Jump to content
MAINOS

Neuroendokriinisten syöpien hoitajille oma internetverkosto


Hoitajat.net
 Jaa

HYKS Syöpäkeskuksen sairaanhoitaja Heta Siranko on kehittänyt ainutlaatuisen Suomen neuroendokriinistä kasvainta sairastavien potilaiden hoitajille (NET-hoitajat) verkoston internetiin. Suomessa on yhteensä noin 20 aktiivista NET-hoitajaa, jotka sairaanhoitopiiristä riippuen työskentelevät onkologian, endokrinologian tai sisätautien erikoisalalla. Tästä johtuen hoitajilla on hyvin erilaiset tietotaidot ja hoitajien omaa erityisosaamista on tärkeä jakaa.

– Sain viime syksynä ajatuksen tällaisesta internetpohjaisesta verkostosta. Keskustelimme muiden Suomen NET-hoitajien kanssa keväällä koulutuksessa ja totesimme, että juuri taudin harvinaisuuden takia verkostoituminen on erittäin tärkeää, Siranko kertoo.

NET-hoitajien verkosto on herättänyt kiinnostusta myös kansainvälisesti. Siranko esitteli verkkosivuja pohjoismaisten NET-hoitajien kokouksessa ja ideasta kiinnostuttiin niin paljon, että tällä hetkellä on kehitteillä samanlaiset mutta englanninkieliset sivustot pohjoismaisille NET-hoitajille.

Verkostossa on mahdollista käydä keskustelua sekä jakaa mm. tietoa tulevista koulutuksista ja luennoista. Sivusto on salasanasuojattu ja tunnukset voi saada vain pääkäyttäjien kautta. Sivustoilla ei myöskään käsitellä potilastietoja.

– Sivusto on toimiva, helppokäyttöinen ja nätti ulkoasultaan. Jos resurssit riittävät, sivustoa on tarkoitus kehittää jatkossakin. On hienoa, että olen saanut mahdollisuuden kehittää verkoston, joka auttaa hoitajia työssään, Siranko sanoo.

NET-hoitajien internetsivusto avautuu 1.11. ja on tarkoitettu kaikille Suomen NET-hoitajille. Verkosto oli lopputuotos kehittämistehtävästä, jonka Siranko teki osana EmCan®-mallin Taitava syöpähoitaja -koulutusta, jonka HYKS Syöpäkeskus ja Metropolia Ammattikorkeakoulu järjestivät yhteistyössä.

Koulutuksen tavoitteena on ollut hoitajien kehittämisosaamisen herääminen ja vahvistaminen niin, että he voivat jatkossakin tuoda esille kehittämistarpeita omassa työssään tai koko keskuksessa. Sirangon kehittämistyön ohjasi Metropolia Ammattikorkeakoulun vastuukouluttaja, lehtori Minna Elomaa-Krapu.

– Voimaannuttavassa pedagogiikassa ensin tavoitteenani oli saada hoitajat uskomaan, että he osaavat ja koulutuksen edetessä on pyritty tuomaan esille Me osaamme -henkeä, Elomaa-Krapu kertoo.

Neuroendokriiniset kasvaimet ovat harvinaisia kasvaimia, joita voidaan tavata missä elimessä tahansa. Useimmiten niitä löytyy suoliston alueelta ja monet niistä erittävät hormoneja, jotka aiheuttavat potilaalle hyvinkin vaihtelevia oireita.

 Jaa

MAINOS

Keskustelu

Recommended Comments

Kukaan ei ole vielä kommentoinut.



Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään

×
×
  • Luo uusi...