Jump to content
MAINOS
 • Uusi käänne HUSLAB-sopassa: Virheen tehnyt työntekijä ei ole laillistettu laboratoriohoitaja


  Hoitajat.net
   Share

  Suomen Bioanalyytikkoliiton mukaan näytteen ottanut Huslabin työntekijä ei ole koulutukseltaan laboratoriohoitaja, vaan muun terveydenhuollon ammattitutkinnon suorittanut henkilö.

  Suomen Bioanalyytikkoliitto kertoo seuraavansa tarkkaan virheen taustojen selvittelyä ja tarjoaa asiantuntemustaan selvitystyöryhmälle ja Valviralle. Suomen Bioanalyytikkoliitto on viimeisten vuosien aikana kantanut huolta potilasturvallisuuden vaarantumisesta käytettäessä näytteenottotyössä muita kuin laboratoriohoitajia/bioanalyytikkoja, kertoo liitto tiedotteessaan.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments  Vaikkakin on "muun terveydenhuollon ammattitutkinnon suorittanut henkilö", niin ihan hävettää hänen puolestaan. Ei me "muun terveydenhuollon ammattitutkinnon suorittanut henkilöt" olla kaikki näin fiksuja, että aivan käytetyllä neulalla , ilman suojausta jne jne

  Link to comment
  Share on other sites

  Riippuu mikä koulutus näytteenottajalla on. Ottiko näytteet lähihoitaja vaiko sairaanhoitaja?

  Link to comment
  Share on other sites

  Kyllä siellä lähihoitajakoulussa on käyty läpi potilasturvallisuutta ja näytteenottoa samalla tavalla kuin sairaanhoitajaksi opiskellessa

  Link to comment
  Share on other sites

  Niin mikä riippuu siitä, onko lähi- vai sairaanhoitaja?? Käsittämätön moka, oli sitten mikä tahansa koulutukseltaan! 

  Link to comment
  Share on other sites

  Johan tuo oli tiedossa heti. Johtajahan sanoi että henkilöllä oli muu terveydenhuoltoalan tutkinto jonka lisäksi työpaikkakoulutettu näytteenottoon. Kyllä silläkin ammattitaidolla pitäs osaa ottaa näytteitä oikein. Ei se rakettitiedettä kuitenkaan ole. Verikokeiden analysointi taasen vaatii enemmän koulutusta. Eipäs nyt mollata koko terveydenhuollon väkeä. Ikävä sattuma, mutta olisi se voinut käydä muutenkin, tuskin koulutustausta tätä ratkaisee.

  Link to comment
  Share on other sites

  Mitä väliä... Suurin osa tuntuu olevan sitä mieltä, että niitä näytteitä muutenkin ottaa sairaanhoitajat... Tuntuu että suuressa yleisössä harva on labrahoitajista edes kuullut, tai ymmärtänyt niiden ottavan näytteitä.

  Idiootti uutinen joka tapauksessa, enkä oikein ymmärrä miksi se on tälle foorumille linkitetty. Sairaanhoitaja, ensihoitaja, kätilö, lähihoitaja... Aivan sama tässä tapauksessa.

  Edited by Kunkku
  Link to comment
  Share on other sites

  3 minuuttia sitten, Vieras kirjoitti:

  Riippuu mikä koulutus näytteenottajalla on. Ottiko näytteet lähihoitaja vaiko sairaanhoitaja?

  Sekä lähihoitajalla ja s-hoitajalla on täsmälleen samanlainen koulutus pistolupiin ja näytteenottoon, miten ne voisi poiketa toisistaan - miten voit edes ajatella noin tyhmästi! Nehän on perusasioita, jotka ei muutu vaikka opiskelisit lääkäriksi!

  Link to comment
  Share on other sites

  Ja yleensä lähihoitajat on saanut vielä työpaikkakoulutuksen erikseen vielä. Itse olen lähihoitaja ja kotihoidossa ottanut labranäytteitä eikä tiedoissani ole kyllä niin suurta aukkoa, että ottaisin käytetyillä neuloilla näytteitä. Ja ihmettelenpä vaan että kun minut on ohjeistettu laittamaan neulat suoraan riskijäteastiaan, että miten tässä tapauksessa neulat on ollut niin että voi erehtyä luulemaan niitä käyttämättömiksi, tuskin tämäkään niitä on kaivanut riskijäteastiasta käyttöön....niin että en usko että kukaan on niin tietämätön näytteenottaja, että käytetyillä ottaisi, kyllä tässä nyt on jotain muuta käynyt mitä ei meille kerrota...

  Link to comment
  Share on other sites
  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...