Jump to content
MAINOS

YLE: Pikkukaupunkien synnytysosastoja uhataan lakkauttaa


Reportteri

Recommended Posts

Sosiaali- ja terveysministeriö saattaa syksyllä määritellä synnytysmäärien ajarajat sairaaloille ja synnytysosastoille, kertoo Verkkouutiset. Rajat voisivat johtaa pienempien paikkakuntien synnytysosastojen lakkautuksiin.

Lue koko juttu

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Mä en niin vaan ymmärrä. Jos pieniä synnytyssairaaloita suljetaan lisää, luulisi riskien kasvavan kun äidit joutuvat lähtemään synnyttämään pitkän matkan takaa. :angry:

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Mä en niin vaan ymmärrä. Jos pieniä synnytyssairaaloita suljetaan lisää, luulisi riskien kasvavan kun äidit joutuvat lähtemään synnyttämään pitkän matkan takaa. :angry:

Ja siitä seuraa taasen se, että synnytyksiä yritetään käynnistää, jottei tulisi matkalle syntymisiä. Ja ne käynnistysyritykset on joskus aika huonoja lähtökohtia (ei vaan lähde käyntiin).

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Varmasti paljon menetetään synnyttäjän ja hänen perheensä kokemassa tuttuudessa, ajassa ja läheisyydessä.

STM taisi selvitellä taustatyönä kuitenkin potilasturvallisuutta, todellisia resursseja ja äidin ja/tai lapsen hätätilanteessa todellisuudessa käytettävissä olevia resursseja ja aina kaikki tulokset eivät olleet niin positiivisia. On äärimmäisen ikävää ja erittäin arvokkaaseen turvallisuuden tunteeseen vaikuttavaa, kun terveydenhuollon päivystyspisteet katoavat ja keskittyvät - ainoaksi alueella toimivaksi terveydenhuollon resurssiksi päivystysaikaan saattaa jäädä ensihoidon yksikkö ja ensivaste. Tällaisessa tilanteessa ei sitten toivo ns. ambulanssityhjiötä osuvan kriittisen potilaan kohdalle. Toisaalla maailmalla on havaittu myös etuja potilaan kuljettamisesta lopulliseen hoitopaikkaan, jolla on sitten resursseja ottaa vastaan, tutkia ja hoitaa 24/7 sydäninfarkteja, neurologisia tapahtumia ja vaativia traumoja. Näissähän on tehty erilaisia aika-analyysejä selviytymisen suhteen ja mietitty myös viipeitä moniportaisessa hoitomallissa.

Ikävä kyllä säästäminen on yksi sana, joka oikeuttaa tässä maassa mitä tahansa, rikoksen uusineet elinkautisvangit voidaan päästää nopeasti vapaalle jalalle - vaihtoehto kun maksaa paljon*. Ikävä vain se 24/7 päivystystoiminta on myös varsin kallista, ja moinen piste vaatii sitten tiettyä kuormaa - taloudellisesti katsoen. Vähillä euroilla euron toimiessa konsulttina käy sitten näin.

*Tuli laskeskeltua, että jos Suomessa 60 - 70 oikeasti vaarallisen ja esim. 200 törkeän väkivaltarikoksen (raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, tappo tai sen yritys, murha tai sen yritys) uusineen vapausrangaistukset tuplaantuisivat niin veronmaksajahan maksaisi toista euroa vuodessa tuloveroa lisää - kuukaudessa reilun kymmenen senttiä. Kallista. Ongelma vain tulee siitä, että kun näitä maailmanparannuskohteita olisi sadoittain muitakin, niin ne kaikki toteutettaessa verokuorma kääntyisi itseään vastaan.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Mun mielestä vaan on tyhmää vedota potilasturvallisuteen (esim. lähteessäkin mainittuissa Vammalassa ja Savonlinnassa, joissa n. 500 synnytystä vuodessa) kun mielestäni pitkä ajomatka ja mahdolliset auto-/lanssisynnytykset ovat jo itsessään suuri riski. Ja tosiaan, siihen ennalta sovittuun käynnistämiseenhän se taitaapi sitten mennä. Lissee lääkkeitä vaan, tuupataan jo ennestään täydet synnytyskeskukset ylipaikoille (vrt. Helsingin seudun synnytyssairaalat, jotka kärsivät ylikuormituksesta)....

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...