Jump to content
MAINOS
 • Selvitys: kokonaisulkoistukset toivat sote-säästöjä


  Hoitajat.net
   Share

  Tuoreen selvityksen mukaan sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisulkoistus toi kuntiin uusia palveluja ja kustannussäästöjä. Kuntien toiminnanohjauspalveluita tuottava Kuntamaisema Oy selvitti, miten sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisulkoistus vaikutti Tohmajärven, Puolangan ja Rääkkylän palvelujen laatuun ja hintaan. Ulkoistukset toivat kunnille säästöjä sekä uusia palveluja.

  - Ulkoistaminen näyttää tuottavan kuntien kannalta kustannustehokkuutta ja¨myös palveluiden saatavuuden parantumista etenkin terveyspalveluissa, selvityksen toteuttanut Laura Käsmä toteaa yhtiön tiedotteessa.

  Nopean hoitoon pääsyn lisäksi kokonaisulkoistukset toivat kuntiin uusia palveluja. Jokaiseen tutkimuksen ulkoistuskuntaan tuli uutena palveluna psykiatrin viikoittainen vastaanotto, geriatria ja radiologia sekä päihdelääkärin konsultaatiomahdollisuus.

  Myös henkilökunnan mukaan palvelujen saatavuus ja laatu parani, toisaalta he tunsivat vaikutusmahdollisuuksiensa vähentyneen.

  Palvelujen kokonaiskustannusten per capita nettomuutos aikavälillä 2012–2014 oli 2,2 (asukasmäärillä painotettu keskiarvo oli 0,46 prosenttia). Vertailukunnissa muutos oli 7,9 prosenttia.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Kuka nämä palvelut tuottaa? Mihin menevät verorahat? Ulkomaillekko? Onko verorahojen menetys ulkomaille tai kunnan ulkopuolelle hyvä juttu kunnan ja koko maan kannalta? Kilpailutetaanko palvelut tietyn ajan päästä. Miten suomalaiset hoitoalan pk yritykset pärjäävät suurien kansainvälisten firmojen kanssa? Entä se laatu oikeasti? Ainakin siivousalalla jotkut kunnat ovat palauttaneet siivoustyöt takaisin kunnalle koska laatu on huonontunut ja niitä säästöjä ei sitten olekaan tullut.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...