Jump to content
MAINOS
 • Suomalaisten mielestä robotiikkaa voidaan hyödyntää kotihoidossa


  Hoitajat.net
   Share

  Joka neljäs suomalainen suhtautuu positiivisesti robotiikan hyödyntämiseen kotihoidossa. Yli puolet vastaajista taas uskoo robotiikkaa kohtaan tuntemastaan varauksellisuudesta huolimatta sen voivan hyödyttää kotihoitoa. Tulokset selvisivät Suomalaisen Työn Liiton teettämästä Made by Finland -kampanjatutkimuksesta. 

  Suomalaiset suhtautuvat positiivisesti tai varauksellisen positiivisesti robotiikan hyödyntämiseen ikäihmisten kotihoidossa. Kaiken kaikkiaan neljänneksen mielestä on hyvä, että robotiikkaa hyödynnetään kotihoidossa. Runsas puolet suomalaisista suhtautuu robotiikkaan pienellä varauksella, mutta uskoo sen luovan myös mahdollisuuksia. Vain joka kuudes ei haluaisi robotteja mukaan kotihoitoon lainkaan.

  – Tulos lupaa hyvää ikäihmisille, hoitohenkilöstölle ja koko suomalaiselle yhteiskunnalle. Tarvitsemme robotteja osaksi hoitoketjua kun hoitavat kädet eivät tulevaisuudessa enää yksinkertaisesti riitä. Oma lääkeannostelurobottimme on oiva esimerkki niin ikäihmisille, hoitohenkilöstölle kuin palvelua tarjoavalle kunnille etua tuovasta robotiikasta: se nostaa lääketurvallisuuden täysin uudelle tasolle, tuo tarkkuutta lääkkeenjakoon, vähentää työruuhkia ja työstressiä, vähentää kotikäyntien tarvetta ja aikaansaa siten säästöjä. Kaikkein hienointa on kuitenkin palaute palvelustamme, jonka mukaan ikäihmiset todella pitävät roboteistamme, salolaisen Evondosin toimitusjohtaja Jyrki Niinistö toteaa tyytyväisenä.

  Nuoret suhtautuvat robottien hyödyntämiseen kotihoivatyössä positiivisimmin, mutta myös vanhimmissa ikäluokissa positiivisesti robotteihin asennoituu reilu 70 %.

  – Suomessa on korkealuokkainen terveydenhoito ja teknologinen osaaminen, ja meillä vallitsee tutkimuksen tuloksienkin kuvastama ennakkoluuloton asenne uusia malleja kohtaan. Suomessa on lähtökohtaisesti siis hyvät lähtökohdat kehittää vanhusten kotihoitoon liittyviä innovaatioita. Robotisaatio ja uudet teknologiat voivat mahdollistaa ikäihmisillemme itsenäisen ja arvokkaan elämän mahdollisimman pitkälle, sanoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

  Tutkimustiedot perustuvat Suomalaisen Työn Liiton tilaamaan Made by Finland -kampanjatutkimukseen. Taloustutkimuksen tekemä kyselytutkimus toteutettiin helmikuussa 2017 ja siihen vastasi 2 219 18–79-vuotiasta suomalaista. 

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...