Jump to content
MAINOS
 • Hätäkeskustoimintaa ja ensihoitopalvelun operatiivista toimintaa käsitellyt väitös palkittiin


  Hoitajat.net
   Share

  Teija Norri-Sederholm selvitti uraauurtavassa väitöstutkimuksessaan ensihoitopalveluun ja hätäkeskustoimintaan liittyvää tilannetietoisuutta.

  Suomen Telelääketieteen ja eHealth -seura (STeHS) myönsi tänään 16.4. tunnustuspalkinnon FT Teija Norri-Sederholmille sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon alaan kuuluvasta väitöskirjasta ”Tilanne päällä! Tiedon tarpeesta jaettuun tietoon: hätäkeskuspäivystäjän ja ensihoidon kenttäjohtajan tilannetietoisuus”.

  Norri-Sederholm tutki väitöstyössään, millaista tietoa hätäkeskuspäivystäjä ja ensihoidon kenttäjohtaja tarvitsevat päivittäisessä työssään tilannetietoisuuden muodostamisessa ja millaiset heidän tietoprofiilinsa ovat. Lisäksi tutkimuksessa kuvattiin tiedonvaihtoa moniviranomaistehtävissä ensihoitopalvelun näkökulmasta. 

  Teija Norri-Sederholmin palkitsemista STeHS perustelee sillä, että ensihoitopalveluun tai hätäkeskukseen liittyvää tilannetietoisuutta on tutkittu maailmalla vähän. Samoin hätäkeskustoiminnan ja ensihoitopalvelun operatiivista toimintaa on tutkittu tieteellisesti varsin vähän. Suomessa väitöskirja on ensimmäinen laatuaan. STeHSin hallitus luonnehti Norri-Sederholmin tutkimusta uraauurtavaksi.

  Hätäkeskustoiminnassa ja ensihoitopalvelussa on tapahtunut Suomessa viime vuosina isoja uudistuksia ja ensihoitopalvelun merkitys on korostunut, kun päivystyspaikkojen määrä on vähentynyt, siksi aiheen tutkiminen on STeHSin mukaan tärkeää.

  Suomen telelääketieteen ja eHealth seuran hallitus jakaa eHealth- tunnustuksen vuosittain. Palkinnon saamisen kriteereinä on erityisen ansiokas toiminta telelääketieteen alueella.

  Väitöstiedote ja väitöskirja:
  www.uef.fi/-/14-2-hatakeskuspaivystaja-ja-ensihoidon-kenttajohtaja-tarvitsevat-hyvaa-tilannetietoisuutta

  Lähde: Suomen Telelääketieteen ja eHealth -seura 

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...