Jump to content
MAINOS

Muista suojalasit, myös katsojana


Hoitajat.net
 Share

Kuvituskuva: Shutterstock

Viime vuodenvaiheessa ilotulitteet aiheuttivat yhteensä 12 sairaalahoitoa vaatinutta silmävammaa. Vammoista 5 sattui ilotulitusta katsoville. Silmävammojen määrä oli toiseksi vähäisin sen jälkeen, kun ilotulitteita koskeva nykyinen lainsäädäntö tuli voimaan tammikuussa 2010.  Suojalasien käyttö on lain mukaan pakollista ilotulitteiden ampujille.

- Vakavimmilta vammoilta olisi vältytty kokonaan, jos ampujat ja katsojat olisivat käyttäneet suojalaseja. Suojalasit ovat pakolliset ilotulitteiden ampujalle, ja niiden käyttöä suositellaan kaikille ilotulitusta ulkona seuraaville, ylitarkastaja Mikko Ojala Tukesista kertoo.

Joka neljäs suomalainen aikoo juhlistaa tulevaa uuttavuotta ilotulitteita ampumalla. 16 prosenttia ilotulitteiden ampujista ei kuitenkaan aio käyttää suojalaseja, ja käyttöohjeisiin tutustuu vain kaksi kolmesta ilotulittajasta.

Viime vuodenvaihteessa puolet, eli 6, silmävamman saaneista oli alaikäisiä. Ilotulitteiden myynti ja luovuttaminen alaikäisille on kielletty. Lisäksi ilotulitteiden käyttö päihtyneenä on kielletty. Ilotulitteita saa ampua 31.12. kello 18–02.

Sairaanhoitaja Elinan tarina

Nuori sairaanhoitaja Elina osti puolisonsa kanssa ensimmäistä kertaa raketteja elokuussa 2017. Tapahtui onnettomuus, joka muutti Elinan loppuelämän. Katso Elinan tarina oheiselta videolta.

Katso myös: Näin ammut ilotulitteita oikein

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...