Jump to content
MAINOS
 • Päijät-Hämeen ensihoitopalvelu otti ensimmäisenä siviilitoimijana kuivaplasman käyttöön


  Hoitajat.net
   Share

  PHSOTEY Ensihoitokeskus kiittää tiedotteessaan Päijät-Hämeen keskussairaalan verikeskusta sekä Suomen Punaisen Ristin Veripalvelua kenttäverien jalkauttamisen mahdollistamisesta.

  PHSOTEY Ensihoitokeskuksen lääkäriyksikkö (PH012) on ottanut käyttöön ensimmäisenä siviilitoimijana Suomessa kuivaplasman ensihoitotehtävillä. Samaan aikaan otettiin käyttöön myös punasolut. Sekä kuivaplasmaa että punasoluja voidaan siirtää tien päällä potilaalle, jolla on voimakasta verenvuotoa.

  Ensihoitokeskuksen lääkäriyksiköllä ja kenttäjohtoyksiköllä on tarvittaessa mukana erikseen Akuutti24:stä mukaan otettavat kaksi punasoluyksikköä sekä kaksi yksikköä kuivaplasmaa. Ensihoidossa näistä käytetään termiä kenttäveri. Kenttäverillä pyritään ehkäisemään potilaalle kehittyvää shokkia ja näin ollen pienentämään kuolleisuutta.

  Pääsääntöisesti virka-aikaan päivystävä lääkäriyksikkö (PH012) on vuoden 2016 loppuun kestävä pilotti. Sillä haetaan ensihoitolääkärin työpanoksesta saatavaa hyötyä potilastyössä Akuutti24:ssä ja ensihoidossa sekä ensihoidon laadukkaan koulutuksen toteuttamisessa. Ensihoitajien kouluttamisessa keskitytään vaativiin ensihoitotoimintoihin, tavoitteena on mm. laajentaa kenttäverien käyttöä vaativan hoitotason ambulansseihin.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...