Jump to content
MAINOS

Tehy: Sopimuskiistaan ratkaisu, ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy


Reportteri

Recommended Posts

Tehyn ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen sopimuskiista ratkesi tänään, kun osapuolet hyväksyivät valtakunnansovittelijan sovintoesityksen. Tehyn kymmeneen kaupunkiin ja sairaanhoitopiiriin julistama ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy välittömästi.

Tehyn tavoitteena oli ratkaisu tekstikysymysten osalta myös tehyläisille vuoden 2011 loppuun. Omia erillisiä sisältötavoitteita teksteihin ei siis ollut vaan kysymys oli oikeudesta sopia jäsenten asioista.

Sovintoesityksen mukaan tehyläisiin noudatetaan tekstien osalta työrauhavelvoittein 31.12.2011 asti kulloinkin voimassa olevan kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen määräyksiä. Tehyläisten palkoista on sovittu vuoden 2011 loppuun jo aiemmin vuoden 2007 Tehy-sopimuksessa. Sovintoesitys varmistaa myös Tehyn aseman mm. luottamusmiesjärjestelmän sekä työryhmiin osallistumisen osalta.

-Sovintoesitys täytti asetetut tavoitteet ja valtuustomme hyväksyi sen yksimielisesti. Sovintoesitys turvaa Tehyn oikeuden sopia jäsentensä asioista ja rauhoittaa tilanteen ensi vuoden loppuun. Ratkaisu myös päättää työtaistelutoimet muutoinkin haasteellisena kesäaikana terveydenhuollossa, toteaa Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola.

-On järkevää, että tekstikysymyksistä sovittiin nyt samantyyppisellä logiikalla ja sopimuskauden pituudella kuin Tehy-sopimuksen voimassa olevista palkkapykälistä on jo sovittu. Lisäksi olemme sitoutuneet sovintoesityksessä edistämään kunta-alan sopimusjärjestelmän uudistamistyötä sopimuskauden aikana, mille myös Tehyssä nähdään selvä tarve.

http://www.tehy.fi/?x1536574=18436148

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Todella hienoa, kiitos kaikille asianosaisille! Meille naureskeltiin ennen työtaistelua että kuvitteletteko oman sopimuksen saavanne ja ennustettiin että työtaistelu kestää pitkään. Noh, kuukausi meni ja KAIKKI tämän kierroksen tavoitteet saavutettiin. Olen hemmetin ylpeä tästä firmasta, Tehyn profiili on noussut 10 vuodessa aivan uusiin sfääreihin, nyt me tehdään ja saadaan tuloksia. Sen on näyttäneet Tahdon asia I ja nyt osa II. Osa III on jo nurkan takana, silloin ollaan isompien kysymysten äärellä kun kaikki sopimukset raukeavat. En epäile hetkeäkään etteikö tämä porukka olisi taas valmiina kun kutsu käy. Muut puhuu, me tehdään! 8)

tehy_ta2.jpeg

Link to comment
Share on other sites

KT:n sivulta löytyy asiaa KT:nkin näkökulmasta sekä sovintoehdotus pdf:nä. Mielenkiinnolla odotan, mitä vastapuolen edustaja uutisissa aiheesta tällä kertaa kertoo (yleensä on ollut näkemyseroja sopimuksen ymmärtämisessä). Itse oon kaikkein tyytyväisin siihen, että työtaistelu on loppu. Tulokset on vielä vaikeaselkoisia.

Sisäisesti latino

Link to comment
Share on other sites

Mielenkiinnolla odotan, mitä vastapuolen edustaja uutisissa aiheesta tällä kertaa kertoo (yleensä on ollut näkemyseroja sopimuksen ymmärtämisessä).

Saatikka muut järjestöt. Ensiviikolla viimeistään pestään jälkipyykki :D

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...