Jump to content
MAINOS
 • Lähes puolet sairaanhoitajista kokee työmäärän sietämättömäksi


  Hoitajat.net
   Share

  Tyytymättömimpiä työelämään ovat 26-35 vuotiaat sairaanhoitajat. Kuva: iStock.

  Työmäärä ja muutokset ovat lisääntyneet kunta-alalla. Jopa 47 % sairaanhoitajista kokee työmäärän lisääntyneen yli sietorajan, osoittaa Työterveyslaitoksen Kunta10-tutkimus.

  – Kohtuuttomista työmääristä raportoivat etenkin sosiaali- ja terveysalalla sekä opetuspuolella työskentelevät, kertoo Kunta10-tutkimuksen johtaja Tuula Oksanen Työterveyslaitoksesta.

  Kuntatyöntekijät kokevat työssä tapahtuvat muutokset entistä suurempina. Varsinkin sosiaali- ja terveysalalla toimivat työntekijät kokevat, ettei heillä ole mahdollisuuksia vaikuttaa muutoksiin.

  Sairaanhoitajat aikaisempaa tyytyväisempiä työoloihinsa

  Laskeva trendi on saatu taitettua, mutta työtyytyväisyys on edelleen vain tyydyttävällä tasolla. Tämä käy ilmi Sairaanhoitajaliiton työolobarometristä, joka kartoittaa sairaanhoitajien työoloja, työhyvinvointia ja alan vetovoimaisuutta. Tyytymättömimpiä työelämään ovat 26-35 vuotiaat sairaanhoitajat. Säännöllisessä vuorotyössä ja yötyössä työskentelevät sairaanhoitajat ovat päivätyössä työskenteleviä tyytymättömimpiä. Kokemus työoloista vaihtelee myös erityyppisten työyksiköiden välillä, esimerkiksi päivystyksessä työskentelevät ovat muita tyytymättömimpiä.

  Saadakseen alasta kiinnostuneita ja alalla pysyviä sairaanhoitajia, sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioiden on panostettava hyvään ja toimivaan työympäristöön.

  – Tulevaisuudessa palveluiden laadusta sekä henkilöstön työhyvinvoinnista tulee kilpailuvaltti, toteaa Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela.

  Lisätietoja:

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  "Tulevaisuudessa palveluiden laadusta sekä henkilöstön työhyvinvoinnista tulee kilpailuvaltti"

  Heh, ai soten myötä. Elää kyllä jonkinlaisessa harhaluulossa tuo puheenjohtaja. Soten myötä ainoa millä on väliä on voitollisuus. Kaikki muu tulee olemaan toissijaista.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...