Jump to content
MAINOS

Päijät-Hämeeseen avataan yli 70-vuotiaiden oma päivystysosasto


Hoitajat.net
 Jaa

Kuvituskuva

Maanantaina 6.6. Akuutti24:n yhteydessä aloittaa toimintansa AKKUNA. Se on ympärivuorokautinen päivystysosasto, jossa hoidetaan 70-vuotta täyttäneitä, välitöntä sairaalahoitoa ja seurantaa tarvitsevia potilaita. AKKUNAlla vastataan paremmin Päijät-Hämeen ikääntyvän väestön päivystyksellisiin tarpeisiin.

12-paikkaiseen AKKUNAan tullaan hoitoon päivystyksen kautta.

- Akuutti24:n henkilöstö arvioi potilaan hoitoon ottamista iän, asumistavan, toimintakyvyn sekä sen hetkisen sairaustilan pohjalta. AKKUNAsta valtaosa potilaista kotiutuu suoraan omaan kotiin, kertoo ylilääkäri Ulla Helin.

Iäkästä potilasta hoidetaan AKKUNAssa keskimäärin 3-4 päivää. Tänä aikana selvitetään kokonaisvaltaisesti potilaan terveydentilaa ja toimintakykyä. Potilaan kanssa yhteistyössä tehdään alustava hoito- ja kuntoutussuunnitelma ja luodaan yhteydet jatkohoitoa ja -apuja varten.

AKKUNAssa työskentelee ikäihmisten sairauksiin perehtynyt, moniammatillinen työtiimi, joka koostuu lääkäristä, hoitajista, fysioterapeutista, farmaseutista ja  tarpeen mukaan muista ammattihenkilöistä.

AKKUNAn toiminnassa pyritään avoimuuteen ja mutkattomaan vuorovaikutukseen.

- Tarkoituksena on myös sisällyttää läheiset mukaan iäkkään potilaan hoidon kokonaisuuteen. Potilaan asioista tiedotamme mahdollisimman joustavasti ja keskitetysti yhtä läheistä, kertoo Helin.

 Jaa

MAINOS

Keskustelu

Recommended Comments

Hienoa, kyllä seuraajia tullee. Kotisairaanhoito mukaan

kanssa ja henkilökunta suuntautunut ikä-ihmisten hoitoon.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille



Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään

×
×
  • Luo uusi...