Jump to content
MAINOS

Laapis ja travahex haavanhoidossa


Satu-Maarit

Recommended Posts

MAINOS

Molempia tooosi harvoin käytössä.

Travahexiä käyttäisin onkalohaavan puhdistukseen, vetyperoksidia ei siihen suositella. Siis infektoituneen onkalon puhdistukseen. Eipä ole tuullut viime vuosina haavaa eteen jota olisin Travahexillä puhdistanut. Hopeatuotteet tulleet markkinoille ja infektoituneiden haavojen hoitoon on ne ensisijaiset.

Laapista olen käyttänyt haavan liikakasvun hoitoon. Siis haava paranee, mutta ympäröivä iho on paksua. Nyky haavatuotteilla tuonkin voi ehkäistä.

"Kyllä on jännittävää elää,ajatteli Muumipeikko. Kaikki voi hetkessä kääntyä ylösalaisin-ilman mitään syytä."(Muumipappa ja meri)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Laapislios on tuttu vanhainkodista, jossa työskentelin n. 10 vuotta sitten. Sitä käytettiin infektoituneiden haavojen hoitoon hauteina, ja tulokset olivat mustaakseni tosi hyviä. Siinähän on hopeaa, joten nämä Aquacel Ag:t ja muut hopeaa sisältävät nykyaikaiset sidokset on korvanneet sen. Käytön negatiivisena puolena muistan, että niitä hauteita piti kostutella, ne ei saaneet missään tapauksessa päästä kuivumaan. Toiseksi, liuos värjää voimakkaasti, eikö sitä saa esim pöytäpinnoista millään kokonaan pois. Taitaa osa vanhainkodin yöpöydistä olla edelleen ruskeiden länttien peitossa. Mutta tosiaan, toimiva hoito oli.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...