Jump to content
 •  

  Hätäkeskustoimintaa ja ensihoitopalvelun operatiivista toimintaa käsitellyt väitös palkittiin

  Hoitajat.net
  Teija Norri-Sederholm selvitti uraauurtavassa väitöstutkimuksessaan ensihoitopalveluun ja hätäkeskustoimintaan liittyvää tilannetietoisuutta.

  Suomen Telelääketieteen ja eHealth -seura (STeHS) myönsi tänään 16.4. tunnustuspalkinnon FT Teija Norri-Sederholmille sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon alaan kuuluvasta väitöskirjasta ”Tilanne päällä! Tiedon tarpeesta jaettuun tietoon: hätäkeskuspäivystäjän ja ensihoidon kenttäjohtajan tilannetietoisuus”.

  Norri-Sederholm tutki väitöstyössään, millaista tietoa hätäkeskuspäivystäjä ja ensihoidon kenttäjohtaja tarvitsevat päivittäisessä työssään tilannetietoisuuden muodostamisessa ja millaiset heidän tietoprofiilinsa ovat. Lisäksi tutkimuksessa kuvattiin tiedonvaihtoa moniviranomaistehtävissä ensihoitopalvelun näkökulmasta. 

  Teija Norri-Sederholmin palkitsemista STeHS perustelee sillä, että ensihoitopalveluun tai hätäkeskukseen liittyvää tilannetietoisuutta on tutkittu maailmalla vähän. Samoin hätäkeskustoiminnan ja ensihoitopalvelun operatiivista toimintaa on tutkittu tieteellisesti varsin vähän. Suomessa väitöskirja on ensimmäinen laatuaan. STeHSin hallitus luonnehti Norri-Sederholmin tutkimusta uraauurtavaksi.

  Hätäkeskustoiminnassa ja ensihoitopalvelussa on tapahtunut Suomessa viime vuosina isoja uudistuksia ja ensihoitopalvelun merkitys on korostunut, kun päivystyspaikkojen määrä on vähentynyt, siksi aiheen tutkiminen on STeHSin mukaan tärkeää.

  Suomen telelääketieteen ja eHealth seuran hallitus jakaa eHealth- tunnustuksen vuosittain. Palkinnon saamisen kriteereinä on erityisen ansiokas toiminta telelääketieteen alueella.

  Väitöstiedote ja väitöskirja:
  www.uef.fi/-/14-2-hatakeskuspaivystaja-ja-ensihoidon-kenttajohtaja-tarvitsevat-hyvaa-tilannetietoisuutta

  Lähde: Suomen Telelääketieteen ja eHealth -seura 


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...