Jump to content
MAINOS

Lähihoitajien rekisteröintiä helpotetaan vuodenvaihteessa, myös rekisteröintimaksuja palautetaan


Hoitajat.net
 Share

Ammattihenkilölain voimaantulon jälkeen osa lähihoitajista on joutunut hakemaan lähihoitajan nimikesuojausta sekä sosiaalihuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin (Suosikki) että terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin (Terhikki). Lähihoitajien kaksoisrekisteröinti on asettanut lähihoitajat eriarvoiseen asemaan muiden sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden kanssa. Nyt rekisteröintiä helpotetaan.

Vuoden 2018 alussa Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira vie kerta-ajolla lähihoitajan nimikesuojauksen Suosikkiin niille lähihoitajille, jotka ovat olleet Terhikissä 1.3.2016 tai sitä ennen. Valvira tekee merkinnän Suosikkiin maksutta ilman erillistä hakemusta. Valvira myös passivoi vireillä olevat turhat hakemukset ilman erillistä pyyntöä. 

Valvira myös palauttaa 40 euron suuruisen rekisteröintimaksun niille kaksoisrekisteröityneille lähihoitajille, jotka on rekisteröity Terhikkiin 1.3.2016 tai sitä ennen ja jotka ehtivät jo rekisteröityä myös Suosikkiin. Muiden lähihoitajien osalta rekisteröintimaksua ei palauteta. Valvira on yhteydessä lähihoitajiin, joille rekisteröintimaksu palautetaan – yhteydenottoa Valviraan ei siis tarvita.

Valvira

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Guest Näin meitä kyykytetään

Posted

Paljonkohan tämäkin sotku tuli maksamaan. Henkilökuntaa uhkailtiin jopa irtisanomisella jos ei vielä uudelleen rekisteröidy. Outoa touhua tämä hoitajien kyykyttäminen.

Link to comment
Share on other sites

Me vastavalmistuneetkin osa maksettu molempiin tänä vuonna, kun kukaan ei osannut neuvoa kumpaan pitäisi liittyä. Outoa touhua!!

Link to comment
Share on other sites

Täällä myös lähihoitaja vuosimallia 2016, jota silloin kehotettiin rekisteröitymään molempiin. Minusta on muutenkin älytöntä maksaa niin paljon yhdestä rekisteröitymisestä.

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...