Jump to content
 •  

  Tehy vaatii lomarahaleikkausten perumista ja selkeitä palkankorotuksia


  Hoitajat.net

  Talouden kasvuennusteet ovat Tehyn mukaan valoisat. Kuvituskuva: Shutterstock

  Tehy ilmoitti tänään tavoitteensa syksyn neuvottelukierrokselle. Se vaatii vaatii selkeitä palkankorotuksia sekä lomarahaleikkausten perumista. Yksityiskohtaiset tavoitteet päätetään lokakuussa.

  Kilpailukykysopimus kohteli julkista sektoria rankemmin kuin yksityistä ja on heikentänyt julkisen sektorin työntekijöiden ostovoimaa merkittävästi. Lomarahaleikkauksilla on Tehyn mukaan ollut arvioitua negatiivisempi vaikutus paitsi yksittäisten työntekijöiden ja perheiden elämään myös kansantalouteen.

  – Ostovoiman parantaminen ja työntekijöiden yhdenvertainen kohtelu edellyttävät, että vuosien 2018-2019 lomarahaleikkaukset perutaan. Lomarahaleikkausten peruuttaminen ei kuitenkaan voi olla osa palkkaratkaisua, vaan itsenäinen toimenpide, jolla korjataan kilpailukykysopimuksen rakenteellista epätasapainoa. Tämä edellyttää toimenpiteitä valtiolta, toteaa Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi.

  Talouden kasvuennusteet ovat Tehyn mukaan valoisat ja vienti nousussa. 

  – Edellisten vuosien kaltaiselle maltilliselle palkkapolitiikalle ei näissä suhdanteissa ole enää mahdollisuutta vaan nyt pitää panostaa työntekijöiden etuihin ja hyvinvointiin. Tarvitaan selkeitä palkankorotuksia ja pidempiaikainen palkkaohjelma, jossa on tasa-arvopainotus, sanoo Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo.  

  Budjettiriihen yhteydessä hallitus päätti tuloveroalennuksesta, jolla kompensoidaan pieni- ja keskituloisille kikyn sisältämää työttömyysvakuutus- ja työeläkemaksun korotusta. Tämä turvaa osaltaan ostovoimaa. Verokevennykset pitää kuitenkin kompensoida kunnille täysimääräisinä, jotta kuntien palkanmaksuvara ei heikkene. Tuloverokevennyksillä ei Tehyn mukaan myöskään voi korvata palkankorotuksia tulevissa työmarkkinaneuvotteluissa.


  OSALLISTU KESKUSTELUUN

  Keskustelu

  Recommended Comments

  Vieras: Sippan.

  Lähetetty

  Hienoa!

  Muistakaa että teemme kolmivuorotyötä suurin osa. Tästä on todistetusti todettu riskitekijöitä terveydelle olevan. Siitäkin syystä olemme palkalliset, pitkät lomamme ansainneet. Luovumme jo muutenkin vapaista viikonlopuista, olemme töissä pyhinä, kaikkina vuorokauden aikoina. Ja lepoajat on muutenkin riittämättömät ilta ja aamuvuorojen välissä.

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille
  Vieras: Kehitysvammaistenohjaaja

  Lähetetty

  Olen tehnyt töitä 15vuotta enkä ole ainuttakaan ruoka- tai kahvitaukoa pitänyt, muistetaan myös tämä :) Eli kyseessä siis esimerkkiruokailu

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille


  Vieras
  Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
  Lisää kommentti

  ×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  Ajankohtaista

  FOORUMILLA KESKUSTELLAAN


×