Jump to content
MAINOS
 • Tutkijat pyrkivät parantamaan hoitajien työturvallisuutta


  Hoitajat.net
   Share

  Turun AMK, Turun yliopisto sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri tutkivat EriTurva-hankkeessa hoitajien työturvallisuutta potilaiden eristystilanteiden aikana psykiatrisissa sairaaloissa. Tavoitteena on parantaa työturvallisuutta esimerkiksi kommunikoinnin ohjeistusta kehittämällä. Apuna käytetään turvakameroiden videotallenteita ensimmäistä kertaa Suomessa.
   
  EriTurva-hankkeessa keskitytään hoitajien työturvallisuuteen psykiatrisissa sairaaloissa potilaan huone- ja leposide-eristyksen aikana.

  –  Tavoitteena on tukea psykiatrisilla sairaalaosastoilla työskentelevien hoitajien työturvallisuutta potilaan eristyksen aikana. Kehitämme ohjeistuksen kommunikointiin eristystilanteissa, toteavat tutkijat Mari Lahti ja Johanna Berg Turun ammattikorkeakoulusta.

  Työelämälähtöisessä tutkimus- ja kehitystyössä videoidaan eristystilanteita. Saatua tietoa analysoimalla tutkimusryhmä tuottaa työturvallisuuteen liittyvää tietoa, pyrkii parantamaan hoitajien työturvallisuutta ja kehittämään psykiatristen osastojen toimintaa.
   
  – EriTurva-hanke tuo uuden innovatiivisen tarkastelukulman mielenterveyshoitotyön tutkimukseen, professori Maritta Välimäki Turun yliopistosta sanoo.

  Kansallisessa mielenterveys- ja päihdesuunnitelmassa asetettiin tavoitteeksi vähentää psykiatrisissa sairaaloissa pakkotoimien käyttöä 40 prosenttia vuoteen 2015 mennessä. Tästä tavoitteesta on kuitenkin jääty jälkeen.
   
  EriTurva-hanke on Turun AMK:n, Turun yliopiston ja HUS sairaanhoitopiirin yhteistyöhanke. Hanke on saanut rahoituksen Työsuojelurahastolta vuosille 2016–2018. Hanke alkaa syyskuussa 2016. Tutkimustulokset ovat käytettävissä vuoden 2018 lopussa.
   

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...