Jump to content
MAINOS

Sexpolta sarjakuvia seksuaalikasvatuksen tueksi


Hoitajat.net
 Share

Sarjakuvalla voi antaa tietoa hauskalla ja helpolla tavalla. Kuva: Maria Björklund & Sexpo-säätiö.

Sarjakuva on hyvä keino kertoa seksistä, seksuaalisuudesta ja ihmissuhteista eli antaa seksuaalikasvatusta. Sexpon seksuaalikasvatuksen tueksi laadituilla selkokielisillä materiaaleilla pyritään tavoittamaan erityistä tukea tarvitsevat nuoret.

Vammaistyön parissa työskentelevä seksuaaliterapeutti Kirsimaria Örö tunnistaa tarpeen erityistä tukea tarvitsevien nuorten seksuaalikasvatukselle.

- Vammaisuus ei poista mitään ominaisuuksia, joita kaikilla muillakin on. Muutokset kehossa kasvun myötä tapahtuvat kaikille ja seksuaalisuus on läsnä ihan kaikilla. Moninaisuus on myös meissä kaikissa vammaisuudesta riippumatta, Örö huomauttaa.

Tiedon tulee olla sellaisessa muodossa, että sen voivat omaksua kaikki. Selkokielisyys on yksi keino, jolla tiedon saatavuutta ja tavoitettavuutta voidaan parantaa.

- Virallisen seksuaalikasvatuksen ulkopuolelle jää edelleen joukko nuoria, niin vammaisia kuin vammattomiakin. On koulukohtaista ja paikkakohtaista, millaista tietoa seksuaalisuudesta on saatavilla. Esteettömyyden ja yksilöllisen tiedon omaksumisen tulisi aina olla läsnä seksuaalikasvatuksessa, muistuttaa Örö.

Sarjakuvien aiheet on valittu sillä perusteella, että ne tukisivat seksuaaliopetusta ja -kasvatusta. Tarkoituksena on myös käsitellä sellaisia aiheita, jotka jäävät esimerkiksi koulujen seksuaalikasvatuksen ulkopuolelle.

Sarjakuviin voi tutustua osoitteeesta http://www.sexpo.fi/s/sarjis/

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...