Jump to content
MAINOS

Neljää kätilöä syytetään ilokaasun väärinkäytöstä


Hoitajat.net
 Jaa

Kuvituskuva

Kätilöopiston sairaalassa on käynyt ilmi, että neljä kätilöä on väärinkäyttänyt ilokaasua työpaikalla. Asiaa ryhdyttiin selvittämään välittömästi epäilyjen herättyä.

- Suhtaudumme asiaan erittäin suurella vakavuudella ja HUS ei työnantajana hyväksy tällaista toimintaa, todetaan sairaalan tiedotteessa.

Kyseiset työntekijät on vapautettu työvelvoitteestaan. Lopulliset päätökset työsuhteen jatkamisesta tehdään lähiaikoina. HUS on informoinut Valviraa asiasta. Asian selvittelyt jatkuvat

- Olen syvästi järkyttynyt ja pettynyt näiden työntekijöiden toimintaan. Synnytyksiä hoitavan henkilökunnan vastuulla on niin synnyttävän äidin kuin vastasyntyneenkin terveys. Kyse on vaativasta ja vastuullisesta työstä. Tällaista toimintaa ei voi millään tavoin hyväksyttävällä tavalla perustella. Luottamus näihin työntekijöihin on mennyt, toteaa toimialajohtaja Seppo Heinonen HYKS Naistentaudeilta ja synnytyksiltä.

Ilokaasua eli typpioksiduulia käytetään synnytyssairaaloissa synnytyskipujen lievityksessä. Ilokaasun kipua lievittävä vaikutus alkaa nopeasti, alle puolessa minuutissa. Ilokaasulla on myös päihdyttävä vaikutus, johon liittyy hyvänolon tunne, lyhytkestoinen sekavuus ja inspiroituminen. Kaasu poistuu elimistöstä nopeasti annostelun loputtua.  

Muokkaus 17:05: Kätilöliitto ja Tehy kommentoivat tapausta.

 Jaa

MAINOS

Keskustelu

Recommended Comments

Ilokaasu ei kyllä minulle antanut muuta kuin lähinnä etovan olon, kätilö antoi aikoinaan isänkin hengitellä N2O:ta kun esikoista oltiin laitoksella synnyttämässä.. :) Ja taidettiinpa tuota kokeilla opiskeluaikoinakin, rikos on tässäkin jo varmasti vanhentunut..

Mutta joo, ei kai tuo suotavaa työaikana ole. Mielenkiintoista nähdä tuleeko potkut ja mitkä ovat mahdolliset jatkotoimet edunvalvonnan puolelta. Lainsäädännöllisesti ilokaasu kun taidetaan kuitenkin luokitella lääkkeelliseksi kaasuksi, eli samaan ryhmään hapen kanssa.. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

41 minuuttia sitten, Osku kirjoitti:

Kyllähän tuota yleisesti päihteenä pidetään

http://www.paihdelinkki.fi/fi/tietopankki/tietoiskut/huumeet-laakkeet-ja-muut-paihdeaineet/ilokaasu-n2o

" Ilokaasu on farmakologiassa luokiteltu kaasumaiseksi opiaatiksi."

Ok, kuuluunee farmakologiassa siis eri kategoriaan kuin happi. Jäämme siis odottamaan tarkempia linjauksia.. 

MTV:n uutisessa työnantajan edustaja toimialajohtaja Heinonen rinnastaa ilokaasuhönkäilyt työmaajuopotteluun. Aika rankka on kyllä työantajapuolen linjaus tällaisesta minuutin parin höntistä olosta..

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ehkäpä sitä on henkäilty todella paljon pidempi aika. Tottuneita käyttäjiä kenties. Ei HUS:n johto ihan pienistä rikkeistä ole julkisuuteen lähtenyt. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

2 tuntia sitten, Mami kirjoitti:

Ehkäpä sitä on henkäilty todella paljon pidempi aika. Tottuneita käyttäjiä kenties. Ei HUS:n johto ihan pienistä rikkeistä ole julkisuuteen lähtenyt. 

Yksittäistapaus tämän hetken tietojen mukaan. 

Lainaa

Ilmitullut tapaus on yksittäistapaus, ja sitä tällä hetkellä selvitellään. Heinosen mukaan sisäinen tutkinta selvittää, onko mahdollista, että väärinkäyttö olisi ollut pidempiaikaista. http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/katilot-kayttivat-ilokaasua-tyoajalla-eivat-he-ainakaan-synnyttamassa-olleet/5825474

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Olin synnytyksessä mukana ja itsekin kokeilin ilokaasua. Ainakin minulle täysin  turha ja voimaton aine. Enemmän saa piristystä hengitettäessä syvään pakkasella. Ei kai tällaisesta potkuja voi saada muualla kuin erittäin huonossa työpaikkailmapiirissä.

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Kyttäystä ja huonoa ilmapiiriä, selkään puukotamista.Ihan turhat potkut tai varoitukset kätilöille.Sehän on hyvä jos tietävät miltä ilokaasu tuntuu ,kun itse antavat sitä synnyttäjille.

Taas mollataan hoitoalan ihmisia ihan syyttä ja liitto ei ole puolustanut kertaakaan heitä.Missä on Kätilöliiton edustajat tai Tehy ?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille



Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään

×
×
  • Luo uusi...