Jump to content
MAINOS

Sähköinen sairauskertomusjärjestelmä


Guest Johanna

Recommended Posts

Guest Johanna

vihdoin ja viimein olen päässyt pitempiaikaiselle sijaisuudelle ja päässyt mukaan täysipainoisesti hoitotyöhön..

yhtäkkiä huomaankin viettäväni pitkiä aikoja työvuorostani tietokoneen äärellä, kirjaamassa potilaspapereihin.. Milloin ei toimi tulostin, milloin on unohtunut itseltä, miten joku ohjelma toimii jne.. sijaisena lyhyen perehdytyksen olen toki saanut, mutta vaikealta tuntuu...

myös muilta samanlaista palautetta olen saanut, sähköinen sairauskertomus-järjestelmä toimii nopeana tiedonvälittäjänä, mutta vie kohtuuttoman paljon aikaa varsinaisesta hoitotyöstä..

miten muilla??

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Mielestäni todella helppo ja hyvä systeemi. Kun oppii käyttämään niin asiat saa aika nopeasti kirjattua ylös. Tosin vaatii totuttelua ja varsinkin iäkkäimmiltä hoitajilta pääsee paljon ärräpäitä ihan vaan sen takia, että eivät osaa pikku juttuja.

Res. alik.

Link to comment
Share on other sites

Työssani teholla kaikki info monitorista,respiraattorista,pumpuista,PRISMAsta,labrat,verikaasut,röntgenit ja hoitokertomukset siirtyvat koneelle.Jokaisen potilaan kohdalla on oma kone,johon ko. potilaan KAIKKI tiedot siirtyvat.Jos hyvin kay,niin koko paivan en tarvitse edes kynaa.Siis ei mielellaan takaisin paperiversioihin.

No comments

Link to comment
Share on other sites

Guest ronsu

Meillä leikkurissa sähköinen kertomus toimii erittäin hyvin. Entisajan käsinkirjauksessa kirjattiin anestesian aikaisia asioita viiden minuutin välein ylös. Se oli käsiä sitovaa ja hidasta. Nyt kaikki valvontamonitoreista tuleva tieto tallentuu automaattisesti anestesiakertomukseen. Myös labravastaukset tulevat automaattisesti kertomukseen vastausten valmistuttua. Meilläkin ollaan siirtymässä rtg-kuvien sähköiseen selaukseen. Pian ei tarvitse enää kanniskella kuvapusseja mukana=) Olen ehdottomasti sähköisten krtomusten kannalla. Pois pois paperinpyörityksestä....

Link to comment
Share on other sites

Muuten kohtalaisen toimiva systeemi, mutta meillä koekäytössä (?) oleva ensiavun hoitosuunnitelmalomake on/tuntuu epätoivoiselta käyttää. Siis todellakin...ensivussa pitäisi kantaa mukana laptoppia ja samalla merkkailla lääkkeet ym. hoidon ohessa koneelle. Ja potilaan tiedot ei tietenkään saa olla auki yhtäaikaa useammalla päätteellä (röntgen/lääkäri/sihteeri/hoitajat...). Ainakin minun pää tahtoo olla niin hatara, etten enää tuntien jälkeen muista varmasti kenelle mitäkin annoin jos annoin lainkaan...

Työn orjat sorron yöstä nouskaa..maan ääriin kuuluu KUTSUMUS ?

Link to comment
Share on other sites

Ruotsissa on suunnitteilla ottaa koekäyttöön syksyllä tai ensivuonna yhden tutkijaryhmän lanseerama juttu: Kun täällä on kaikilla sellanen patientbricka l. luottokortin kokonen läpyskä jossa on henkilötiedot, ja jolla "stemplataan" kaikki paperit, reseptit jne. Nyt on ideana se että tähän korttiin liitetään mikrosiru jossa on potilaan sairauskertomus, epikriisit, reseptit, ja kaikki mahdollinen. No, kun poka sitten saa vaikka AMIn niin ambulanssiväki tyrkkää kortin tietokoneeseensa ja Vóila!. Poka tulee sairaalaan ja sama juttu. Ei siis tarttis enää ettiä vanhoja papruja ja tietoja. Myös se että tähän korttiin tallentuisi kaikki käynnit paikossa joissa olisi sopiva tietokone, auttaisi siinä kun täällä poka saa valita hoitopaikkansa ja saattanut olla käynyt eri sairaaloissa. Nyt siis kaikki olisi samassa paketissa. Uskonkin ettää toi on jokapäivää viimeistään 10-15 vuoden kuluttua (ajatelkaa vaikka matkapuhelintilannetta 15 vuotta sitten).

Link to comment
Share on other sites

Ruotsissa on suunnitteilla ottaa koekäyttöön syksyllä tai ensivuonna yhden tutkijaryhmän lanseerama juttu: Kun täällä on kaikilla sellanen patientbricka l. luottokortin kokonen läpyskä jossa on henkilötiedot, ja jolla "stemplataan" kaikki paperit, reseptit jne. Nyt on ideana se että tähän korttiin liitetään mikrosiru jossa on potilaan sairauskertomus, epikriisit, reseptit, ja kaikki mahdollinen.

Toi olis varmaan todella hyvä systeemi. Voi vaan olla todella hankala saada terveysvirastot ja sairaanhoitopiirit samaan systeemiin mukaan. Nyt jokaisella on omat ohjelmansa mitkä eivät keskustele keskenään. Meilläkin on ppkl:lla sekä tk- että sairaalapäivystys ja molemmilla on omat ohjelmansa, näin ihan saman katon allakin.

Käytössä MUSTI ja Finstar järjestelmät sairaskertomukseen, RADU rtg-kuvajärjestelmä, MIDA iskemianseurantaan, Multilab labrajärjestelmä, näitä riittää 8)

Link to comment
Share on other sites

Guest nikodemus

Oli mielenkiintoista lukea kokeumuksistanne. On totta, että järjestelmissä on vielä kehitettävää - ja onneksi ne kehittyvät edelleen. Meillä on käytössä MD-Miranda -järjestelmä, joka ainakin näin psykiatriassa näyttää toimivan päivittäisessä kirjaamisessa hyvin. Tosin käytettävyydessä ja monipuolisuudessa olisi vielä paljon kehittämistä, mutta en vaihtaisi enää vanhaan kirjoituskoneella paukuttamiseen.

Olisi kiva kuulla vielä, minkä nimisiä järjestelmiä teillä on käytössä (lisätkää omiin teksteihinne, jos jaksatte...)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Itse pidän sähköisestä sairaskertomus järjestelmästä, se selkeä voi helposti korjata kirjoitusvirheen teksti selkeää. En osaisi edes tehdä hoitotyötä ilman

sähköistä sairaskertomusjärjestelmää.

Etulinjan mies

Kanyloi varjoaan nopeammin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest fract

Meillä on käytössä PEGASOS ( tai PEGASUS ) niminen potilastietojärjestelmä . Se on todella hyvä käytössä ja erittäin selkeä . Sillä kirjoitellaan kaikki aina käyntitiedoista ja hoitajan lähetteistä lääkärien resepteihin , lausuntoihin ja lähetteisiin . Lisäksi se mahdollistaa lähetteiden ja tietojen lähettämisen suoraan sairaaloihin niin , että kun potilasta vasta aletaan siirtää vaikka esim , keskussairaalaan niin vastaanottavat hoitajat ja lääkärit ehtivät jo tutustua potilaan taustatietoihin ja lähettämisen syihin .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Effica on vasta osittain käytössä tällä alueella ja rinnakkais järjestelmänä kulkee FINSTAR toistaiseksi. Katsotaan sitten kun järjestelmä on kokonaan käytössä miten toimiva se kokonaisuudessaan on.

Sirukortti systeemillä olisi monia etuja, milloin siihen päädytään suomessa jää sitten nähtäväksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Täällä ruattin maalla on ilmeisesti aika pitkään ollut jo potilastiedot sähköisessä muodossa. Vasin kätevä ohjelma tuo Take Care kunhan sitä oppi käyttämään. Varsinkin kun joittenkin työkavereiden puhetta on vaikea ymmärtää(vielä tässä vaiheessa). Nopeasti oppin sen sielä käytettävän sanaston ja vaikka suullisesta raportista jäi kohtia ymmärtämättä niin ne voi tarkistaa koneelta. Tai eihän täällä ole suullisia raportteja. Periaatteessa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...