Jump to content
MAINOS

Oppilaitoksissa kielletään tupakointi


Reportteri

Recommended Posts

Yhä useampi oppilaitos on kieltänyt tupakoinnin alueellaan jo kokonaan. Savuttomiksi on julistautunut jo useita yksittäisiä oppilaitoksia sekä ainakin kaksi koulutuskuntayhtymää. Savuttomuuden taustalla on lokakuussa tarkentuva tupakkalaki. Se kieltää tupakoinnin kokonaan perus-, lukio- tai ammattiopetusta antavissa oppilaitoksissa. Kielto koskee myös koulujen ulkoalueita. http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2237202

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

"Savuttomat" sairaalat ja koulut ovat mun kokemuksen mukaan näennäisesti savuttomia viikon, sen jälkeen palataan vanhaan systeemiin ilman että kukaan puuttuu asiaan. Miksi ihmeessä tehdään sääntöjä ja päätöksiä joita kukaan ei aiokkaan valvoa..??:-/

Link to comment
Share on other sites

Meidän koulussa tupakointikielto toteutui jossain määrin. Joskin se tarkoitti sitä, että koulun tupakkapaikalta siirryttiin jalkakäytäville aiheuttamaan pahennusta. Sen lainsäädännöllinen kieltäminen taas rikkoisi yksilön vapautta niin paljon, etten usko sen toteutuvan koskaan, huolimatta nykyisestä terveysintoilusta.

Peruskoululaisten tupakointihan on kiellettyä oppilaiden iän vuoksi ja käsittääkseni peruskouluilla on myös lainsäädännöllinen perusta määrätä oppilaat pysymään koulun tontilla välitunnin ajan.

Ergo, laki ei tuo tullessaan yhtään mitään, muutakuin pari tupakoinnin vastaista otsikkoa lehtiin.

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän täälläkin oppilaitos on savuton. Tupakkakatokseenkin laitettiin ovet (ikkunat oli jo) ja siitä tehtiin vahtimestarin varasto. Mutta tupakointi pysyi siinä katoksen edessä. Onneksi täällä tajusivat se, että täysi-ikäisiltä on aika mahdoton kieltää tupakointia. Ja vaikka tontilla kieltäisivät, niin muutamia metrejä kun jatkaa, niin on pysäköintialueella, joka on pysäköintifirman hallinnassa (ja ne ei kiellä varmaankaan tupakointia). En tiedä sitten mitä viereisellä ammattiopistolla (lh-koulutusta) on sanottu. Siellä kun on alaikäisiä.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Oma kuvionsa on se että koulurakennuksia käytetään muuhunkin kuin opetustoimeen.

Esimerkkinä oma ex-lukio. Tupakointi kielletty koulun alueella, ja periaatteessa ihan ok sillä kyllähän alaikäisiä saa ja pitää valvoa. Rakennuksessa on kuitenkin myös uimahalli ja liikuntasaleja, joilla on iltaisin paljon käyttäjiä. Nyt kun tupakointi on "kielletty" niin kaikki tuhkakupit yms on viety pois -> seurauksena ovien edustat yms ovat täynnä tupakannatsoja ja muita roskia.

Edit: Korjattu typo

Link to comment
Share on other sites

Saahan tuolla päätöksellä muutaman innokkaamman maikan avaaman sanaisen arkkunsa tupakoiville opiskelijoille. Uhkaukset voi olla hyvinkin monipuolisia ja saada ehkä jonkun aremman opiskelijan stressaamaan tupakoinnista ja sen salaamisesta. Sinänsä ressi tod.näk. lisää nikotiinin himoa, joten varsinaista hyötyä en tuosta usko olevan.

Mutta palataan 60-luvulle kun tuhmat tytöt kävi nurkan takana salaa tupakalla. Retro on muotia!

Taidan lukeutua just noihin "innokkaisiin", mutta on se vaan oikeasti niin v-mäistä, kun tupakalle haiseva hoitaja tulee leikkauksen jälkeisenä aamuna hönkäilemään naamalle, kun yrjöt on jo muutenkin kurkussa. Raskaana oleville tupakan haju voi laukaista myös pahoinvointikohtauksen tai sytostaattihoidossa olevilla. Mutta saman asian ajaa kyllä hienhaju, voimakkaat hajuvedet, muuten haiseva hengitys, p.skan haju jne. jne.

Mutta "paheiden lukumäärä on kiintiö", joten .... Eikä kukaan arempikaan tupakoitsija ole meikaläistä pelästynyt ;D

Ja hei! 60-luvulla ei tupakointi ollut mikään pahe eikä nurkan takana käyty blaadaamassa. Reilusti kaikki hoitsutkin poltti kansliassa! Silloin oikeastaan kaikkien KUULUIKIN polttaa - ei tiedetty vielä yleisesti tupakan haittavaikutuksista.

Aina kun minun pitää valita kahdesta pahasta, kokeilen sitä pahaa, johon en ole vielä tutustunut.

                                  - Mae West -

Link to comment
Share on other sites

Yhdessä Keski-Suomen yliopistokaupungeista kävi näin. Lähihoitajavalmistamo on juuri keskussairaalaan ajettaessa siinä oikealla puolella. Kas kun opinahjosta tuli (uu-)savuton niin opiskelijat siirtyivät syrjäisestä tupakkikatoksesta (joka ei näkynyt mihinkään) siihen koulun alueen ulkopuolelle kadun varteen. Onhan savuttomuus hianoa, mutta mitä se nyt tekee julkisuuskuvalle kun tauoilla rivi opiskelijoita hengailee tupakalla.

Be a ninja, feel no pain

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...