Jump to content
MAINOS

Pakkolait leikkaavat hoitajan palkkaa jopa 10%


Hoitajat.net
 Jaa

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy vastustaa hallituksen pakkolakiesitystä. Toteutuessaan se leikkaisi koulutetun hoitohenkilöstön palkkoja enimmillään jopa 10 %, kerrotaan liiton tiedotteessa. Tehyn mukaan leikkaukset kohdistuvat erityisesti pienipalkkaisiin naisvaltaisiin aloihin.

Hallitus aikoo leikata muun muassa lomarahoja ja vuosilomia. Vuosilomien lyhentäminen korkeintaan kuuden viikon mittaiseksi ja loppiaisen sekä helatorstain muuttaminen palkattomiksi pidentävät työaikaa ja vaikuttavat työssä jaksamiseen. Myös ensimmäisen sairauspäivän palkattomuus ja 20 prosentin palkanalennus karenssipäivän jälkeisiltä kahdeksalta päivältä saattavat lisätä sairaana työskentelyä.
 
- Sosiaali- ja terveysalan velvollisuudentuntoiset työntekijät tulevat jo nyt töihin sairainakin, koska sijaistyövoimaa ei aina saada, sanoo Tehyn kehittämispäällikkö Kirsi Markkanen.
 
Tehy selvitti viime syksynä yhdessä TNS Gallupin kanssa tehyläisten suhtautumista heikennyksiin. Selvityksen mukaan enemmistö joutuisi karsimaan ruoka- ja vaateostoksista, omista ja perheenjäsenten harrastuksista sekä suuremmista hankinnoista kuten asunnosta.

Hallituksen kilpailukykypaketin lausunnoille myöntämä kuukauden jatkoaika päättyi maanantaina. Se tuotti kolme uutta lausuntoa: Tehyltä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta ja Svenska handelhögskolanilta. Kaikki suhtautuvat kriittisesti hallituksen kilpailukykypakettiin. Lisää aiheesta: Pakkolakilausuntojen jatkoaika yllätti hallituksen epämieluisasti 

 

 Jaa

MAINOS

Keskustelu

Recommended Comments

Kukaan ei ole vielä kommentoinut.



Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään

×
×
  • Luo uusi...