Jump to content
 •  

  Selvitys: kokonaisulkoistukset toivat sote-säästöjä

  Hoitajat.net

  Tuoreen selvityksen mukaan sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisulkoistus toi kuntiin uusia palveluja ja kustannussäästöjä. Kuntien toiminnanohjauspalveluita tuottava Kuntamaisema Oy selvitti, miten sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisulkoistus vaikutti Tohmajärven, Puolangan ja Rääkkylän palvelujen laatuun ja hintaan. Ulkoistukset toivat kunnille säästöjä sekä uusia palveluja.

  - Ulkoistaminen näyttää tuottavan kuntien kannalta kustannustehokkuutta ja¨myös palveluiden saatavuuden parantumista etenkin terveyspalveluissa, selvityksen toteuttanut Laura Käsmä toteaa yhtiön tiedotteessa.

  Nopean hoitoon pääsyn lisäksi kokonaisulkoistukset toivat kuntiin uusia palveluja. Jokaiseen tutkimuksen ulkoistuskuntaan tuli uutena palveluna psykiatrin viikoittainen vastaanotto, geriatria ja radiologia sekä päihdelääkärin konsultaatiomahdollisuus.

  Myös henkilökunnan mukaan palvelujen saatavuus ja laatu parani, toisaalta he tunsivat vaikutusmahdollisuuksiensa vähentyneen.

  Palvelujen kokonaiskustannusten per capita nettomuutos aikavälillä 2012–2014 oli 2,2 (asukasmäärillä painotettu keskiarvo oli 0,46 prosenttia). Vertailukunnissa muutos oli 7,9 prosenttia.


  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest Lumelääke

  Posted

  Kuka nämä palvelut tuottaa? Mihin menevät verorahat? Ulkomaillekko? Onko verorahojen menetys ulkomaille tai kunnan ulkopuolelle hyvä juttu kunnan ja koko maan kannalta? Kilpailutetaanko palvelut tietyn ajan päästä. Miten suomalaiset hoitoalan pk yritykset pärjäävät suurien kansainvälisten firmojen kanssa? Entä se laatu oikeasti? Ainakin siivousalalla jotkut kunnat ovat palauttaneet siivoustyöt takaisin kunnalle koska laatu on huonontunut ja niitä säästöjä ei sitten olekaan tullut.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...