Jump to content
MAINOS
 • STM julkaisi potilas- ja asiakasturvallisuusstrategian


  Hoitajat.net
   Share

  Jokainen voi vaikuttaa, tehdä valintoja ja ottaa vastuuta potilas- ja asiakasturvallisuudesta.
  Kuva: Shutterstock

  Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on julkaissut potilas- ja asiakasturvallisuusstrategian vuosille 2017–2021. Sen avulla suomalaista sosiaali- ja terveydenhuoltoa kehitetään kohti yhtenäistä turvallisuuskulttuuria. Tavoitteena on, että ihmisen saama hoito, hoiva ja palvelut edistävät hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointiaan ja niistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa.

  Strategia palvelee sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäjiä ja tuottajia, henkilöstöä, potilaita, asiakkaita sekä heidän omaisiaan turvallisen ja vaikuttavan hoidon toteuttamisessa. 
  Potilas- ja asiakasturvallisuuden ja laadun edistäminen on osa sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuuta. Tuottajien vastuuseen kuuluu, että potilas- ja asiakasturvallisuus varmistetaan käytännössä. Vaikka sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunta on ammattitaitoista, sitoutunutta ja toiminta säädeltyä, vaaratapahtumia ei voida välttää ilman kokonaisvaltaista laadun ja turvallisuuden hallintaa. Estämällä inhimillistä kärsimystä aiheuttavia tapahtumia vähennetään myös kustannuksia.

  Strategian tavoitteena on, että potilas ja asiakas sekä heidän omaisensa ovat aktiivisia ja toimijoita potilas- ja asiakasturvallisuuden edistämisessä. Jokainen voi vaikuttaa, tehdä valintoja ja ottaa vastuuta potilas- ja asiakasturvallisuudesta.

  Lue lisää: Potilas- ja asiakasturvallisuusstrategia (valtioneuvoston periaatepäätös)

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Disclaimer: en lukenut strategiapaperia kokonaan

  Vaikuttaa siltä että taas on luvassa paljon kauniita puheita eikä nimeksikään konkretiaa...

  Link to comment
  Share on other sites

  Guest Pysyvästi sairas

  Posted

  Kehdataan mainita "Turvallinen työympäristö", kun suuri osa sairaaloista sisäilmaongelmaisia. Eivät edes henkilökunnalle turvallisia! Siinä on tavoiteltavaa, ei ihan 2021 mennessä toteudu.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...