Julma Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Onko perustason ambulanssilla valmiudet ja oikeudet tehdä potilaalle kertakatetointi kohteessa, kun epäillään virtsaumpea? Koulussa oli tuosta puhetta tänään, kun opettaja neuvoi kuljettamaan ppkl:ään jossa katetroidaan. Kuljetus täytynee jokatapauksessa tehdä, että saadaan syy ja jatkohoito selville, mutta matka varmaan menisi mukavammin jos lorottelisi ensin oloa kevyemmäksi kahden litran verran. Halvat vitamiinit iHerbistä - Klikkaamalla tästä vielä 10 dollaria alennusta ensitilaajalle!
Satu Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Koulussa oli tuosta puhetta tänään, kun opettaja neuvoi kuljettamaan ppkl:ään jossa katetroidaan. Kuljetus täytynee jokatapauksessa tehdä, että saadaan syy ja jatkohoito selville, mutta matka varmaan menisi mukavammin jos lorottelisi ensin oloa kevyemmäksi kahden litran verran. Ehkä parempi ettet rupee kertakatetroimaan kohteessa... ;) Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.
Julma Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 Koulussa oli tuosta puhetta tänään, kun opettaja neuvoi kuljettamaan ppkl:ään jossa katetroidaan. Kuljetus täytynee jokatapauksessa tehdä, että saadaan syy ja jatkohoito selville, mutta matka varmaan menisi mukavammin jos lorottelisi ensin oloa kevyemmäksi kahden litran verran. Ehkä parempi ettet rupee kertakatetroimaan kohteessa... ;) Tuleeko moisen määrä poistamisesta mahdollisesti jotain komplikaatioita joihin pystyy paremmin vastaamaan sairaalaoloissa vai mikä idea tuossa on? Perusopinnoissa muistan sanottaneen että yli puolen litran katetrointi saattaa aiheuttaa epämiellyttävän tunteen mutta muusta ei ole puhuttu. Halvat vitamiinit iHerbistä - Klikkaamalla tästä vielä 10 dollaria alennusta ensitilaajalle!
Satu Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Mulle on koulussa opetettu että kertakatetroinnilla korkeintaan 1000ml kerralla. Jos katetroi enemmän, on riskinä rytmihäiriöt ja rakkospasmi. Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.
Julma Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 Mulle on koulussa opetettu että kertakatetroinnilla korkeintaan 1000ml kerralla. Jos katetroi enemmän, on riskinä rytmihäiriöt ja rakkospasmi. Kiitos vinkistä. Välttyi taas muutama kuolema hoitajat.netin ansiosta. Olisi toki ollut hyödyllistä että tosta olisi kerrottu koulussakin..sen sijaan opettaja jutteli että on itse katetroinut lähes kolme litraa kerralla. No kuitenkin, vaihdetaan tuo 2 litraa nyt sitten vaikka 750 millilitraan. Luulisi senkin jo oloa helpottavan huomattavasti kun rakko pääsee vähän kutistumaan siinä. Halvat vitamiinit iHerbistä - Klikkaamalla tästä vielä 10 dollaria alennusta ensitilaajalle!
otto Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Erään katetroinnin jälkeen terkistin tuon kertakatetroinnin maksimin. Ennen oli tosiaan jotkut rajat, mutta ne on poistettu. "Täysinäisen rakon voi yleensä antaa tyhjentyä kerralla kokonaan, vaikka lopussa tuleva virtsa on usein veristä ylipingottuneen limakalvon pienten repeämien vuotaessa. Poikkeuksena on potilas, jolla on vaikea sydämen vajaatoiminta. Tällöin rakko tulisi tyhjentää hitaasti noin 15 minuutin aikana pitämällä katetria välillä kiinni, jotta estetään lantion alueen äkillinen laskimopaluun lisääntyminen ja sen myötä sydämeen kohdistuva ylimääräinen kuormitus. " Zen ja moottoripyörän kunnossapito: tutkimusmatka arvojen maailmaan. (valitettavasti Zen ei ymmärrä mitään moottorikelkkojen sielunelämästä)
Julma Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 Lähde edelliseen, kiitoksia otolle. Halvat vitamiinit iHerbistä - Klikkaamalla tästä vielä 10 dollaria alennusta ensitilaajalle!
Söppe Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Onko perustason ambulanssilla valmiudet ja oikeudet tehdä potilaalle kertakatetointi kohteessa, kun epäillään virtsaumpea? Koulussa oli tuosta puhetta tänään, kun opettaja neuvoi kuljettamaan ppkl:ään jossa katetroidaan. Kuljetus täytynee jokatapauksessa tehdä, että saadaan syy ja jatkohoito selville, mutta matka varmaan menisi mukavammin jos lorottelisi ensin oloa kevyemmäksi kahden litran verran. Me käymme katetroimassa potilaan kotona kun ksh ei ehdi tms. Ei ole hommaa jota lanssi ei tekisi! Ei tässä kädestä suuhun elämisessä haittaa muu kuin tuo käden pienuus ja suun suuruus. Mutta kutsumusta löytyy!
dino Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Onko perustason ambulanssilla valmiudet ja oikeudet tehdä potilaalle kertakatetointi kohteessa, kun epäillään virtsaumpea? Oikeudet on jos hoitoalan koulutus löytyy, taito ja kokemustaso taas riippuu täysin ketä lanssissa työskentelee. Uskoisinkin että taajama-alueiden sekä pelan lansseissa katetrit harvemmin käytössä, periferiassa taas taito ja välineet on minun mielestä löydyttävä jokaisesta lanssista. Omasta lanssissa Lofricit löytyy ja kyllä uran aikana kymmeniä kertoja oon potilaan kentällä katetroinut, harvinaisen kiitollisia potilaitahan nuo ovat..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.