Jump to content
 •  

  Ilmiriita neuvottelupöydässä - Tehy ja SuPer: Työnantajan esitys neuvotteluratkaisuksi surullinen viesti hoitajille

  Hoitajat.net

  Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut ovat keskeytyneet yllättäen KT Kuntatyönantajien aloitteesta. KT:n mukaan SuPer ja Tehy vaativat 10 prosentin palkankorotusta. Liitot ovat eri mieltä.

  SuPerin ja Tehyn tiedotteen mukaan KT:n tarjous neuvotteluratkaisuksi on ollut sellainen, että hoitajat ja muut kunta-alan työntekijät jatkaisivat kikytuntien tekemistä korvauksetta vuoden loppuun saakka. KT ei myöskään katso, että 170 000 sotealan osaajaa ansaitsisivat oman työehtosopimuksen. 

  Liittojen mukaan neuvottelupöydässä ei ole esitetty KT:n mainitsemia 10 prosentin palkankorotuksia. 

  - Neuvottelujen keskeytys vaikuttaa enemmänkin hoitajajärjestöihin kohdistetulta peliliikkeeltä eikä vakavalta yritykseltä päästä ratkaisuun työehdoista, toteavat liitot tiedotteessaan. 

  SuPerin ja Tehyn jäsenet tekevät työtä etulinjassa koronakriisin keskellä. KT:n esitys neuvotteluratkaisuksi on surullinen viesti liittojen jäsenille.  

  Liittojen tavoitteena on vähintään vientialojen mukaiset palkankorotukset, kikytunneista luopuminen, tasa-arvo-ohjelma ja alakohtainen sote-sopimus. 

  Lähteet: KT ja Tehy


  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest Hoitsuna 27v.

  Posted

  Hoitajien tulevaisuus näyttää huonolta, olen pitänyt huolta siitä ettei omat lapset lähde hoitoalalle, mieluummin kaupan kassalle. Huono palkka, etulinjassa tarvittaessa pakkolailla, ym. Ei lisää muidenkaan halukkuutta enää lähteä hoitajaksi

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Tom

  Posted

  Nyt on todella hyvä hetki vaatia hoitajille kunnon palkankorotusta ja parempia työ-oloja ja kohtelua , kansalaiset tukevat hoitajia.

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Hessu

  Posted

  Finnairille löytyy 600 miljoonaa euroa , löytyykö hoitajille myös ?

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Kutsumusammatti

  Posted

  Ei taida hoitajille löytyä koska hoitajien ei tarvi saada kuin vähän palkkaa koska ne ovat kutsumuksesta töissä, että rahan takia

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Huh

  Posted

  Sairasta käyttää tilannetta hyödyksi, liittojen osalta siis. Liitot, näyttäkää oma moraalinne ja lähtekää neuvotteluun ilman koronaa. Korona koskettaa raakasti myös monia muita ihmisiä, sen vuoksi se ei ole pelinappula. 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Motivaatio nollassa

  Posted

  Ei vois vähempää kiinnostaa koko hoitoala kuin nyt, ja varsinkin nyt Koronan aikana. Riskeeraat itsesi, läheisesi ja vielä pitäisi löytää jaksaa-jaksaa-fiilis soimaan päähän. Lööpit täynnä karanteeneille naureskelevia mummoja, hiihtokeskuksia Suomessa jossa puolikänniset viiruslinkoilee minkä ehtii ja minun vaanko pitäisi jaksaa. Kun palkka edes olisi sitä luokkaa että ehtisi syödä terveellisesti ja hyvin saatikka pääsisi lomalle joskus tai hammaslääkäriin säännöllisesti mutta ei.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Asswiper

  Posted

  Lienee kaikkien etu että niitä neuvotteluja, ja tarvittaessa myös neuvottelujen tukitoimia (eli työtaistelutoimia) jatketaan sitten heti koronatilanteen rauhoituttua.

  Tällä hetkellä työtaistelutoimet olisivat teoriassakin lähes mahdottomuus, kun laki estää mm. Tehyn valtuustoa ja ammattiosastojen porukkaa kokoontumasta. Minkäänlaisten työtaistelutoimien järjestäminen olisi toivotonta, ja kansa tuomitsisi meidät, kun uhkaisimme lakolla ennennäkemättömän kriisin aikana.

  Tämä nykytilannne ei kestä loputtomiin, ja Koronaepidemian jälkeen meillä on varmasti kansan tuki takanamme, varsinkin jos tähän epidemiaan kuolee paljon meidän alan ihmisiä, kuten mm Kiinassa on käynyt.

  Nyt ei kannata provosoitua keltaisen lehdistön ja muiden medioide tarkoitushakuisista kirjoituksista. Tilanteemme työehtosopimusneuvotteluissa on varsin hyvä. Tsemppiä, terveyttä ja harkintakykyä meille kaikille!

  • Tykkää 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...