Jump to content
MAINOS
 • Kuraa sataa, se syö hoitajaa


  Sami Sairaanhoitaja
   Share

  Hoitajat.netin keskustelufoorumia selatessani törmäsin kollegan kirjoitukseen törkeimmistä avautumisista mitä hoitotyössä saa kuulla. Se on toki kirjoitettu huumorimielellä, mutta tämähän on ihan oikeata arkea meille hoitajille.

  Kollegan kirjoitus, jossa myös kuvitteelliset vastaukset törkypalautteeseen, meni suunnilleen näin:

  Kysymyksiä hoitajalle

  Q: Haluuksä turpaan?

  A: Kiitos tarjouksesta, mutta taidan jättää väliin. Tällä alalla sitäkin saa kokea yllättävän usein ihan kysymättäkin. Shokeeraavaa varmasti on, että se ei paranna sinun hoitoasi tai saa minun arvostustani sinua kohtaan nousemaan. Sori.

  Q: Ootko sä joku vi**n huora?

  A: En. Mutta et suinkaan ole ensimmäinen, jolta menee sekaisin nämä kaksi ammattiryhmää. Joten selkeyden vuoksi, tässä erot: Prostituoitu saa itse valita asiakkaansa, hänellä on parempi palkka ja hän kuulee varmasti vähemmän rivoja ehdotuksia työssään, kuin hoitaja.

  Q: Annatko pi**ua?

  A: kiitos, mutta joudun kieltäytymään tarjouksestasi. Sinänsä kaunis ajatus, eihän vuorotyötä tehdessä jää paljoa aikaa seksin harrastamiseen, mutta tässä tapauksessa elän mieluummin selibaatissa.

  Q: Ootko sä tyhmä?

  A: Olen. Eikö se ole jo sanomattakin selvää? Kuka järkevä ihminen tekisi tällaista työtä, tällaisella palkalla?

  Rankkaa sisäpiirihuumoriahan tämä, eikä noin tietenkään potilaalle työmaalla vastata. Nuo kysymykset eivät kuitenkaan ihan hatusta nykäistyjä ole, kyllä tollaista tekstiä saa tässä työssä liian usein kuulla. Minulta ei toki ole pipmsaa ruinattu eikä huoriteltu, mutta kyllä kollegat tollaista ovat saaneet kuulla. Homoksi on minuakin haukuttu. Nyrkistäkin olen saanut liian monta kertaa.

  Tuonkaltainen kura jota hoitotyössä ajoittain niskaan saa,  syö ihmistä sisältä. Sitä kyynistyy ja väsyy. Painat jaksamisen äärirajoilla huonolla palkalla, etkä saa hoidettua työtäsi niin hyvin kuin haluaisit. Päälle saat kuulla tällaista tekstiä potilailta ja omaisilta. Toki enemmistö potilaista on asiallisia ja mukavaakin palautetta työstään saa, mutta nämä jää kyllä ihon alle pitkäksi aikaa. 

  Olenko väärässä? Oletko kuullut vastaavaa työssäsi? Jätä kommentti!

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest Ai onks hoitaja ihminen

  Posted

  Juuripa tässä vanhuspuolella heilui nyrkki, yritettiin potkia ilmat pihalle, kysyttiin sitä pi**uakin monen monta kertaa. Tämä on jokapäiväistä ja perushoito kuitenkin on tehtävä.  Ain ilolla kutsumustyötäs tee.

  Link to comment
  Share on other sites

  Vanhuspuolella on tullut nyrkkiä ja potkuja, syljetty kasvoille ja väännetty sormia. Moni voi ajatella, että vanhuksella ei ole paljon voimaa mutta kyllä on, kun raivo saa vallan. Ja muistisairauden vuoksi ovat syyntakeettomia. Kannatan kyllä lievää rauhoittavaa lääkitystä jos esim. pesutilanteet on yhtä painia ja hoitotyön keinot eivät tuota tulosta. Paha sillä vanhuksellakin on olla siinä tilanteessa.

  Link to comment
  Share on other sites

  On ehdoteltu, yritetty kopeloida, syljetty ja kynsitty, pidetty vaipasta kiinni ettei vaipanvaihto olisi turhan helppoa, nimitelty, väännetty sormesta, lyöty, tartuttu ranteista, nimitelty, oltu haista vi**u-asenteella heti aamutuimaan ja illalla sama vänkääminen, lääkkeidenottamista vastusteltu, valitettu kaikesta tekemästäsi hoidosta jne. Siitä vasn sitten ponnistat uuteen työvuoroon ja olet iloinen, kun saat välillä vilpittömän kiitoksen. 

  Link to comment
  Share on other sites

  Oon ollu jo liian pitkään vi**n idioottihuora, nii päätimpä suunnata nokkaa muualle ja opiskella pikkusen toisaalle, joten tosi reippaalla ja ilosella mielelllä tässä ootan vuojenvaihetta ja ensvuojen opintojen alkamista,  ehkä oon sitte jotaki muuta ko se turpaanvedettäväsaatananläskihuora :)

  Link to comment
  Share on other sites

  Mieshoitajana vanhuspuolella multa ei ole ruinattu p***ua, mutta k**pää kylläkin. Kaikki muistisairaat mummot eivät ole todellakaan mukavia ja pullantuoksuisia. Joskus "ekstrapalveluista" kieltäydyttyäni eräskin ripuleissaan istuva mummo löi mua poikaosille niin, että jouduin useamman minuutin keräilemään itseäni lattialta.

  Link to comment
  Share on other sites

  Guest sitä tahatonta lyömistä.

  Posted

  Itse työskentelen tk:n vuodeosastolla. Meillä on paljon paikkaa odottavia kotona pärjäämättömiä. Ja sitten leikkauksesta kutoutuvia, loppuvaiheen syöpäpotilaita jne.

  Pari viikkoa sitten omainen suuttui minulle, kun meidän täydestä osastosta ei hänen sekavalle omaiselleen löytynyt toista huonetta missä olisi ollut vähemmän sekavat huonekaverit. Hän poistui närkästyneenä kengät kopisten luotani kesken keskustelun, kun sanoin, että nyt ollaan sairaalassa ja täällä ei aina voi valita huonekavereita.

  Myös hetki sitten hoidettiin muistamatonta henkilöä työkaverini kanssa. Hoitaminen oli pakollinen toimenpide, koska potilas oli omassa ulosteessaan. Hän taisteli todella kovasti vastaan. Rauhallinen puhuminen, suostuttelu, jne ei toiminut. Tarvittiin parit lisäkädet, että saatiin homma hoidettua. Tämän jälkeen ei ollut kellään hyvä mieli, ei meillä eikä hoidettavallakaan, vaikka lopulta saatiin puhdasta aikaiseksi. Mietittiin miten tällaisia tulisi hoitaa. Viisaat neuvoo, että väkisin ei saa hoitaa vaan mennään sitten uudelleen, kun tilanne rauhoittuu, eli vaikka kolmen tunnin päästäkö? Uskon, että enemmän tulisi sanomista sitten kuitenkin siitä.

  Olen myös työurani aikana ollut huora, vi**n ämmä, jne. minua on lyöty, puristeltu ranteet mustelmille, potkittu, pukittu rollaattorilla. Onneksi suurinosa potilaista ja omaisista on ymmärtäväisiä ja kunnioittavia. Ei tätä työtä muuten jaksaisi.

  Link to comment
  Share on other sites

  Tuttua vanhuspuolella. Huuteluita mm. huo**, laski, tyhma. Ehottelua, potkimista, raapimista taman lisaksi. Ranteet ollu valilla mustelmilla, on uhattu myos saksilla. Onneksi on mys ihania tapauksia, ja hyvalla palautteella jaksaa.

  Link to comment
  Share on other sites

  Olen työskennellyt paikoissa joissa se kaltoinkohtelija ja pähkähulllu on hoitaja, ei asiakkaat. Eräässä vanhuspaikassa hoitaja pahoinpiteli asukkaita ja teki sitä kaikkien nähden. Repi hiuksista, haukkui ja kiroili. kukaan ei puuttunut koska hän oli esimiehen kaveri ja esimies katsoi sormien läpi. Toisessa paikassa hoitaja oli narsisti joka kiusasi niin asiakkaita kuin työkavereitaankin räikeästi. Kukaan ei voi tehdä mitään, koska tämä henkilö pystyy huikeisiin suorituksiin päästäkseen päämääriin, työkaverit ja pomot vaihtuu kokoajan. Asiakasparat! Nykyään otetaan työhön henkilö joka on kiltti, ei ammattitaidolla ole mitään merkitystä. Ristiriitoja ei ehditä eikä jakseta puida. Hoitajan työ ei ole enää minkään arvoista.Esimiehiä ei ole enää paikalla, kaikki on jaettu moniin eri hoivakoteihin joissa he hoitavt satoja asioita. Työ ei ole enää millään tavalla mielekästä kun sitä ei johda kukaan.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...