Jump to content
MAINOS

SuPer: Vuosilomalla sairastamisesta ei saa rangaista – asia EU-tuomioistuimen käsittelyyn


Hoitajat.net
 Jaa

Kuva: Shutterstock

Työtuomioistuin on pyytänyt ennakkoratkaisua Euroopan unionin tuomioistuimelta siitä, onko Suomen vuosilomalaki unionin oikeuden vastainen. Asia koskee työntekijän oikeutta siirtää sairauslomansa kanssa päällekkäin menevä vuosiloma pidettäväksi myöhemmin myös neljää viikkoa ylittävältä osin. 

– Vuosilomalla sairastamisesta ei saa rangaista, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer kommentoi käännettä tiedotteessaan

Euroopan unionin tuomioistuimelta on pyydetty ennakkoratkaisua myös siitä, voiko työntekijä perusoikeuskirjaan vedoten vaatia menettämiensä vuosilomapäivien korvaamista suoraan työnantajaltaan. 

Toisessa EU-tuomioistuimeen lähetettävässä jutussa on kyse Auto-,  ja kuljetusalan työntekijöitä edustavan AKT:n ja Satamaoperaattorit ry:n välisestä vuosiloman siirtoa ja sairausajan palkkaa koskevasta kiistasta. Toinen on Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö TSN ry:n tapaus.

Lisätietoja: 

http://tyotuomioistuin.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2017/10/kaksiennakkoratkaisupyyntoaeuroopanunionintuomioistuimelle.html

https://www.tehylehti.fi/fi/uutiset/vuosilomalla-sairastaminen-eu-tuomioistuimeen

muokkaus 23.10 Lisätty kolmas lähde.

 Jaa

MAINOS

Keskustelu

Recommended Comments

Vieras: AMmattiliitto vaihtoon

Lähetetty

Niinpä onneksi on AKT kun se meitin oma AY johto on ihan tumpeloa. Nyttenkin toiset ammattiliitot nostelevat palkkojaan ja meiltä katos hups vaan lomarahoista se 30%. Eikä ole muut tahot osallistuneet liksojen leikkauksilla!! 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille



Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään

×
×
  • Luo uusi...