Jump to content
MAINOS

Valelääkäri toimi Karkkilassa lähes vuoden


pekka

Recommended Posts

Nuori mies ehti toimia Karkkilassa lääkärinä ilman alan koulutusta lähes vuoden ennen kuin jäi kiinni. Valelääkäri työskenteli Karkkilan terveyskeskuksessa toissa vuoden lopulta viime loppukesään. Valelääkärinä toimimisesta epäilty nuorukainen on päästetty vapaaksi. Poliisi ei nähnyt tarvetta esittää 23-vuotiasta miestä vangittavaksi. Mies on poliisin mukaan myöntänyt hoitaneensa lääkärin tointa väärennetyillä papereilla.

Lähde: Keskisuomalainen 8.1.2010.

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/il-valel%C3%A4%C3%A4k%C3%A4ri-toimi-karkkilassa-l%C3%A4hes-vuoden/520497


"Hän ei tehnyt varsinaisia operaatioita tai leikkauksia. Tiettävästi yhdenkään potilaan turvallisuus ei vaarantunut." Operaatiot ja leikkauksethan ne vasta turvallisuuden vaarantavat! Ei puhuta vääristä diagnooseista, lääkkeiden määräämisesta, vääristä tutkimuksista tai tutkimatta jättämisistä yhtään mitään... Toivon todella että turvallisuus ei vaarantunut, mutta pelkään samalla pahinta. Nykyisin täytyy olla todella tarkkana.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
  • Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Aika uskomatonta että ilman MITÄÄN th-alan koulutusta voi toimia noinkin uskottavasti lääkärinä... Täytyy olla tosi kirjaviisas tai sitten hemmetin kiero näyttelijä. Eihän kukaan voi pärjätä pelkästään peesailemalla ja konsultoimalla kaikesta. En usko että tällä koulutuksella ja (toistaiseksi kuitenkin varsin vähäisellä <10 v.) työkokemuksella pystyisin vakuuttavasti esiintymään lääkärinä.

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Joo hyvin on kaveri vetäny. Sen verran osaan vierasperäsiä sanoja ja käyttää kynälamppua että potilaille varmaan menis täydestä, mutta työtovereilla varmaan olis ihmettelemistä. Riippuu tietty perehdytyksestä ja siitä millasta tietotaitoa on vaadittu, tuskin kaikilta kandeilta odotetaankaan ihan kaikkea osaamista.

Mutta eihän tämä ensimmäinen laatuaan ole, joskin historiassa aiemmin ilmenneet tapaukset on sellasia että tekijällä on ainakin jossain määrin ollut koulutusta alalle, tai edes opiskelupaikka jossain.

Link to comment
Share on other sites

Paska homma, mutta hemmetin hienosti vedetty!

Olin lukevinaan jostain, että homma pelitti niin kauan, kunnes niitä flunssalääkkeitä hävis.

(en lukenut ens.lainausta)

carpe diem

Link to comment
Share on other sites

Mulle ei selvinnyt että käyttikö jonkun toisen yksilöintitunnusta (sv-numeroa)?

Veripalvelu kaipaa kipeästi hengenpelastajia!

Link to comment
Share on other sites

Nii, tiiä sitte. Mut kukas niitä sv-numeroita enää kyselee. Eräässä tk:ssa lähettävän lääkärin sv oli aina firma xx, varatunnus. Herättää kyllä luottamuksen...

Link to comment
Share on other sites

STT

Nuoren espoolaismiehen epäillään toimineen pitkään valelääkärinä Karkkilassa ja Karjaalla. Karkkilassa hän ehti Iltalehden mukaan työskennellä lähes vuoden ennen kuin jäi kiinni. Hän työskenteli vuodeosastolla terveyskeskuksessa toissa vuoden lopulta viime loppukesään.

Komisario Rauli Pajuharju Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo STT:lle, että Karjaalla mies harjoitti lääkärin ammattia kahdeksan viikon ajan syys-marraskuussa. Hän on ollut Mehiläisen omistaman Carema Oy:n palveluksessa.

Mies toimi Karjaalla väliaikaisena terveyskeskuslääkärinä kokeneempien lääkäreiden alaisuudessa ja otti vastaan esimerkiksi päivystysluonteisesti flunssapotilaita ja ihmisiä, joille oli sattunut pieniä tapaturmia.

Henkilökunta ei huomannut mitään epäilyttävää eikä potilailta tullut valituksia.

– Hän oli tuonut mukanaan opintotodistukset, joissa oli Helsingin yliopiston leima, Mehiläisen lääketieteellinen johtaja Jarmo Karpakka sanoo.

Miehen uskotaan väärentäneen opintotodistuksensa. Hänellä ei poliisin mukaan ole myöskään muita terveysalan opintoja.

Poliisi ei ole esittänyt miestä vangittavaksi.

Lähde: Keskisuomalainen 8.1.2010

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/il-valel%C3%A4%C3%A4k%C3%A4ri-toimi-karkkilassa-l%C3%A4hes-vuoden/520497

Valelääkärin potilaiden tiedot tarkistetaan

Karkkilassa lähes vuoden valelääkärinä työskennellyt espoolainen 23-vuotias mies toimi lääkärinä myös Karjaalla. Miehen kirjoittamia reseptejä tarkistetaan paraikaa ja potilaisiin aiotaan ottaa yhteyttä.

23-vuotias mies työskenteli Karkkilan terveyskeskuksen vuodeosaston lääkärinä useita kuukausia, vaikkei hänellä ollut lainkaan lääkäriopintoja. Miehen jäljille päästiin Karkkilan terveyskeskuksessa ilmenneen lääkehävikin myötä.

Lääketieteen kandidaattina esiintynyt mies jatkoi Karkkilan pestinsä jälkeen lääkärin toimessa Karjaan terveyskeskuksessa syyskuun lopusta marraskuun loppuun asti.

Pääkaupunkiseudulta kotoisin olevan miehen epäillään toimineen lääkärinä Karkkilassa lähes vuoden ajan. Poliisi epäilee miehen väärentäneen opintotodistukset töihin päästäkseen.

Karkkilassa epäillyn jäljille päästiin, kun huomattiin että terveyskeskuksessa oli yllättävän suuri flunssalääkehävikki, kertoo Karkkilan, Nummi-Pusulan ja Vihdin perusturvakuntayhtymän vt. johtava ylilääkäri Kirsti Napola. Miehen epäillään vieneen lääkkeet.

Terveyskeskus otti yhteyttä Valviraan hävikin vuoksi ja ryhtyi tarkistamaan lääkäreiden taustoja. Sitä kautta kävi ilmi, ettei miehellä ollutkaan lääkäriopintoja.

Hänet oli palkattu töihin lääketieteen kandidaattina.

Poliisi vapautti miehen

Poliisi pidätti miehen tiistaina. Häntä epäillään törkeästä väärennyksestä, luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta ja petoksesta.

Poliisi päätti tänään kuitenkin olla vangitsematta miestä.

Vihdin poliisi sai tutkintapyynnön asiasta Karkkilan perusturvakuntayhtymältä viime viikolla. Mies jättäytyi oma-aloitteisesti pois työstään syksyllä.

Vt. johtava ylilääkäri Napola korostaa, että potilaiden perusturvallisuus ei vaarantunut. Mies ei tehnyt varsinaisia lääketieteellisiä operaatioita tai leikkauksia. Hän on kuitenkin kirjoittanut reseptejä potilaille.

Työyhteisö yllättyi huijauksesta

- Mies tuntuu työskennelleen moitteettomasti, sillä kukaan ei epäillyt hänen pätevyyttään, sanoo Pajuharju.

Napola vahvistaa asian. Hän kertoo työyhteisön olleen hämmentynyt miehen paljastuessa huijariksi.

- Henkilökunta ei huomannut mitään outoa tai ristiriitaista miehen käyttäytymisessä, sanoo Napola.

Mies toimi terveyskeskuksessa vanhemman ja kokeneemman lääkärin ohjauksessa. Hänen tiedetään pyrkineen kaksi kertaa lääketieteelliseen tiedekuntaan opiskelemaan.

Pajuharju kertoo miehen motiivina ilmeisesti olleen lääkärin palkan. Perusturvakuntayhtymän johto päättänee, peritäänkö mieheltä palkka takaisin.

Napola kertoo ylilääkärin palkan olevan nelisentuhatta euroa kuukaudessa.

Papereita ei aina tarkisteta

Lääkintöneuvos Pirjo Pennanen terveysalan valvontavirastosta Valvirasta toteaa, että kaikissa rekrytointitilanteissa terveydenhuollossa ei tietoja ja papereita tarkasteta, mikä olisi erittäin tärkeää.

YLE Radio1:n ykkösaamun haastattelema Pennanen pitää arvoituksena sitä, ettei vilppi tullut ilmi edes lääkkeitä määrättäessä.

Hän totesi kuitenkin, että lääketieteen opiskelijoille on apteekeissa käytetty osittain yhteistunnusta. Näin siksi, että varsinaisen oman sv-tunnuksen eli yksilöintitunnuksen lääketiedettä opiskelevat ovat saaneet vasta viime vuodesta lähtien, kun heidän rekisteröintinsä tähän keskusrekisteriin aloitettiin.

Kirsti Napola kertoo, että Karkkilan tapauksessa rekrytointitilanteessa tarkastettiin miehen opintorekisteriote.

Potilaiden tietoja tarkistetaan

Karjaan terveyskeskus tarkistaa miehen potilaina olleiden henkilöiden tietoja ja ottaa heihin yhteyttä. Potilaat voivat myös itse olla yhteydessä terveyskeskukseen, puh. 0401951441.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lähde: YLE Helsinki 8.1.2010

http://yle.fi/alueet/helsinki/uusimaa/2010/01/valelaakarin_potilaiden_tiedot_tarkistetaan_1354472.html

Link to comment
Share on other sites

Täysin kouluttamaton toimii lääkärinä vuoden ajan ja työkaverit eivät epäile mitään? Tarkoittaa sitä, että lääkäreiden kesken on todella voimakas kollegiaalisuus ja kollegan hölmöilyihin ei puututa. Sillä eihän tällaisella henkilöllä voi olla juurikaan hajua miten potilasta hoidetaan ja lääkitään. Pakkohan jonkun on ollut asia huomata - muutenhan tämän "lääkärin" työkaverit ovat sokeita ja tyhmiä.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Nyt on julkistettu myös tämän jampan nimi (Mika Jokinen) jotta potilaat voivat ottaa yhteyttä terkkariin. Eikö antaisi ammattimaisempaa kuvaa, jos terkkarilla käytäisiin läpi kaikki tämän valelääkärin potilaskontaktit ja otettaisiin sitten yhteyttä potilaisiin? Nythän siellä vasta puhelinhelvetti alkaa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010010810897616_uu.shtml

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Ja Iltasanomat onkin jo aloittanut viiltävän analyyttisen lukijakyselyn uutisen johdosta: voiko lääkäriin luottaa?  ;D

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Jossakin oli maininta että oli hakenut pari kertaa lääkkikseen ja jostain syystä ei ollut päässyt sisään. Eli varmaan selanut kirjoja kokeita varten ja kertynyt tietoa, joilla sitten pärjännyt valelääkärinä eikä kukaan kyseenalaistanut hänen toimintaa mitenkään.

Mutta kova on miehellä ollut hinku tehdä lääkärintöitä.

Etulinjan mies

Kanyloi varjoaan nopeammin.

Link to comment
Share on other sites

Kiinnihän tämä kaveri jäi tosiaan siitä flunssalääkkeiden hävikistä, ei hoitovirheestä... Mistähän flunssalääkkeistä on ollut kyse, ja miksi hän niitä on hamstrannut? Osoittaa kyllä jonkinlaista "ammattitaidottomuutta" että toimiessaan valelääkärinä pöllii flunssalääkkeitä eikä muita paljon tujumpia aineita, mihin varmasti myös olisi jonkinlainen mahdollisuus.

Moinen luonnonlahjakkuus ansaitsisi paikan lääkiksestä suoraan  ;D

"Olkaapa hetki paikallanne, kun otetaan sydänfilmiä."

"Jaa KUHANSILMIÄ?!"

Link to comment
Share on other sites

Kiinnihän tämä kaveri jäi tosiaan siitä flunssalääkkeiden hävikistä,

Niin ja miehen paljasti ja epäilykset heräsivät sairaanhoitajilla kun flunssa lääkkeistä puutui tietty osa.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Valel%C3%A4%C3%A4k%C3%A4rin%C3%A4+toimineen+miehen+nimi+julkistettiin/1135251986852

Etulinjan mies

Kanyloi varjoaan nopeammin.

Link to comment
Share on other sites

Mediuutisten juttu

Kouluttamaton toimi lääkärinä Karkkilassa

Poliisi epäilee, että 23-vuotias mies toimi lähes vuoden lääkärinä Karkkilan terveyskeskuksessa, vaikka hän ei ollut suorittanut lainkaan lääkärinopintoja. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mies esiintyi opintojen loppuvaiheessa olevana kandina. Kahdesti lääketieteelliseen hakenut nuori mies on tunnustanut tekonsa kuulusteluissa.

Hänet vapautettiin perjantaina. Kuulustelut ovat kesken.

Mies työskenteli terveyskeskuksessa osastonlääkärinä kokeneemman lääkärin valvonnassa.

Häntä epäillään törkeästä väärennöksestä, törkeästä petoksesta ja luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta.

Aika tuuria tuo kiinni jääminen

"Paljastumisessa tuuria"

Perjantai 8.1.2010 klo 16.35

Valelääkärin paljastumisessa oli hyvää tuuria, kerrotaan hoitoalan henkilökuntaa valvovasta Valvirasta.

Karkkilassa toimivan terveyskeskuksen epäilykset herätti lääketilaus, johon lääkärinä toiminut mies oli lisäillyt pari vaaratonta lääkeainetta.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Valelääkäri yllätti toistamalla temppunsa - viranomaisilla ei “mustaa listaa“

Valelääkäri ei luovuttanut, vaan toisti temppunsa kiinni jäätyään.

Perjantaina tuli ilmi, että ilman koulutusta Karkkilassa potilaita hoitanut ja siitä kiinni jäänyt mies hoiteli jälleen lääkärin tehtäviä viime vuoden lopulla Karjaalla.

Hoitoalaa valvovan Valviran mukaan miehen paluu valkoiseen takkiin tuli täytenä yllätyksenä.

-Emme osanneet uskoa, että hän kerran paljastuttuaan yrittäisi samaa uudestaan. Emme osanneet ottaa huomioon edes tällaista mahdollisuutta. Kuulimme asiasta itsekin vasta tänään, sanoi Valvirassa ohjauksesta ja valvonnasta vastaava johtaja Tarja Holi perjantaina.

Valelääkäri oli kärähtänyt Valviralle jo viime vuonna. Työnantaja Karkkilasta otti yhteyttä Valviraan, kun vaarattomien lääkkeiden kanssa ilmeni epäselvyyksiä.

Holin mukaan kyseisen "lääkärin" taustoja alettiin tarkastaa varmuuden vuoksi. Viranomaisella on viime vuonna käyttöön otettu rekisteri, johon merkitään jo 4-5 vuotta lääketiedettä opiskelleet kandidaatit. Miestä ei rekisteristä löytynyt.

-Pyysimme työnantajalta opiskelutodistuksen, jonka hän oli esittänyt. Näytimme sen yliopistolle, joka ilmoitti, ettei se ole aito, Holi summaa. Sen jälkeen otettiinkin jo yhteyttä poliisiin.

Holi ei ole uransa aikana törmännyt vastaavaan tapaukseen, jossa lääkärinä esiintyneellä ei ole ollut takana minkäänlaisia lääketieteen opintoja. Hän on työskennellyt Valvirassa ja sen edeltäjässä Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksessa reilut kymmenen vuotta.

Valviralla ei ole mustaa listaa ihmisistä, joita työnantajien pitäisi varoa.

Lääketieteen kandidaattina valheellisesti esiintynyt Mika Jokinen työskenteli Karjaan terveyskeskuksessa 28.9.-27.11.2009. Kaikkia hänen luonaan käyneitä potilaita pyydetään tarkistamaan reseptinsä, varsinkin jos hän on määrännyt uuden lääkityksen.

STT-Uusi Suomi http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/81769-valelaakari-yllatti-toistamalla-temppunsa-viranomaisilla-ei-%E2%80%9Cmustaa-listaa%E2%80%9C

Link to comment
Share on other sites

Täysin kouluttamaton toimii lääkärinä vuoden ajan ja työkaverit eivät epäile mitään? Tarkoittaa sitä, että lääkäreiden kesken on todella voimakas kollegiaalisuus ja kollegan hölmöilyihin ei puututa. Sillä eihän tällaisella henkilöllä voi olla juurikaan hajua miten potilasta hoidetaan ja lääkitään. Pakkohan jonkun on ollut asia huomata - muutenhan tämän "lääkärin" työkaverit ovat sokeita ja tyhmiä.

Varmasti hoitajat ja lääkärit ovat osastolla kaverin tietämättömyyden/kokemattomuuden  huomanneet, mutta koska näihin kädettömiin ja avuttomiin kandeihin on vuosien aikana totuttu niin ei olla osattu ihmetellä asiaa sen enempää. Aivan arkipäivää terveyskeskuksissa kun on että hoitajat joutuvat vastaamaan kandien esittämiin kysymyksiin "mitä lääkettä potilaalle pitäisi määrätä? onkohan rtg-kuvassa murtumaa? tai mikähän sairaus näillä labra-arvoilla potilaalla mahtaa olla?"

Tämä valelääkäri-episodi kertoo vaan sen että tälläkin alalla pystyy työskentelemään aivan millä tahansa lähtötasolla kun vaan rohkeutta ja röyhkeyttä löytyy. Tuskinpa ko kaveri kuitenkaan siitä vaarallisemmasta päästä "lääkäreitä" on/oli, pahimpia tapauksia ovat ne lääkärit joiden toimiin ei voida puuttua koska heillä on oikea pätevyys, vuosien työkokemus ja sellainen asema työyhteisössä että kukaan työtovereista ei halua tai uskalla heidän toimiinsa puuttua.

Link to comment
Share on other sites

Varmasti hoitajat ja lääkärit ovat osastolla kaverin tietämättömyyden/kokemattomuuden  huomanneet, mutta koska näihin kädettömiin ja avuttomiin kandeihin on vuosien aikana totuttu niin ei olla osattu ihmetellä asiaa sen enempää. Aivan arkipäivää terveyskeskuksissa kun on että hoitajat joutuvat vastaamaan kandien esittämiin kysymyksiin "mitä lääkettä potilaalle pitäisi määrätä? onkohan rtg-kuvassa murtumaa? tai mikähän sairaus näillä labra-arvoilla potilaalla mahtaa olla?"

Amen!

Onneksi, vain ja onneksi, ei omalla vaatimattomalla urallani ole tullut ketään niin tampiota vastaan, että olisi edes epäily herännyt.

On ollut rehellisesti pihalla olevia, on ollut tosi hyviä, on ollut keskivertoa...ja näissä on aina mukana seniorin osuus. Tässä ei varmaan ole hyvä sanoa, että seniorilla(kin) on osuutensa osaston tapahtumiin ;D.

Vuosi ja 8kk takana valmistumisesta...ööh...ainakin kaksi ylilääkäriä, senioreita kymmenkunta, kandeja saman verran....upeita ihmisiä.

Koko potista yksi nisti, yksi ylpeä ja huono(kandi), loput aivan helmiä. Kukin tavallaan.

ps. subjektiivinen kokemus(7 eri osastoa)

carpe diem

Link to comment
Share on other sites

Itsellä ja usealla työkaverilla koko ajan ihmetyttää/vihastuttaa joidenkin omalla työpaikalla toimivien lääkäreiden ammattitaito ihan oikeasti! Meitä hoitajia pelottaa ja painaa se vastuu, kun joutuu kysymään perään niistä määräýksistä esim. verenohennuslääkityksien kohdalla ;D Kova vastuu siirtynyt toimistoillekin...

Link to comment
Share on other sites

Muhunkin olis mennyt varmasti ihan täydestä kaikki. Aika tehokkaastihan nuo kandit muutenkin käyttää konsultointi-etuaan ja ovat epävarmoja, johtuen ymmärrettävästi suuresta vastuustaan vähällä tiedolla. Ja nykyisellään "flunssalääkärillä" pärjää melko pitkälle maalaisjärjellä, kun meilläkin kandeille sysättiin aina ne perusflunssat mitä sh:kin ois voinut periaatteessa hoitaa tai sellaiset perusflunssat, joihin nyt vois kirjoittaa ab:n (vaikkei niin suurta tarvetta), kuten poskiontelo- ja korvatulehdus. Pääseepähän leikkimään lääkäriä ja potilaat tyytyväisiä kun luulevat, että vain ab hoitaa.

Anna muutokselle aikaa. Eihän mikään voi kasvaa pellossa, jota jatkuvasti kynnetään.

Link to comment
Share on other sites

Nyt oli vain sattumaa että kiinni jäi ns. "lääkäri". Uskon, että joukossamme on myös useita ns."hoitajia", joilla ei ole alan koulutusta. Nykyisen työvoimapulan aikana tuskin kaikkien rekisteröintitietoja on edes tarkistettu.  Joissakin tehtävissä ei heti edes huomata, että henkilöllä ei ole riittävää alan koulutusta.  Terveydenhuollon sektori on niin laaja, että tehtäviä on hyvin eri tasoisia. Niin on myös työnantajia.  TV-uutisissa eräs "lääkärin" palkannut johtaja vakuutti kirkkain silmin, että kiinni jääneen "lääkärin" todistukset olivat "päteviä ja luotettavia"!

Tämä tapaus osoittaa jälleen sen, että terveydenhuoltojärjestelmämme ei ole jären hyvässä kunnossa. Halvalla ei saa hyvää. Valitettavasti.

Link to comment
Share on other sites

Mulle ei selvinnyt että käyttikö jonkun toisen yksilöintitunnusta (sv-numeroa)?

Oliko tässä jo siitä puhetta, että kandithan eivät omaa alkuun omaa SV-numeroa. Vaan ovat kaikki samalla, muistaakseni SV555555-numerolla. Vai oliko se kuusi yhdeksikköä...? En jaksa muistaa.

muoks: siis Valviran uudet säädökset astuneet voimaan 1.3.2009, ei puhuta enää koko SV-numerosta vaan yksilöintitunnuksesta. Kesällä 2009 oli vielä noita kandinumeroita, muistan työstäni sen.

carpe diem

Link to comment
Share on other sites

Liittyy osin tähän aihepiiriin:

Turun lääketieteellisessä taitaa edelleen loppusuoralla opiskella jamppa joka v. 2007 jäi kiinni (satojen?) PKV-lääkereseptien väärentämisestä. Saatuaan metkuistaan tuomion hän koki tulleensa äärimmäisen oikeusmurhan uhriksi. Kaveria koitettiin kammeta ulos tiedekunnasta, mutta laki ei antanut tähän mahdollisuutta.

Sama jannu sai myöhemmin syytteen laittomasta uhkauksesta (tms.) kun nokkelana poikana meni lääkäriliiton keskustelupalstalla letkauttamaan "menevänsä TYKSin käytäville sarjamurhailemaan ihmisiä". Hän on ymmärtääkseni myös osallisena jonkinlaisissa fasistipiireissä.

Soveltuvuustestit tai tiedekunnasta erottaminen ilmeisen epäsoveliaiden yksilöiden kohdalla olisi vähintäänkin aiheellista lääkiksessäkin. Mikäli osutte samaan työpaikkaan, kannattanee pitää tyyppiä aika tarkkaan silmällä. Googlettamalla nimi löytyy aika helposti.

Link to comment
Share on other sites

Liittyy osin tähän aihepiiriin:

Turun lääketieteellisessä taitaa edelleen loppusuoralla opiskella jamppa joka v. 2007 jäi kiinni (satojen?) PKV-lääkereseptien väärentämisestä. Saatuaan metkuistaan tuomion hän koki tulleensa äärimmäisen oikeusmurhan uhriksi. Kaveria koitettiin kammeta ulos tiedekunnasta, mutta laki ei antanut tähän mahdollisuutta.

Sama jannu sai myöhemmin syytteen laittomasta uhkauksesta (tms.) kun nokkelana poikana meni lääkäriliiton keskustelupalstalla letkauttamaan "menevänsä TYKSin käytäville sarjamurhailemaan ihmisiä". Hän on ymmärtääkseni myös osallisena jonkinlaisissa fasistipiireissä.

Soveltuvuustestit tai tiedekunnasta erottaminen ilmeisen epäsoveliaiden yksilöiden kohdalla olisi vähintäänkin aiheellista lääkiksessäkin. Mikäli osutte samaan työpaikkaan, kannattanee pitää tyyppiä aika tarkkaan silmällä. Googlettamalla nimi löytyy aika helposti.

Asiaa on täälläkin puitu silloin kun oli ajankohtainen. 

Link to comment
Share on other sites

Soveltuvuustestit tai tiedekunnasta erottaminen ilmeisen epäsoveliaiden yksilöiden kohdalla olisi vähintäänkin aiheellista lääkiksessäkin.

Melko raskasta ja hyvää saa olla testaus, että suurin osa mahdollisesti hankalista henkilöistä karsiutuisi. Harvassa paikassa resursseja löytyy hyvätasoisten testien tekemiseen.

Lisäksi tuo alalle sopimattomuus on eräissä organisaatioissa aika löyhä käsite. Silmätikuksi päätyminen, kateus, luonne-eroista johtuva henkilökemian kitka, esimiehen tms. suuret luulot itsestään, kritiikin sanominen väärästä asiasta tai väärässä organisaatiossa - ja se on sitten joissain putiikeissa siinä, ihmisen ammatti halutaan tuhota jopa lopullisesti. Konkreettinen esimerkkikin pyörii mielessä... Koska oppilaitoksesta erottaminen tai ammatinharjoittamisoikeuden peruminen on aika raskas toimenpide, pitäisi perustelut kirjata lainsäädäntöön. Toimenpiteen voi käsittää rangaistukseksi tai yksilölle rangaistuksenomaisesti kärsimystä aiheuttavaksi toimeksi, joten teon tulee olla käytännössä samaa kaliiberia, mikä johtaa työpaikalta erottamiseen kunniamaininnalla "ei käytännössä pääsyä alan töihin".

Palstalla on toki esitetty tapauksia, joissa jatkoa alalla on syytäkin harkita.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Jo toinen valelääkäri - tällä kertaa Kokkolassa!

11.01.2010 10:09

Kokkolassa on tullut ilmi tapaus, jossa lääketieteen opiskelija työskenteli puoli vuotta lääkärinä väärin tiedoin.

Opiskelija jäi kiinni syyskuussa.

Tapauksesta kertoi Keskipohjanmaa-lehti.

Miesopiskelijalla oli vielä niin vähän opintoja, että hän ei olisi saanut toimia niin itsenäisesti lääkärinä kuin hän toimi.

Hän oli tiettävästi opiskellut kolme vuotta lääketiedettä.

Mies työskenteli sekä Kokkolan terveyskeskuksessa että MedOnella.

Kumpikaan työnantaja ei ollut tarkastanut opiskelijan tietoja.

Huijaus tuli ilmi, kun joku alkoi epäillä miehen taitoja ja tarkasti hänen pätevyytensä sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta.

STT

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...