Jump to content
 •  

  Lähihoitajien rekisteröintiä helpotetaan vuodenvaihteessa, myös rekisteröintimaksuja palautetaan

  Hoitajat.net

  Ammattihenkilölain voimaantulon jälkeen osa lähihoitajista on joutunut hakemaan lähihoitajan nimikesuojausta sekä sosiaalihuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin (Suosikki) että terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin (Terhikki). Lähihoitajien kaksoisrekisteröinti on asettanut lähihoitajat eriarvoiseen asemaan muiden sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden kanssa. Nyt rekisteröintiä helpotetaan.

  Vuoden 2018 alussa Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira vie kerta-ajolla lähihoitajan nimikesuojauksen Suosikkiin niille lähihoitajille, jotka ovat olleet Terhikissä 1.3.2016 tai sitä ennen. Valvira tekee merkinnän Suosikkiin maksutta ilman erillistä hakemusta. Valvira myös passivoi vireillä olevat turhat hakemukset ilman erillistä pyyntöä. 

  Valvira myös palauttaa 40 euron suuruisen rekisteröintimaksun niille kaksoisrekisteröityneille lähihoitajille, jotka on rekisteröity Terhikkiin 1.3.2016 tai sitä ennen ja jotka ehtivät jo rekisteröityä myös Suosikkiin. Muiden lähihoitajien osalta rekisteröintimaksua ei palauteta. Valvira on yhteydessä lähihoitajiin, joille rekisteröintimaksu palautetaan – yhteydenottoa Valviraan ei siis tarvita.

  Valvira


  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest Näin meitä kyykytetään

  Posted

  Paljonkohan tämäkin sotku tuli maksamaan. Henkilökuntaa uhkailtiin jopa irtisanomisella jos ei vielä uudelleen rekisteröidy. Outoa touhua tämä hoitajien kyykyttäminen.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Me vastavalmistuneetkin osa maksettu molempiin tänä vuonna, kun kukaan ei osannut neuvoa kumpaan pitäisi liittyä. Outoa touhua!!

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest kohtalon hoitaja

  Posted

  Täällä myös lähihoitaja vuosimallia 2016, jota silloin kehotettiin rekisteröitymään molempiin. Minusta on muutenkin älytöntä maksaa niin paljon yhdestä rekisteröitymisestä.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...