Jump to content
 •  

  Tutkijat pyrkivät parantamaan hoitajien työturvallisuutta


  Hoitajat.net

  Turun AMK, Turun yliopisto sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri tutkivat EriTurva-hankkeessa hoitajien työturvallisuutta potilaiden eristystilanteiden aikana psykiatrisissa sairaaloissa. Tavoitteena on parantaa työturvallisuutta esimerkiksi kommunikoinnin ohjeistusta kehittämällä. Apuna käytetään turvakameroiden videotallenteita ensimmäistä kertaa Suomessa.
   
  EriTurva-hankkeessa keskitytään hoitajien työturvallisuuteen psykiatrisissa sairaaloissa potilaan huone- ja leposide-eristyksen aikana.

  –  Tavoitteena on tukea psykiatrisilla sairaalaosastoilla työskentelevien hoitajien työturvallisuutta potilaan eristyksen aikana. Kehitämme ohjeistuksen kommunikointiin eristystilanteissa, toteavat tutkijat Mari Lahti ja Johanna Berg Turun ammattikorkeakoulusta.

  Työelämälähtöisessä tutkimus- ja kehitystyössä videoidaan eristystilanteita. Saatua tietoa analysoimalla tutkimusryhmä tuottaa työturvallisuuteen liittyvää tietoa, pyrkii parantamaan hoitajien työturvallisuutta ja kehittämään psykiatristen osastojen toimintaa.
   
  – EriTurva-hanke tuo uuden innovatiivisen tarkastelukulman mielenterveyshoitotyön tutkimukseen, professori Maritta Välimäki Turun yliopistosta sanoo.

  Kansallisessa mielenterveys- ja päihdesuunnitelmassa asetettiin tavoitteeksi vähentää psykiatrisissa sairaaloissa pakkotoimien käyttöä 40 prosenttia vuoteen 2015 mennessä. Tästä tavoitteesta on kuitenkin jääty jälkeen.
   
  EriTurva-hanke on Turun AMK:n, Turun yliopiston ja HUS sairaanhoitopiirin yhteistyöhanke. Hanke on saanut rahoituksen Työsuojelurahastolta vuosille 2016–2018. Hanke alkaa syyskuussa 2016. Tutkimustulokset ovat käytettävissä vuoden 2018 lopussa.
   


  OSALLISTU KESKUSTELUUN

  Keskustelu

  Recommended Comments

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut.  Vieras
  Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
  Lisää kommentti

  ×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  Ajankohtaista

  FOORUMILLA KESKUSTELLAAN


×