Jump to content
 •  

  Päijät-Hämeen ensihoitopalvelu otti ensimmäisenä siviilitoimijana kuivaplasman käyttöön

  Hoitajat.net
  PHSOTEY Ensihoitokeskus kiittää tiedotteessaan Päijät-Hämeen keskussairaalan verikeskusta sekä Suomen Punaisen Ristin Veripalvelua kenttäverien jalkauttamisen mahdollistamisesta.

  PHSOTEY Ensihoitokeskuksen lääkäriyksikkö (PH012) on ottanut käyttöön ensimmäisenä siviilitoimijana Suomessa kuivaplasman ensihoitotehtävillä. Samaan aikaan otettiin käyttöön myös punasolut. Sekä kuivaplasmaa että punasoluja voidaan siirtää tien päällä potilaalle, jolla on voimakasta verenvuotoa.

  Ensihoitokeskuksen lääkäriyksiköllä ja kenttäjohtoyksiköllä on tarvittaessa mukana erikseen Akuutti24:stä mukaan otettavat kaksi punasoluyksikköä sekä kaksi yksikköä kuivaplasmaa. Ensihoidossa näistä käytetään termiä kenttäveri. Kenttäverillä pyritään ehkäisemään potilaalle kehittyvää shokkia ja näin ollen pienentämään kuolleisuutta.

  Pääsääntöisesti virka-aikaan päivystävä lääkäriyksikkö (PH012) on vuoden 2016 loppuun kestävä pilotti. Sillä haetaan ensihoitolääkärin työpanoksesta saatavaa hyötyä potilastyössä Akuutti24:ssä ja ensihoidossa sekä ensihoidon laadukkaan koulutuksen toteuttamisessa. Ensihoitajien kouluttamisessa keskitytään vaativiin ensihoitotoimintoihin, tavoitteena on mm. laajentaa kenttäverien käyttöä vaativan hoitotason ambulansseihin.


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...