Jump to content
MAINOS

Sakset


Haaveuni

Recommended Posts

Mistä olette itselleni sakset hommanneet? On ollut useita tilanteita, missä olisin saksia tarvinnut, vaan kun en niitä vielä omista. Nyt haluaisin jostakin ne tilata/ostaa, mutta mistä. Ja olisi vielä mukava saada sellaiset, joihin on oma nimi kaiverrettuna. Kertokaapas siis vinkkejä :)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Mistä olette itselleni sakset hommanneet? On ollut useita tilanteita, missä olisin saksia tarvinnut, vaan kun en niitä vielä omista. Nyt haluaisin jostakin ne tilata/ostaa, mutta mistä. Ja olisi vielä mukava saada sellaiset, joihin on oma nimi kaiverrettuna. Kertokaapas siis vinkkejä smile.png

Juu sakset on yksi mukava tavara olla taskuissa. Löytyy jotain muutakin, mitä joko tarvitsee usein, tai sitten harvoin, mutta ei löydy yleensä nopeasti läheltä. Oma valinta on ihan nuo yleissakset/vaatesakset, ks. kuva alla.

Perusteluina: kevyet, tyydyttävän tukevat (jos ei täydelliset), kärki pyöristetty (turvallisuus - ei pistä taskussa, jos joutuu vääriin käsiin, ei niin pahaa jälkeä), kärjen muotoilu sellainen, että voi leikata ihoa pitkin ilman, että viiltää ihoa. Kokoa on ainakin kahta, pienemmät (jos ei tarvitse leikellä vaatteita, vaan esim. sidoksia, niin varsin näppärät taskussa) ja isommat, joilla saa myös tekstiilejä leikattua (mahtuvat kyllä isompaan taskuun hyvin). Hintaa on isommilla n. 3,5 - 7 euroa, useat ensihoitotarvikkeiden nettikaupat myyvät, parillakympillä voi tilata useammatkin. Kuva isompien saksien mitoista alla, pienemmät mulla duunissa takin taskussa, niistä ei kuvaa. Jos tarttee leikellä vaatteita, niin Ferno S-cut -leikkuri, mutta luulisi sitten niitä työpaikan puolesta hankittavan. Itte ei ole jaksanut sijoittaa kymmeniä euroja saksiin, kun kuitenkin ne jossain vaiheessa hukkuvat tms. Ja noita edullisempia voi tilata useamman kerralla, niin niitä sitten löytyy.

Kaiverruksia voi tehdä itse ostamalla askarteluliikkeestä tai rautakaupasta työkalun sitä varten tai sitten käväisee pokaalikaupassa tai kultasepänliikkeessä, voivat vetää nimeä tai nimikirjaimia. Tosin muutaman euron sakset nyt ovat sellaisia työvälineitä, joihin välttämättä jaksa nimmareita laittaa. Talon välinehuolto saattaa myös omata kaiverrusvälineet, kun kuitenkin merkitsevät erilaisia talon tuotteita.

Tietysti jos haluaa jotkut täyttä ruostumatonta terästä olevat sakset, joissa nimeä sun muuta, niin mikäs. Googlaamalla "ensihoitotarvikkeet" löytyy useita putiikkeja, jotka tarjoavat erilaisia saksia. Bexamed, Tammed, MedKit Finland, SataRescue ainakin kauppaa noita isompia, en enää jaksa muistaa, mistä itse ostin samanlaiset pienemmät. Oliskos ollut Helsingin Oulunkylässä tms. P&F Partners... Enpä ole enää satavarma. Jos joku osaa sanoa, mistä noita pienempiä versioita saa, niin kertokoot. Mahtuvat pienempään taskuun, kärjet kuitenkin pyöristetyt, leikkaavat kohtalaisen kivasti - ainoa miinus on se, että kärjen pyöristys tekee kärjen myös paksuksi, jos hyvin ahtaaseen paikkaan pitää päästä leikkaamaan jotain.

Järeistä vaatesaksista tällä foorumilla: http://hoitajat.net/...ot-vaatesakset/ Ulkomailtahan voi tilata myös ensihoitotarvikkeita moneen lähtöön luottokorttia käyttämällä. Jos sitten ottaa teräväkärkiset sakset taskuihin, niin voi joutua miettimään, etteivät töki reikiä omaan nahkaan tai vaatteisiin, toinen on joissain työpisteissä, ettei teräviä esineitä ole aggressiivisten/sekavien asiakkaiden (tai työtovereiden) smile.png saatavilla. Samat putiikit myyvät erilaisia saksia, mistä valita.

Kuva alla: ne isommat yleis/vaatesakset.

post-13297-126967792898_thumb.jpg

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Itsellä Fiskarsin taitettavat sakset (SponsBy Tehy Ja Orion) varalta avainlenkissä. Muuten käytössä yksikön tarjoamat Aesculapin todella terävät sakset (pyöreät kärjet, ei uppoa kylkeen istuessa..).

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Mistä olette itselleni sakset hommanneet?

Pelastin sairaalan jätelavalta vanhat 70-luvun saksalaiset kirurgiset taivutetut sakset jotka teroitin itse ja ovat nyt päätyneet työtakin taskuun.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...