Jump to content
 •  

  Selvitys: kokonaisulkoistukset toivat sote-säästöjä


  Hoitajat.net

  Tuoreen selvityksen mukaan sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisulkoistus toi kuntiin uusia palveluja ja kustannussäästöjä. Kuntien toiminnanohjauspalveluita tuottava Kuntamaisema Oy selvitti, miten sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisulkoistus vaikutti Tohmajärven, Puolangan ja Rääkkylän palvelujen laatuun ja hintaan. Ulkoistukset toivat kunnille säästöjä sekä uusia palveluja.

  - Ulkoistaminen näyttää tuottavan kuntien kannalta kustannustehokkuutta ja¨myös palveluiden saatavuuden parantumista etenkin terveyspalveluissa, selvityksen toteuttanut Laura Käsmä toteaa yhtiön tiedotteessa.

  Nopean hoitoon pääsyn lisäksi kokonaisulkoistukset toivat kuntiin uusia palveluja. Jokaiseen tutkimuksen ulkoistuskuntaan tuli uutena palveluna psykiatrin viikoittainen vastaanotto, geriatria ja radiologia sekä päihdelääkärin konsultaatiomahdollisuus.

  Myös henkilökunnan mukaan palvelujen saatavuus ja laatu parani, toisaalta he tunsivat vaikutusmahdollisuuksiensa vähentyneen.

  Palvelujen kokonaiskustannusten per capita nettomuutos aikavälillä 2012–2014 oli 2,2 (asukasmäärillä painotettu keskiarvo oli 0,46 prosenttia). Vertailukunnissa muutos oli 7,9 prosenttia.  Keskustelu

  Recommended Comments

  Vieras: Lumelääke

  Lähetetty

  Kuka nämä palvelut tuottaa? Mihin menevät verorahat? Ulkomaillekko? Onko verorahojen menetys ulkomaille tai kunnan ulkopuolelle hyvä juttu kunnan ja koko maan kannalta? Kilpailutetaanko palvelut tietyn ajan päästä. Miten suomalaiset hoitoalan pk yritykset pärjäävät suurien kansainvälisten firmojen kanssa? Entä se laatu oikeasti? Ainakin siivousalalla jotkut kunnat ovat palauttaneet siivoustyöt takaisin kunnalle koska laatu on huonontunut ja niitä säästöjä ei sitten olekaan tullut.

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille


  Osallistu keskusteluun

  Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo tunnus, kirjaudu ensin.

  Vieras
  Lisää kommentti

  ×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Luo uusi...