Jump to content
MAINOS
 • 5+5 erinomaista syytä lähteä sairaanhoitajaksi Ruotsiin


  Hoitajat.net
  • KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
   Share

  Tämä artikkeli on sinulle, joka haaveilet ulkomailla työskentelystä ja asumisesta. Sinulle, sairaanhoitaja, joka tutustut avoimin mielin uusiin ihmisiin ja pidät työskentelystä kansainvälisessä ilmapiirissä.

  Seuraavana viisi syytä, miksi sinun kannattaa lähteä töihin Ruotsiin.

  1. Kilpailukykyinen palkka

  Matala palkka ja vaikeus neuvotella henkilökohtaisesta palkasta on yleinen sairaanhoitajien tyytymättömyyden syy Suomessa. Ruotsissa sairaanhoitajan palkka on selvästi Suomen ansiotasoa parempi ja jokainen neuvottelee palkan itse. Kaikki koulutus ja osaaminen myös hyödynnetään tehtävänkuvaa ja palkkausta määriteltäessä.

  2. Tuttu kulttuuri

  Uuden maan, kielen, työnkuvan ja kulttuurin omaksuminen on ulkomailla ainakin aluksi vaativaa. Onneksi Ruotsi on toinen Pohjoismaa, joten kulttuurissa ja tavoissa on paljon tuttuja asioita. Monet arkiset asiat, juhlapyhät, työtavat, puheenaiheet, kaupat ja tuotteet ovat suomalaisille tuttuja. Ruotsalaiseen iloiseen elämänmenoon on siksi helppo tempautua mukaan niin töissä kuin vapaa-ajalla.

  3. Kätevästi lähellä

  Töihin lähtö rajanaapuriin on kätevä tapa saada kansainvälistä työkokemusta. Matkustaminen on nopeaa ja helppoa verrattaessa sitä kaukomaille muuttamiseen. Muutto Ruotsiin sujuu myös kohtuullisin kustannuksin. Ruotsissa asuessa ja kolmivuorotyötä tehdessä on helppo järjestää vaikkapa pitkä viikonloppuvapaa Suomeen.

  4. Suomalaiset tuttuja

  Ruotsissa asuu arviolta 720 000 suomalaista syntyperää olevaa ihmistä. Ruotsinsuomalaisilla on muun muassa oma merkkipäivä (ruots. Sverigefinnarnas dag), jota vietetään vuosittain 24. helmikuuta. Suomalaiset työntekijät ovat siis tuttu näky Ruotsissa ja heitä on totuttu pitämään mukavina ja luotettavina kollegoina. Sairaanhoitajan työtä arvostetaan myös Ruotsissa suuresti.

  5. Helppo kieli

  Suomi on kaksikielinen maa ja jokainen suomalainen opiskelee ruotsin kieltä peruskoulussa. Ruotsin kieltä käytetään myös suomalaisissa sairaaloissa. Siksi Ruotsissa työskentelyyn vaadittava kielitaito on sairaanhoitajilla usein hallussa ja osa muutosta haaveilevista sairaanhoitajista on äidinkieleltään kaksikielisiä.

   

  Miksi töihin lähtö Ruotsiin sitten kannattaa tehdä luotettavan rekrytointiyrityksen kanssa? Tässä viisi tärkeää syytä.

  1. Hyvä neuvotteluasema

  Moni sairaanhoitaja on Ruotsissa uuden edessä, kun on aika neuvotella sopimuspalkasta. Siksi Ruotsiin kannattaa lähteä rekrytointiyrityksen kautta. Yritys takaa sinulle kilpailukykyisen palkkauksen ja muut edut. Esimerkiksi työnantajan maksamat eläkemaksut eivät ole aina itsestään selvyys Ruotsissa.

  2. Muuttoasiat hoituvat

  Ulkomaille muuttoon liittyy yllättävän paljon pieniä käytännön asioita ja ammattirekisteröinnin lisäksi niputtain virallisia papereita. Luotettava rekrytointiyritys hallitsee paperikaaoksen ja tietää mikä lomake lähetetään minne ja milloin. He auttavat mielellään käytännön asioiden järjestämisessä suomeksi. Lisäksi vierailun paikkakunnalle ja työpaikalle tulee onnistua rekrytointiyrityksen järjestämänä ennen muuttoa uuteen maahan.

  3. Uudet taidot ja kollegat

  Ruotsissa sairaanhoitaja toimii varsin itsenäisesti ja lisäkoulutusta tuetaan mielellään. Tämän vuoksi hoitotyön osaaminen kehittyy ja syvenee juuri Ruotsissa nopeasti. Lisäksi työskentelyilmapiiri on suurissa sairaaloissa ja kaupungeissa kansainvälinen. Hyvä rekrytointiyritys tarjoaa tukea maahan saavuttaessa ja sosiaalinen ihminen huomaa pian saaneensa uusia kollegoita ja ystäviä ympäri maailmaa.

  4. Kielitaito kuntoon

  Ennen lähtöä kannattaa panostaa kielen opiskeluun ja ruotsalaiseen tapaan lausua ja painottaa sanoja. Helpointa lähteminen on eittämättä suomenruotsalaiselle sairaanhoitajalle. Mutta kielitaito ei ole este rekrytointiyrityksen kouluttaessa lähtijän ruotsin kielen taidon ruotsalaisessa hoitotyössä vaadittavalle tasolle.

  5. Perhe mukaan

  Perheellinen sairaanhoitaja pohtii ennen muuttoa ulkomaille muun muassa päivähoito- tai kouluvaihtoehtoja ja oikean kokoisen asunnon löytämistä. Siksi luotettava rekrytointiyritys tarjoaa mukaan lähtevän puolison ja lasten vierailun sairaalaan ja paikkakunnalle ennen työsopimuksen allekirjoittamista. Jos molemmat aikuiset ovat sosiaali- ja terveydenalan ammattilaisia, heillä on mahdollisuus työllistyä saman rekrytointiyrityksen kautta kohdemaahan.

   

  Kaikkein parasta ulkomaille lähtevälle on siis löytää asiantunteva rekrytointiyritys, jonka palvelut ovat ulkomaille lähtevälle sairaanhoitajalle ilmaisia. Sellainen sosiaali- ja terveydenhuoltoalan rekrytointeihin erikoistunut asiantuntijayritys on Suomessa esimerkiksi BBi Finland (yhteystiedot alla).

  Ruotsalaiset kollegat odottavat sinua Göteborgissa! Haemme Sahlgrenska Universitetsjukhusetiin suomalaisia erikoissairaanhoitajia vakituisiin työsuhteisiin. Sairaala on Pohjoismaiden suurin yliopistollinen sairaala. Tarjolla on mahdollisuus kehittyä sairaanhoitajan uralla ja valita monipuolisista urapoluista. Kielitaito ei ole este, koska koulutamme ruotsin kielen taitosi hoitotyössä vaadittavalle tasolle.

  Lisätietoja:

  Recruitment

  Kirsi Melvola-Georgakarakos

  kirsi.melvola@bbi-finland.fi

   +358 447 832 383

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Olisi kiva tietää että mikä rekry firma todella hoitaa asunnon sh.lle ja tämän perheelle? Itselläni on luvat Ruotsiin mutta ei kiinnosta lähteä kun kaikki rekryfirmat tarjoavat kimppa asumista. Suurissa kaupungeissa kuten esim. Tukholma ja Göteborg on huutava asuntopula ja tietääkseni sairaaloilla ei ole tarjolla muuta asumista kuin juuri joku kolhoosi kämppä.

  Link to comment
  Share on other sites

  Mielellään lähtisin Ruotsiin vaikka heti, mutta kieli on unohtunut käyttämättömänä aikoja sitten. Jos töitä voisi tehdä jossakin suomenkielisessä paikassa Ruotsissa, niin olen valmis lähtöön.

  .

  Link to comment
  Share on other sites

  Hei Sjuksyrra ja Sini! Kyllä - hoidamme asunnon sairaanhoitajalle ja perheelle sekä koulutamme ruotsin kielitaidon tarvittaessa ennen muuttoa. Kaikki kuuluu prosessiin. Olkaa ihmeessä yhteydessä niin kerron mielelläni lisää. T. Kirsi Melvola-Georgakarakos (yhteystiedot yllä)

  Link to comment
  Share on other sites

  Olisi kiva tietää että mikä rekry firma todella hoitaa asunnon sh.lle ja tämän perheelle? Itselläni on luvat Ruotsiin mutta ei kiinnosta lähteä kun kaikki rekryfirmat tarjoavat kimppa asumista. Suurissa kaupungeissa kuten esim. Tukholma ja Göteborg on huutava asuntopula ja tietääkseni sairaaloilla ei ole tarjolla muuta asumista kuin juuri joku kolhoosi kämppä.

  Link to comment
  Share on other sites

  Hei Sjuksyrra! Spostia saa oikein mielellään laittaa ja soitellakin voi. Mielelläni kerron lisää ja vastaan kaikkiin kysymyksiisi. T. Kirsi Melvola-Georgakarakos

  p.s. Asunto järjestyy kyllä - siitä ei huolta. Ja kimpassa ei tarvitse asua jos ei itse halua :)

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...