Jump to content
MAINOS
 • Vuoden mielenterveyshoitaja on tv:stä tuttu


  Hoitajat.net
   Share

  Kuva: Ulla Aurio

  Vuoden mielenterveyshoitajaksi on valittu Kellokosken psykiatrisen sairaalan suljetulla osastolla työskentelevä hoitaja Tapio Kosamo.

  – Olen ollut koko elämäni ajan töissä suljetulla osastolla. Huumorilla on hyvin suuri merkitys tässä raskaassa työssä, kertoo vuoden mielenterveyshoitaja,

  Kosamo tuli suurelle yleisölle tutuksi Ylen dokumentissa ”Hulluus kylässä”, joka kuvasi Kellokosken sairaalan arkea ja historiaa. Hoitajan ammattia avattiin dokumentissa Kosamon haastattelujen kautta.

  Kosamo kertoo tuntevansa suurta mielenkiintoa psykoedukaatioon, jonka avulla pyritään antamaan sairaudesta mahdollisimman realistinen kuva potilaalle ja omaisille.

  – Muutenkin pidän tärkeänä, että ihmiset tietäisivät enemmän psykiatriasta ja psyyken sairauksista. Tietämättömyys ja virheellinen tieto sekä väärät ennakkoluulot estävät usein varhaisen hoitoon hakeutumisen ja sitä kautta vähentävät myös paranemismahdollisuuksia.

  – Me tiedämme paljon rintasyövästä ja meillä on tietoa diabeteksesta, mutta paljon vähemmän tiedämme esimerkiksi psykoosista. Mielestäni senkin tiedon pitäisi olla yksi kansalaistaidoistamme, tieto, joka on kaikilla, jatkaa Kosamo.

  Kosamo palkittiin torstai-iltana Tampereella Suomen Mielenterveysalan Liiton psykiatrisen hoitotyön opintopäivillä.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...