Jump to content
MAINOS

Hoitajat pistivät kellokortit boikottiin


Reportteri

Recommended Posts

Oysin siirtyminen sähköisiin kellokortteihin poiki riidan. Hoitohenkilökunta katsoo, että ylihoitajat ovat tehneet liian tiukan päätöksen kellokortin leimaamisesta täsmälleen vuoron alkamisen aikaan. Tehyn, JHL:n ja Superin jäseniä on kehotettu olemaan käyttämättä maanantaina voimaan tullutta sähköistä työajanseurantaa. http://www.kaleva.fi/uutiset/hoitajat-pistivat-kellokortit-boikottiin/876204

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Ai nyt tuolla on tuollainen perustelu... Alkuperäinen oli että jos hoitajille antaa 10 minuutin liukuman, he muuttuvat vallattomiksi.

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Link to comment
Share on other sites

Ai nyt tuolla on tuollainen perustelu... Alkuperäinen oli että jos hoitajille antaa 10 minuutin liukuman, he muuttuvat vallattomiksi.

Totaalinen repeäminen...... Joo eikä me hoitajat olla todellakin aivan vallattomia muutenkin, ainakin täällä OYS:ssa..., tsiisu sentään :nauraa:

Link to comment
Share on other sites

Meillä tuo leimaaminen on ollut arkipäivää niin kauan kuin tiedän (en ole edes tainnut koskaan kysyä, koska järjestelmä otettiin alunperin käyttöön).

Kun oltiin vuosityöajassa, niin leimaamisen ajankodhalla ei ollut paljoakaan väliä. Jos tulit aikaisemmin, lähdit aikaisemmin. Saatoit hiljaisina päivinä lähteä töistä aikaisemmin, jos oli "aikaa varastossa". Toisaalta tämä oli hyvä systeemi, mutta mm. ylityökorvauksia ei oikein maksettu.

Sitten systeemi muuttui siihen, että työt alkoi suunnitelman mukaisesti ja samoin loppuivat. Eli jos tulit paikalle 6.50 ja lähdit 15:10, niin palkan sait ajalta 7:00-15:00. Paitsi jos kirjoitit jotain kansiossa olevaan listaan (jokaisen työvuorot siellä. Sinne merkitään kaikki muutkin muutokset). Osa on kirjoittanut kaikista poikkeavista vuoroista jotain tai sitten vain enimmistä ylityksistä.

Itse tulen töihin usein juuri työajan alkaessa (minuutti saattaa jäädä vuoron alkuun tms. Mutta siis lähelle vetää kumminkin). Listan loppuun kirjoitan vain yksinkertaisesti "työajan ylitykset töiden takia". Tuo koskee kaikkia ylityksiä eri suuntiin. Jos tulen aikaisemmin, niin olen jotain työtehtävää tekemässä tai jos jään työpaikalle, niin olen siellä sen takia, että teen jotain työhön kuuluvaa. (ja joskus kun on ollut todella kiireistä, niin jään pitämään lakisääteisen tauon(esim ruokatauko) työajan jälkeen sisäänleimattuna. Paitsi jos on kiire johonkin).

Sen verran vielä tuon uutisen lukemisen jälkeen, että meillä ne ylitykset maksetaan ylitöinä kahden listan jälkeen. Ajallisesti saat ottaa ne pois, jos haluat, siinä samassa ajanjaksossa. Tosin silloin kannattaa katsoa, ollaanko listoissa menossa esim viikolla 5 vai 2 (3vk listat käytössä). Tasapainottamista pystyy vieläkin tekemään vaikka siten, että olet tänään töissä puoli tuntia pidempään ja vaikka ylihuomenna samanverran vähemmän. Siis jos työtilanne antaa myöten lähteä aikaisemmin.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Doh... sähköinen työajan seuranta on mielestäni ihan jees ja loppukäteen se tulee työnantajalle kalliiksi, eli yleensä työntekijät tienaavat sillä, että heidän työaikaansa oikeasti seurataan. Talkoot jne. loppuvat.

Tässä OYS:n tilanteessa ei nyt sinällään oo siitä kyse, vaan siitä, että pitkän väännön jälkeen työntekijöiden edustajat ja työnantaja sopivat kompromissin ja tätäkautta kaikkia, tasapuolisesti koskevat pelisäännöt. Sitten hoitotyön johtoryhmä, eli ylihoitajat eivät tätä kunnioita, vaan kävelevät kaiken yli (tai yrittävät kävellä) ja tekevät omat johtopäätökset. Ja tässä laitetaan rivihoitajat sekä esimiehet aivan eri asemaan, siis lähtötilanteessa. Tämä kaikkinensa alkoi ärsyttämään rivihoitajia. Tähän ärsyyntymiseen sitten liittyivät TEHY ammattiosaston taisteluun myös Superin sekä JHL:n paikalliset yhdistykset. Mikä sinällään on hyvä juttu.... Aika näyttää, miten tämä päättyy, mutta se on varmaa, että haavat tämän jälkeen ovat todella syviä ja ne eivät kovin äkkkiä parannu, ikävä kyllä :(

Link to comment
Share on other sites

Meillä nuo säännöt "leimaamisesta" koskevat kaikkia ammattiryhmiä.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Niinhän piti OYS:ssakin, myös lääkäreitä. Niistä oli lupa poiketa toinnallisten perustein, yksittäistapauksissa... Tutta tää on vaan tätä...

Link to comment
Share on other sites

Däm. Jäin tänään kiinni: piti lähteä tasalta ja olin vielä kahdeksan minuuttia yli kiinni asiakkaassa ja joku minuutti vielä siitä eteenpäin. Kippari meinaan tuli ja sanoi laittavansa samantein vartin lisää tehtyihin tunteihin... :)

Mun seuraavan hukin työteho tosin nousee taas motivaatiolisän vuoksi.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...