Jump to content
MAINOS

Terveydenhuoltoalan tietojärjestelmät karmeassa kunnossa - Lääkäri postasi sarjan kuvakaappauksia


Terveydenhuollon tietojärjestelmien ongelmista on puhuttu paljon. Kalliit, mutta huonosti toimivat ohjelmat hankaloittavat päivittäistä työtä. Asiasta saatiin konkreettistä näyttöä, kun ongelmiin turhautunut lääkäri lähetti kuvakaappauksia kohtaamistaan ongelmista Facebook-ryhmään. 

- Heinäkuu 2016 ei jääne historiaan suomalaisen terveydenhuollon IT:n riemuvoittona. Pikemminkin eResepti ja Effica onnistuivat tuhoamaan suuren osan ko. kuukauden kliinisistä ponnisteluista ja romahduttamaan tuottavuuden korkeintaan puoleen optimitasosta, kirjoittaa lääkäri Mikko Nenonen Facebookissa.

Katso kuvasarjat tästä:

Kuvasarja 1

Kuvasarja 2

- Kertokoon tämä samalla kaikille tuotantotalouden insinööreille, miksi terveydenhuollon tuottavuus ei IT-investoinneista huolimatta nouse, päinvastoin. Kertokoon se myös ministeri Juha Rehulalle, kuinka SOTE:lta odotettu tuottavuusloikka olisi saavutettavissa jo pelkästään laittamalla tietojärjestelmät kuntoon. Nykyjärjestelmien 10 vuodessa tuottama lovi on kooltaan noin 10 miljardia euroa, toteaa Nenonen.

Oletko sinä törmännyt vastaaviin ongelmiin työssäsi? 

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Guest HoitsuHuu

Posted

Vaikka tällain "vain" hoitajana en oo aivan noin moneen virheeseen tullut törmänneeksi onnekseni, niin voin sanoa että eipä nuo ohjelmat toimiessaankaan ole kovin käyttäjäystävällisiä saati tehokkaita. Koen kuitenkin käyttäväni suurinta osaa laitteista ja ohjelmistosa sujuvasti, mutta välillä tuntuu että voispa tehdä asiat helpommin noiden ohjelmistojen sisällä.

jupet

Posted

Kaikenlaisilla työkaluilla voi tulla toimeen, jopa oppia suhteellisen nopeaksi lihasmuistin myötä. Työ kuitenkin nopeutuisi, helpottuisi ja virtaviivaistuisi ihan merkittävästi tarkoitukseen suunnitelluilla hyvillä käyttöliittymillä. Puhumattakaan mitä hyötyjä saataisi mm potilasturvallisuuteen kun tarvittavat tiedot olisi helposti nähtävillä loogisessa järjestyksessä.

Guest Hoitajanhoitaja

Posted

Eräs kollegani sanoi osuvasti taannoin: "En ole enää sairaanhoitaja, olen koneen hoitaja!" 

Itsekin olen useasti törmännyt siihen kuinka erilaiset pakolliset tilastointi ja muut "mittarit" hidastaa aivan valtavasti. Asiakkaat ovat todenneet saman istuessaan kanssani. Vanha sanonta että "tehdäänkö heti, vai tietokoneella?" Pitää valitettavasti paikkansa. 

Toki, on paljon asioita missä tietotekniikka tuo lisäarvoa ja nopeutta, mm tiedon etsinnässä ja siirrossa.  Arkistossa juokseminen on loppunut. 

Asiakas, siis työmme kohde, valitettavasti kärsii tästä eniten. On vain autuaan tietämätön asiasta ja me, jotka tiedämme seurauksen ja syyn - olemme kyvyttömiä vaikuttamaan siihen mitenkään. Olemmeko jo koneen orjia?

hoitajanHoitaja

Guest Emilia

Posted

Eikö koko ajan kehitetä uutta järjestelmää, Apottia?

jupet

Posted

Apotti on PK-seudun kuntien oma järjestelmä. Koko maata vaivaavia systeemisiä ongelmia se ei tule korjaamaan mutta voihan se olla että siihen tulee toimiva käyttöliittymä.

Torlohka

Posted

‎11‎.‎8‎.‎2016 klo 13.11, jupet kirjoitti:

Apotti on PK-seudun kuntien oma järjestelmä. Koko maata vaivaavia systeemisiä ongelmia se ei tule korjaamaan mutta voihan se olla että siihen tulee toimiva käyttöliittymä.

Voi olla :D



Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...