Jump to content
MAINOS

Vuoden mielenterveyshoitaja on tv:stä tuttu


Hoitajat.net
 Share

Kuva: Ulla Aurio

Vuoden mielenterveyshoitajaksi on valittu Kellokosken psykiatrisen sairaalan suljetulla osastolla työskentelevä hoitaja Tapio Kosamo.

– Olen ollut koko elämäni ajan töissä suljetulla osastolla. Huumorilla on hyvin suuri merkitys tässä raskaassa työssä, kertoo vuoden mielenterveyshoitaja,

Kosamo tuli suurelle yleisölle tutuksi Ylen dokumentissa ”Hulluus kylässä”, joka kuvasi Kellokosken sairaalan arkea ja historiaa. Hoitajan ammattia avattiin dokumentissa Kosamon haastattelujen kautta.

Kosamo kertoo tuntevansa suurta mielenkiintoa psykoedukaatioon, jonka avulla pyritään antamaan sairaudesta mahdollisimman realistinen kuva potilaalle ja omaisille.

– Muutenkin pidän tärkeänä, että ihmiset tietäisivät enemmän psykiatriasta ja psyyken sairauksista. Tietämättömyys ja virheellinen tieto sekä väärät ennakkoluulot estävät usein varhaisen hoitoon hakeutumisen ja sitä kautta vähentävät myös paranemismahdollisuuksia.

– Me tiedämme paljon rintasyövästä ja meillä on tietoa diabeteksesta, mutta paljon vähemmän tiedämme esimerkiksi psykoosista. Mielestäni senkin tiedon pitäisi olla yksi kansalaistaidoistamme, tieto, joka on kaikilla, jatkaa Kosamo.

Kosamo palkittiin torstai-iltana Tampereella Suomen Mielenterveysalan Liiton psykiatrisen hoitotyön opintopäivillä.

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...