Jump to content
MAINOS
 • Enemmistö lähi- ja perushoitajista on harkinnut alan vaihtoa


  Hoitajat.net
   Share

  Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin mukaan lähi- ja perushoitajista jopa 70 prosenttia on harkinnut alanvaihtoa. Yli puolet liiton kyselyyn vastanneista ei ole varma, pystyykö työskentelemään kahden vuoden kuluttua terveytensä puolesta nykyisessä ammatissaan.

  Nousua vuodesta 2012 on noin 20 prosenttia. Noin 70 prosenttia lähi- ja perushoitajista kokee työnsä raskaaksi. Määrä on noussut yli viidenneksellä vuodesta 2012. Suurin syy on riittämätön henkilöstömäärä. Työnantaja pyrkii selviytymään nykyisellä henkilöstömäärällä työmäärästä, joka on kasvanut huomattavasti. Kysely toteutettiin tammi-helmikuussa 2016 ja siihen vastasi 1 735 SuPerin jäsentä, jotka työskentelevät sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä kasvatusalalla.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments  Kyllä. Pitää paikkaansa. Itsekin mietin tällä hetkellä toista työtä. Huono palkka työhön verrattuna. 

  • Tykkää 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Jep. Samaa olen miettinyt. Ei omat arvot kohtaa työn kanssa ja juurikin henkilöstöpula on yksi syy. Terveisin Tehyläinen lähihoitaja.

  Link to comment
  Share on other sites

  Käynyt kyllä itelläkin mielessä. Kotihoidossa asiakasmäärät kasvaa, ei hoitaja määräät. Vastuu tehtäviä siirretään enemmän ja enemmän hoitajille assareilta ja sairaanhoitajilta...ja se lisää stressiä,kun niitä ei ole aikaa useinkaan työajan puitteissa tehdä, vaan ne tehdään joko ylitöinä tai omalla ajalla...silti,kaikesta huolimatta,tykkään työstäni.

  Link to comment
  Share on other sites

  Guest Entinen lähihoitaja

  Posted

  Itse vaihdoin ammattia. koska ei ole resursseja palkata, työtä olisi! Eikä omat arvoni kohdanneet hoitotyössä kun samalla kun Mummo on vessassa täytyisi tehdä kymmentä muutakin hommaa.

  Link to comment
  Share on other sites

  Minä olen myös harkinnut alan vaihtoa. Työ muuttuu koko ajan vaativammaksi ja raskaammaksi. Palkka ei ole mielestäni riittävä siihen nähden mitä joudumme tekemään. 

  Link to comment
  Share on other sites

  Kyllä, vaikka syrämellänsä työtä teköö ja siitä tykkää ja saa iloa, muihi hommiin on lährettävä, nottei oma terveys mee :(

  • Tykkää 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Kyllä!Haku päällä muualle. Ei tosiaan terveys kestä. Henkisesti ja fyysisesti raskas työ, minimi henkilökunnalla ja palkalla!

  Link to comment
  Share on other sites

  Kyllä! Toimin yksityisellä sektorilla,  tulosta on taottava ja se revitään hoitajien selkänahasta! Kaikesta tingitään ja apuvälineitäkin saa itkien kinuta. Sääliksi käy asukkaat,  lähihoitajan työ ei ole enää heitä varten , ainoastaan johtoportaan kukkaroa täyttämään.

  • Tykkää 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Jep, itsellä päiväkodissa lähihoitajan vaki pesti, kun hallitus ja oma työnantaja päätti nostaa ryhmäkokoja minä päätin äänestää jaloillani.. uusi työpaikka eri alalla jo plakkarissa..  

  Link to comment
  Share on other sites
  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...