Jump to content
MAINOS

STM julkaisi potilas- ja asiakasturvallisuusstrategian


Hoitajat.net
 Share

Jokainen voi vaikuttaa, tehdä valintoja ja ottaa vastuuta potilas- ja asiakasturvallisuudesta.
Kuva: Shutterstock

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on julkaissut potilas- ja asiakasturvallisuusstrategian vuosille 2017–2021. Sen avulla suomalaista sosiaali- ja terveydenhuoltoa kehitetään kohti yhtenäistä turvallisuuskulttuuria. Tavoitteena on, että ihmisen saama hoito, hoiva ja palvelut edistävät hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointiaan ja niistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa.

Strategia palvelee sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäjiä ja tuottajia, henkilöstöä, potilaita, asiakkaita sekä heidän omaisiaan turvallisen ja vaikuttavan hoidon toteuttamisessa. 
Potilas- ja asiakasturvallisuuden ja laadun edistäminen on osa sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuuta. Tuottajien vastuuseen kuuluu, että potilas- ja asiakasturvallisuus varmistetaan käytännössä. Vaikka sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunta on ammattitaitoista, sitoutunutta ja toiminta säädeltyä, vaaratapahtumia ei voida välttää ilman kokonaisvaltaista laadun ja turvallisuuden hallintaa. Estämällä inhimillistä kärsimystä aiheuttavia tapahtumia vähennetään myös kustannuksia.

Strategian tavoitteena on, että potilas ja asiakas sekä heidän omaisensa ovat aktiivisia ja toimijoita potilas- ja asiakasturvallisuuden edistämisessä. Jokainen voi vaikuttaa, tehdä valintoja ja ottaa vastuuta potilas- ja asiakasturvallisuudesta.

Lue lisää: Potilas- ja asiakasturvallisuusstrategia (valtioneuvoston periaatepäätös)

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Disclaimer: en lukenut strategiapaperia kokonaan

Vaikuttaa siltä että taas on luvassa paljon kauniita puheita eikä nimeksikään konkretiaa...

Link to comment
Share on other sites

Guest Pysyvästi sairas

Posted

Kehdataan mainita "Turvallinen työympäristö", kun suuri osa sairaaloista sisäilmaongelmaisia. Eivät edes henkilökunnalle turvallisia! Siinä on tavoiteltavaa, ei ihan 2021 mennessä toteudu.

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...