Jump to content
MAINOS

Uusi superbakteeri rantautumassa Suomeen?


Reportteri

Recommended Posts

Britannian sairaaloihin levinnyttä uutta, hyvin vastustuskykyistä superbakteeria ei ole vielä löytynyt Suomesta. STT:n haastatteleman Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Husin infektioklinikan päivystävän infektiolääkärin mukaan NDM-1-nimistä entsyymiä tuottavan bakteerin leviäminen Suomeen on kuitenkin vain ajan kysymys.

http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/terveys.asp?id=2235554

http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article485672.ece

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Olin vielä eilen Välimeren lämmössä (+35 C) ja siellä satuin sattumalta seuraamaan BBC:n uutisia, ja siellä uutisoitiin aiheesta. Lisää asiasta BBC:n sivuilta:

http://www.bbc.co.uk/news/health-10925411

Eli Iltalehdessä on seurattu myös BBC:tä....

Eli näitä vastuskykyisiä kantoja varmasti tulee lisää, jos antibioottien käyttöä ei saada asianmukaiseksi esimerkiksi kehitysmaissa... missä kuka tahansa voi ostaa mitä tahansa antibioottia mistä tahansa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ei tarvitse mennä mihinkään kehitysmaahan, että ab:t saa ilman reseptiä. Ihan eu:n sisältä löytyy niitä maita. Ja samoin rapakon takaa.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Antibioottien ei oikeastaan voi odottaakaan olevan kuin jonkinlainen minimaalinen erävoitto isommassa taistelussa. Bakteerit ovat olleet oletettavasti planeetalla elämän alusta lähtien. Voidaan siis kai olettaa että ei se ota kuin hetken, että niinkin älykäs organismi ohittaa suht kivuttomasti ihmisten rimpuilut sitä vastaan.

Itselläni kiinnostaa ajatus bakteriofageista ja niiden mahdollisuuksien tutkimisesta, jos ei siis enää onnistuta kehittämään antibiootteja eteenpäin.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...