta kun kaikki mihin olen soittanut ovat täynnä ja jonoa on, miten Helsingin tilanne voi olla näin huono ettei edes yksityisenä pääse?

yst.terv. Anu

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jos pätäkkää löytyy, niin Esperin hoivakoti Tilkassa on hyvä. Älä usko, mitä täällä kirjoitellaan Esperistä. Mulla on monen vuoden kokemus.

Tilkan dementiaosastolla pidetään kuin kukkaa kämmenellä, mutta se kyllä maksaa aika suolaisesti. Pistä yksityisviestiä, jos kaipaat lisätietoja.

"Niin kauan kuin teillä on valo, uskokaa valoon, jotta teistä tulisi valon lapsia."

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...