Jump to content
MAINOS

Selvitys: Hoitaja jatkaa usein työntekoa eläkkeelläkin


Hoitajat.net
 Jaa

Yllättävän moni hoitaja jatkaa työntekoa senkin jälkeen, kun on jo jäänyt vanhuuseläkkeelle. Tuoreen Kevan selvityksen mukaan työskentelevien eläkeläisten määrä on pienessä laskussa, mutta silti noin 17 prosenttia julkisen sektorin vanhuuseläkeläisistä käy ansiotyössä. Määrällisesti eniten eläkeläisiä työskentelee hoitoalalla ja opetusalalla, jotka ovat julkisen sektorin ylivoimaisesti suurimpia ammattialoja.

Suhteellisesti eniten töitä eläkkeellä tekevät lääkärit, sotilaat ja rajavirkamiehet sekä hoitajat.

- Vanhuuseläkkeellä tehdyn työn määrä vaihtelee paljon. Suurella osalla työssäkäyvistä vanhuuseläkeläisistä vuosiansiot ovat hyvin vaatimattomia, sillä noin puolet ansaitsee keskimäärin vain joitakin satoja euroja kuukaudessa, tilastoanalyytikko Petra Sohlman Kevasta kertoo.

Eläkkeen pienuus ei vaikuta olevan ainakaan tärkein syy vanhuuseläkkeellä työskentelyn jatkamiseen. Eläkkeellä töissä käyvien eläkkeet ovat keskimäärin suurempia kuin niiden, jotka eivät käy työssä. Hoito- ja opetusalalla todennäköisesti on tarjolla mahdollisuuksia tehdä osa-aikaista ja satunnaista työtä eläkkeen rinnalla, ja työntekijän motiivina voi olla halu pysyä mukana työelämässä.

Kevan tilastoselvityksessä tarkasteltiin alle 68-vuotiaiden julkiselta sektorilta vanhuuseläkkeelle siirtyneiden työntekoa vuosina 2005-2014.

 Jaa

MAINOS

Keskustelu

Recommended Comments

Kukaan ei ole vielä kommentoinut.



Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään

×
×
  • Luo uusi...