Jump to content
 •  

  Tehy uhkaa ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla

  Hoitajat.net
  Kuvituskuva: Envato.

  Tehy kertoo harkitsevansa ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa tai muita työtaistelutoimia, mikäli hallituksen esitys työsuhdeturvan heikentämisestä alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä etenee. Toimien yksityiskohdista ja aikataulusta päätetään lähiviikkoina, kerrotaan liiton tiedotteessa. 

  Maan hallitus päätti kevään kehysriihessä valmistella työsopimuslain muutoksen, joka keventäisi yksilöllisen irtisanomisen kriteereitä 20 henkeä tai alle työllistävissä yrityksissä. Perusteluna on työllisyyden parantaminen. 

  Useat ammattijärjestöt ovat kritisoineet esitystä vahvasti, koska se asettaa työntekijät eriarvoiseen asemaan riippuen työantajan koosta, vaarantaa perusoikeuksia, heikentää entisestään irtisanomisturvaa eikä täytä työllisyystavoitetta.

  – Tehy ei voi hyväksyä jäsentensä työsuhdeturvan heikentämistä tällä tavoin. Edellytämme, että kaikkia työntekijöitä kohdellaan samanarvoisesti riippumatta työnantajan koosta ja vaadimme, että hallitus luopuu esityksen eteenpäin viemisestä, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen. 

  Tehyn mukaan erityinen uhka koskee tulevaisuutta. Sote-uudistus tuo toteutuessaan paljon lisää yksityisiä sosiaali- ja terveyspalvelualan yrityksiä. Etenkin yksityisen sosiaalialan yrityskenttä on jo nyt varsin villi ja työsuhdeongelmia on paljon. 

  – Esitys on ongelma myös tasa-arvon kannalta. Sosiaali- ja terveysalalla työsuhdeturvasta ei ole samanlaisia suojaavia määräyksiä työehtosopimuksissa kuten monella miesvaltaisella alalla. Lakiesitys onkin johtamassa isoihin uusiin ongelmiin naisvaltaisella sote-alalla, toteaa Rytkönen.


  User Feedback

  Recommended Comments

  Mistäköhän johtuu että Sosiaali- ja terveysalalla työsuhdeturvasta ei ole samanlaisia suojaavia määräyksiä työehtosopimuksissa kuten monella miesvaltaisella alalla? Eikös tuo ole liiton tehtävä vaatia että ne toteutuisi eikä vedota niiden puuttumiseen tilanteen mukaan? Mulla on ainakin mennyyt usko ja luottamus liittoihin jo ajat sitten. Kovaa huudellaan yhtä ja toista ennen sopimusneuvotteluja, mutta "neuvottelujen" jälkeen ollaan tyytyväisiä ei mihinkään. Viimeisimmässä neuvottelussa oltiin niin tyytyväisiä korotuksiin jotka oli ihan haista jotain loppupeleissä: ostovoima ei ainakaan hoitajilla parantunut yhtään

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Tehy pettää aina

  Posted

  Luotto puheenjohtajaan viime näytön jälkeen tasan nolla.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Tehy on turha

  Posted

  n. 600€ säästö vuosittain kun luovuin tuon turhakkeen jäsenyydestä.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...