Jump to content
MAINOS

Oppositio vastustaa sairaanhoitajalla käynnistä perittävää maksua


Reportteri

Recommended Posts

Oppositio vastustaa terveyskeskusmaksun perimistä sairaanhoitajalla käynnistä. Hallitus on esittänyt, että terveyskeskuksen avosairaanhoidon palvelujen käyttö on maksullista riippumatta siitä, antaako palvelun lääkäri vai muu terveydenhuollon ammattilainen. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan enemmistö hyväksyy hallituksen esityksen. Käynti sairaanhoitajan vastaanotolla maksaisi todennäköisesti noin 9 euroa eli 60–70 prosenttia lääkärikäynnin maksusta. http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/sairaanhoitajalla-k%C3%A4ynnin-maksullisuus-pohdinnassa/542808

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Mä olen aina ihmetellyt sitä, miksi tk:ssa käynti fysioterapeutilla maksaa 8€, mutta käynti sh:lla on ilmainen 8)

Kokemus on hyvä opettaja, mutta lähettää sikamaisen isoja laskuja

Link to comment
Share on other sites

...Käynti sairaanhoitajan vastaanotolla maksaisi todennäköisesti noin 9 euroa eli 60–70 prosenttia lääkärikäynnin maksusta.

Periaatteessa kannatan käyntimaksuja, mutta 9 EUR maksujen laskuttamisesta kertyy helposti enemmän kuluja kuin tuottoa.

Link to comment
Share on other sites

Toi on opposition suosionkalastelu-temppuja. Jonkun se käynti on kuitenkin maksettava ja vaikka se käyntimaksu olisi 9 e, niin silti suurimman osan käynnistä maksetaan veroissa.

Ihmisillä on usein sellainen käsitys, että se, mikä on ilmaista, on jotenkin arvottomampaa muutenkin tai huonoa. Kyllä sairaanhoitajan käyntimaksu voisi olla samansuuruinen kuin fysioterapeutillakin. Ja maksaahan se sairaanhoitajan käynti kotisairaanhoidossakin, joten miksei sitten muutekin avoterveydenhuollossa?

Aina kun minun pitää valita kahdesta pahasta, kokeilen sitä pahaa, johon en ole vielä tutustunut.

                                  - Mae West -

Link to comment
Share on other sites

9 euroa hoitajan käynnistä kuullostaa hyvältä, mutta tähän suhteutettuna 13 euron lääkärikäyntimaksu on liian pieni. Eli lääkärikäynti pariin kymppiin/kerta ja päivystysmaksu kolmeen kymppiin niin hyvä tulee.

Link to comment
Share on other sites

Vastarannankiiski kun olen niin eriävänä mielipiteenä sanon, että maksan perusterveydenhuollosta veroina, joten kaikki ylimääräiset käyntimaksut pois ;)

Link to comment
Share on other sites

Ihan hyvältä kuulostaa. Vuoden aikana pieneenkin tk:hon kertyy varmasti tuhoton määrä sh-käyntejä, joten noista 9€:n hiluistakin kertyy kyllä hyvä potti vuoden lopussa. Sillä saisi varmasti vaikka pari hoitsua lisää tai jotain uusia vempeleitä vastaanotolle.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...