Jump to content

Ruotsinkieliset synnyttäjät eivät saa hoitoa omalla äidinkielellään


Reportteri

Recommended Posts

Reportteri

Ruotsinkielisten synnyttäjien on aiempaa vaikeampaa saada palvelua äidinkielellään, uskoo HUSin vähemmistökielinen lautakunta. HUSin hallitus lupasi, että synnytykseen saa aina ruotsinkielistä hoitohenkilökuntaa myös Tammisaaren synnytysosaston lakkauttamisen jälkeen.

- Olemme kuulleet ainakin parista tapauksesta, jossa ruotsinkielistä hoitoa halunnut synnyttäjä ei ole sitä saanut, koska sairaalassa ei ole ollut ruotsia puhuvaa henkilökuntaa, sanoo lautakunnan puheenjohtaja Jan-Erik Eklöf.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/ruotsinkieliset-synnyttajat-saavat-huonoa-palvelua/181062

Link to post
Share on other sites

- Olemme kuulleet ainakin parista tapauksesta

Vaikuttaa todella vakavalta ongelmalta... Noi kommentit tossa uutisessa on myös parasta a-ryhmää:

Kannattaa tulla synnyttämään Vaasaan. Täällä tilanne on niin, että jos puhut ruotsia, on palvelu hyvää. Siksi moni suomalainenkin puhuu ruotsia, kun tietää että jälkkärit yms. on taattu
Link to post
Share on other sites
Ylihoitaja Merja Kumpula HUSista arvioi, että Naistenklinikalla, Kätilöopistolla ja Jorvin sairaalassa noin yksi viidestä kätilöstä puhuu ruotsia.

Mun mielestä aika hyvä prosenttiosuus ruotsia puhuvia on henkilökunnassa(20%), kun Suomessa on äidinkielenään ruotsia puhuvia 5,4%.

Link to post
Share on other sites

Saavatko kaikki muut omalla äidinkielellään esim. kuurot tai saamenkieliset? Viittomakieli ja saame ovat myös virallisia kieliä Suomessa. Ruotsinkielellä varmaan saa Suomessakin palvelua, siitä en kantais huolta ja kaikesta huolimatta suurin osa mantereella asuvista ruotsinkielisistä puhuu myös suomea (mainostavat ainakin itseään kovasti kaksikielisinä) - toisin kuin kuurot, joiden ainoa mahdollisuus viestiä on viittomakieli.

Link to post
Share on other sites

Meidän naapurikunnassa ei saa hoitoa suomen kielellä, vaikka suurin osa suomalaisista puhuu suomea. Että eiköhän olla sitten tasoissa.

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...