Jump to content
MAINOS
 • Terveydenhoitajaliitto jyrähtää: Rokotuskattavuus saatava nousuun


  Hoitajat.net
   Share

  Rokotuksista ja erityisesti rokotevastaisuudesta on viime aikoina käyty vilkasta keskustelua Suomessa. Kuvituskuva: Shutterstock.

  Terveydenhoitajaliitto on huolissaan rokotevastaisuuden leviämisestä Suomessa. Terveydenhoitajilla on tärkeä tehtävä väestön rokottamisessa ja siihen motivoinnissa kertomalla tutkimustietoon perustuvaa faktatietoa rokotteista, liitto muistuttaa.

  – Rokotevastaisuus on kansanterveyden kannalta hyvin vakava asia ja sitä tulee tutkia tarkemmin, jotta voidaan kehittää vaikuttavampia keinoja kansalaisiin vaikuttamiseksi, Terveydenhoitajaliiton puheenjohtaja Leila Lehtomäki sanoo.

  Liiton havaintojen mukaan kaikkiin faktatieto ei vain kerta kaikkiaan pure. Niin Suomessa kuin monissa muissakin maissa on kasvava määrä vanhempia, jotka epäröivät rokotusten ottamista ja kokevat ne turvattomiksi ja tarpeettomiksi. Tauteja ei myöskään pidetä ongelmana, koska vanhemmat eivät ole nähneet lähipiirissä tai itse kokeneet vakavia tartuntatauteja.

  Epidemiat eivät ole päässeet leviämään muiden hyvän rokotesuojan ansiosta, mutta niiden vaara on kuitenkin olemassa, mikäli osa väestöstä ryhtyy vastuuttomasti vastustamaan rokotuksia eikä riittävää laumaimmuniteettia saavuteta.

  – Muun muassa tuhkarokkoa vastaan annettavan MPR-rokotteen rokotuskattavuuden tulisi olla 95 prosenttia, jotta laumasuoja toimisi, liiton tiedotteessa muistutetaan.

  Syksyllä käynnistyvät uutena valtakunnalliseen rokotusohjelmaan liitetyt vesirokkorokotukset kaikille vesirokon sairastamattomille, 1 ½ - 11-vuotiaille lapsille ikäkausitarkastusten yhteydessä.

  – Se tulee lisäämään entisestään kiireisten terveydenhoitajien työmäärää. Terveydenhoitajille tuleekin järjestää riittävästi aikaa rokottamiseen ja vanhempien kanssa keskusteluun rokotusasioista, toteaa Terveydenhoitajaliiton kehittämispäällikkö Aija Saarinen.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Disclaimer: Jäljenpänä oma mielipide. Saa olla erimieltä ja mielelläni vaihdan ajatuksia ihmisten kanssa joiden mielipide eriää omastani!

  Tällä alalla ei pitäisi olla sellaisia tollukoita jotka ovat rokotevastaisia ja/tai eivät suostu itseään tai omia lapsiaan rokottamaan ilman sen painavampaa syytä kuin epämääräinen mutuilu tai autisminpelko.

  Kouluttautukaa vaikka enkelimanaajiksi tai yksisarvishoitajiksi tai mitä näitä reikihoitajahommia nyt onkaan. Anteeksi, mutta mulla menee tunteisiin kun koulutetut ja oman alansa asiantuntijat haluaa tieten tahtoen jonku polion takas. 

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...