Jump to content
 • Ajankohtaista

  Valviralta uudet rekisteröitymisohjeet lähihoitajille


  Hoitajat.net


  Shutterstock

  Valvira on ehdottanut Sosiaali- ja terveysministeriölle, että niille lähihoitajille, jotka sosiaalihuollon ammattihenkilölain voimaantullessa 1.3.2016 olivat jo terveydenhuollon ammattihenkilörekisteri Terhikissä, merkittäisiin automaattisesti lähihoitajan nimikesuojaus myös sosiaalihuollon ammattihenkilörekisteri Suosikkiin. Valvira tekisi merkinnän maksutta ilman erillistä hakemusta. 

  Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee sosiaalihuollon ammattihenkilölain muuttamista. Muutoksen tavoitteena on selkeyttää ammattihenkilöiden rekisteröitymistä. Ennen hallituksen esityksen antamista ja asian eduskuntakäsittelyä ei ole täyttä varmuutta muutoksen sisällöstä. Valvira kuitenkin varautuu siihen, että kaikilta jo Terhikissä olevilta lähihoitajilta ei vaadita erillistä hakemusta Suosikkiin rekisteröitymiseksi. Lakiesityksen on tarkoitus tulla eduskunnan hyväksyttäväksi syksyyn 2017 mennessä.

  Uudet toimintaohjeet löytyvät Vaviran verkkosivuilta:

  http://www.valvira.fi/-/valviran-ohjeet-lahihoitajille-terhikissa-pitkaan-olleiden-lahihoitajien-kannattaa-odottaa-lainmuutosta

  Sosiaali- ja terveysministeriö sekä ammattiliitot ovat saaneet runsaasti yhteydenottoja lähihoitajilta, jotka kokevat tilanteen kohtuuttomaksi, sillä heidän on lain mukaan rekisteröidyttävä sekä terveydenhuollon että sosiaalihuollon ammattihenkilörekistereihin.


  OSALLISTU KESKUSTELUUN

  Keskustelu

  Recommended Comments

  Vieras: että taas näin

  Lähetetty

  Vatulointia tässäkin asiassa, tämmöiseksi on yhteiskunta näköjään muuttunut. Päätöksiä tehdään ja heti kohta niitä perutaan. Toki tässä asiassa järki voitti, mutta paljon turhaa työtä ja päänvaivaa on monelle aiheuttanut. Saavatkohan ihmiset rahansa takaisin...

  • Tykkää 1

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille
  Vieras: Joopajoo

  Lähetetty

  Itsehhän ehdin tehdä hakemuksen suosikkiin työnantajan vaatimuksesta elokuussa. Hakemus hyväksyttiin juuri ennen kuin tieto tuli että mahdolliset muutokset tulee. Nyt joudun maksamaan rekisteröitymis maksun ja odotella palautetaanko rahat takaisin. Että suututtaa.

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille


  Vieras
  Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
  Lisää kommentti

  ×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

    Only 75 emoticons maximum are allowed.

  ×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  Ajankohtaista


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.