Jump to content
MAINOS
 • Ensihoitajien kansalaisaloite ehdottaa poliisin resurssien kirjaamista lakiin


  Hoitajat.net
   Share

  Kuva: JIP/wikipedia.org

  Kahden ensihoitajan vireille panema kansalaisaloite ehdottaa poliisien määrän kirjaamista lakiin. Poliisien vähimmäismäärän pitää aloitteen mukaan perustua todelliseen tarpeeseen ja pitkäjänteiseen yli hallituskausien perustuvaan suunnitteluun, jonka selkänojana toimii resursseja määrittelevä ja ohjaava lainsäädäntö.

  Sisäministeriön hiljan julkaistu sisäisen turvallisuuden selonteko osoittaa muun muassa kiireellisten tehtävien vasteajan pidentyneen. Samaan aikaan poliittiset päätökset lupaavat vain lisävähennyksiä, todetaan aloitteen tekijöiden tiedotteessa.

  - Kansalaisaloite koskettaa meitä kaikkia, sillä kyse on jokaisen turvallisuudesta sekä työssä että vapaa-ajalla, toteaa Sanna Kauppinen, toinen aloitteen vireillepanijoista.

  Kauppinen valittiin vuonna 2015 vuoden ensihoitajaksi.

  - Keskustelu poliisin resursseista on polkenut pitkään paikallaan, joten halusimme tuoda uuden näkökulman, hän jatkaa.

  Kansalaisaloitteen laatijoiden mukaan toimiva viranomaispalveluiden kokonaisuus on eräs tärkeimpiä toimivan yhteiskunnan kulmakiviä.

  - Yhteiskunnan kriittiset toimijat tarvitsevat toisiaan. Kaikessa päätöksenteossa pitäisi huomioida palveluiden todellinen tarve, joten keskustelu tietoon perustuvista vähimmäismitoituksista tulee viedä pidemmälle, toteaa Erik Lydén.

  - Arjen turvallisuus on tärkeää jokaiselle meistä. Osa sitä on kuitenkin myös kokonaisuutena toimiva viranomaiskenttä. Kaikkien yhteiskunnan kriittisten toimintojen kuten esimerkiksi terveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen pitää voida luottaa siihen että turvallisuus on taattu, hän jatkaa.

  Kansalaisaloite on perusteluineen luettavissa ja allekirjoitettavissa osoitteessa https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2085

  Aloitteeseen kerätään nimiä 8.1.2017 saakka.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...