Jump to content
 •  

  Liittopomo jyrähtää: Kotihoidon työolot epäinhimillisiä


  Hoitajat.net

  Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola vaatii välitöntä korjausta kotihoidon epäinhimillisiin työoloihin.

  Kotihoidon työntekijöiden jaksaminen on puhuttanut Facebookissa. Lähihoitaja Emmi Koskinen kertoo, miksi ei työskentele enää kotihoidossa. Työ kotihoidossa olisi monen hoitajan mielestä mielenkiintoista, jos työn tekemisen edellytykset olisivat kunnossa.

  SuPerin mukaan yhä useampi hakeutuu muille aloille, koska ei halua riskeerata terveyttään eikä hyväksy sitä, miten pienillä resursseilla asiakkaita hoidetaan.

  - Kotihoitoa on yritetty kehittää kaikilla muilla tavoilla paitsi lisäämällä hoitohenkilökuntaa, puheenjohtaja Paavola moittii liiton tiedotteessa.

  Koskisen kirjoitusta vastaavia viestejä tulee liittoon päivittäin. Työntekijät ovat todella huolissaan hoidon laadusta ja omasta jaksamisestaan.

  Nordcare-tutkimuksen mukaan Suomessa on Pohjoismaiden heikoin henkilöstömitoitus vanhustenhoidossa. Erityisesti kotihoidon asiakasmäärät ovat kasvaneet ja asiakkaat ovat aikaisempaa huonokuntoisempia. Henkilöstömäärää ei ole tästä huolimatta lisätty riittävästi.

  SuPerin selvityksen mukaan työntekijöistä vain 19 prosenttia kokee, että hoito- ja palvelusuunnitelmat toteutuvat hyvin. Liiton mukaan työnantajat rikkovat lakien määräyksiä laadukkaasta hoidosta. Työnantajat eivät myöskään puutu Työturvallisuuslain mukaisesti työntekijöiden haitalliseen kuormitukseen.


  OSALLISTU KESKUSTELUUN

  Keskustelu

  Recommended Comments

  Vieras: Huh Huh

  Lähetetty

  Hyvä Silja Paavola, eikö sinulla liiton edustajana ollut tiedossa nykyinen kehitys, joka on alkanut vuosia sitten? Etkö ole istunut loppumattomiin ns. kehityspalavereissa kahvin ja pullan kera "kehittämässä" vanhusten kotihoitoa? Eikö sinulla mitenkään ollut tiedossa pudjetit, mihin pyritään? 

  Nyt sitten jatkuvasti olet jälkikäteen "huolissasi" tilanteesta! Oletko uskottava liiton edustaja? No, et! Sen kyllä tiedät itsekin! 

  En viitsi enempää moittia, ettei sinulle tule "paha mieli" ja itku silmään!

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille
  Vieras: Vieras.

  Lähetetty

  Kotihoito on ollut ja on edelleen täysi "susi". Minkävuoksi sitä ei laiteta ruotuun kun tiedetään kaikki ongelmat jotka siellä ovat ja tällaista on ollut jo kauan. Varmasti liiton esim Superin tiedossa hyvin , ei vaan tehdä mitään. 

  Koko nykyinen kodinhoito alas ja suunnittelemaan uudelta pohjalta koko homma.

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille


  Vieras
  Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
  Lisää kommentti

  ×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  AJANKOHTAISTA

  Foorumilla keskustellaan

×