Jump to content
 •  

  Tehy vaatii lomarahaleikkausten perumista ja selkeitä palkankorotuksia

  Hoitajat.net
  Talouden kasvuennusteet ovat Tehyn mukaan valoisat. Kuvituskuva: Shutterstock

  Tehy ilmoitti tänään tavoitteensa syksyn neuvottelukierrokselle. Se vaatii vaatii selkeitä palkankorotuksia sekä lomarahaleikkausten perumista. Yksityiskohtaiset tavoitteet päätetään lokakuussa.

  Kilpailukykysopimus kohteli julkista sektoria rankemmin kuin yksityistä ja on heikentänyt julkisen sektorin työntekijöiden ostovoimaa merkittävästi. Lomarahaleikkauksilla on Tehyn mukaan ollut arvioitua negatiivisempi vaikutus paitsi yksittäisten työntekijöiden ja perheiden elämään myös kansantalouteen.

  – Ostovoiman parantaminen ja työntekijöiden yhdenvertainen kohtelu edellyttävät, että vuosien 2018-2019 lomarahaleikkaukset perutaan. Lomarahaleikkausten peruuttaminen ei kuitenkaan voi olla osa palkkaratkaisua, vaan itsenäinen toimenpide, jolla korjataan kilpailukykysopimuksen rakenteellista epätasapainoa. Tämä edellyttää toimenpiteitä valtiolta, toteaa Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi.

  Talouden kasvuennusteet ovat Tehyn mukaan valoisat ja vienti nousussa. 

  – Edellisten vuosien kaltaiselle maltilliselle palkkapolitiikalle ei näissä suhdanteissa ole enää mahdollisuutta vaan nyt pitää panostaa työntekijöiden etuihin ja hyvinvointiin. Tarvitaan selkeitä palkankorotuksia ja pidempiaikainen palkkaohjelma, jossa on tasa-arvopainotus, sanoo Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo.  

  Budjettiriihen yhteydessä hallitus päätti tuloveroalennuksesta, jolla kompensoidaan pieni- ja keskituloisille kikyn sisältämää työttömyysvakuutus- ja työeläkemaksun korotusta. Tämä turvaa osaltaan ostovoimaa. Verokevennykset pitää kuitenkin kompensoida kunnille täysimääräisinä, jotta kuntien palkanmaksuvara ei heikkene. Tuloverokevennyksillä ei Tehyn mukaan myöskään voi korvata palkankorotuksia tulevissa työmarkkinaneuvotteluissa.


  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest Sippan.

  Posted

  Hienoa!

  Muistakaa että teemme kolmivuorotyötä suurin osa. Tästä on todistetusti todettu riskitekijöitä terveydelle olevan. Siitäkin syystä olemme palkalliset, pitkät lomamme ansainneet. Luovumme jo muutenkin vapaista viikonlopuista, olemme töissä pyhinä, kaikkina vuorokauden aikoina. Ja lepoajat on muutenkin riittämättömät ilta ja aamuvuorojen välissä.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Kehitysvammaistenohjaaja

  Posted

  Olen tehnyt töitä 15vuotta enkä ole ainuttakaan ruoka- tai kahvitaukoa pitänyt, muistetaan myös tämä :) Eli kyseessä siis esimerkkiruokailu

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...